Zdrowiej żebyś na wyjazd była jak nowa... ściskam!

Ale i tak pewnie bym coś robiła, gdyby nie to, że nie jestem w domu...
 Ale i tak pewnie bym coś robiła, gdyby nie to, że nie jestem w domu... 

pewnie ominie mnie kwitnienie niektórych wczesnych wiosennych,  a z kolei zastanę być może niektóre tulipany już w pełnym rozkwicie
 pewnie ominie mnie kwitnienie niektórych wczesnych wiosennych,  a z kolei zastanę być może niektóre tulipany już w pełnym rozkwicie  

to będzie jedno  z takich lżejszych niedomagań...ot tam, lekki ból gardła i katar - obstawiam tygodniówkę i tyle
 to będzie jedno  z takich lżejszych niedomagań...ot tam, lekki ból gardła i katar - obstawiam tygodniówkę i tyle 

ja też  się zaziębiłam  to jakaś plaga tych wiosennych przeziębień
  ja też  się zaziębiłam  to jakaś plaga tych wiosennych przeziębień  

I ja zdrówka życzę
 I ja zdrówka życzę   

. Liczyłam na to, że rozprawię się z nimi w sobotę, ale okazało się, że tyle było pilnej roboty, że w ziemi wyładowały zaledwie 3 z 8-miu
 . Liczyłam na to, że rozprawię się z nimi w sobotę, ale okazało się, że tyle było pilnej roboty, że w ziemi wyładowały zaledwie 3 z 8-miu  . Ale tak to jest, kiedy, żeby zrobił na te posadzone miejsce, 4 starsze krzewy musiały zostać przesadzone
 . Ale tak to jest, kiedy, żeby zrobił na te posadzone miejsce, 4 starsze krzewy musiały zostać przesadzone  .
 . .
 . .
 .

tylko parę godzin, bo nie było innj możliwości...trzeba było posadzić tego samego dnia...
 tylko parę godzin, bo nie było innj możliwości...trzeba było posadzić tego samego dnia... strategicznie jeszcze nie zamknęłam zamówienia, więc nie wykluczam powiększenia listy
 strategicznie jeszcze nie zamknęłam zamówienia, więc nie wykluczam powiększenia listy 

Uciekaj z szuflady na świeże powietrze a przeziębienie minie szybko
  Uciekaj z szuflady na świeże powietrze a przeziębienie minie szybko 

Jest wiosenny wąteczek
 Jest wiosenny wąteczek  

, ale niestety jeszcze nie z ogrodu
, ale niestety jeszcze nie z ogrodu  Jeszcze przez dwa dni muszę zostć w "szufladzie", jak piszę Baśka
 Jeszcze przez dwa dni muszę zostć w "szufladzie", jak piszę Baśka  Może chociaż ostatecznie wyleczę przeziębienie...
 Może chociaż ostatecznie wyleczę przeziębienie... 
  W sprawie róż napisałam Ci pw
 W sprawie róż napisałam Ci pw 
 Ja też czytałam...odpisałam  na ten temat w innym wątku...no brak słów
 Ja też czytałam...odpisałam  na ten temat w innym wątku...no brak słów