Przydałaby się ciepła wiosna, tych kilka ciepłych dni, to stanowczo za mało. Na razie nie bardzo widać, żeby miało być ciepło, ale chyba w końcu się to zmieni? W ciepłych promieniach wszystko szybciej budzi się do życia. Pozdrawiam cieplutko
W poszukiwaniu niebieskich impresji -Annes 77
-
Iwonka1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W poszukiwaniu niebieskich impresji -Annes 77
Aniu, jak się ma zaczarowany strumyk, to można być nim oczarowanym
Twoje oczarowanie się udziela, jak pięknie to wygląda
Cudne różyczki zamówiłaś, obie piękne, ale to na widok Roahl Dahl aż zaniemówiłam. No, Kochana to jest po prostu piękność
Przydałaby się ciepła wiosna, tych kilka ciepłych dni, to stanowczo za mało. Na razie nie bardzo widać, żeby miało być ciepło, ale chyba w końcu się to zmieni? W ciepłych promieniach wszystko szybciej budzi się do życia. Pozdrawiam cieplutko
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, piękny, krokusowy strumyk
Świetny pomysł, ale dla takiego efektu jak u Ciebie, to trzeba sporo tych cebulek posadzić
Myślę jednak, że efekt końcowy jest tego wart
Silas Marner jest cudna, natomiast co do Roald Dahl mam mieszane uczucia
Mój krzaczek był zakupiony bezpośrednio u Austina. Pomimo to, sam kwiat jak i pokrój tej róży jakoś mnie nie zachwycił. Na zdjęciach prezentuje się bardzo ładnie, natomiast w realu, to już różnie. Mam tę różę od wiosny 2017 roku. Niby nic jej nie mogę zarzucić, ale... Pokrój wiele pozostawia do życzenia, pomimo różnych prób cięcia. Moja to taki drapaczek o wciąż cienkich pędach. Kwiaty są jakby tu powiedzieć - dziwne, różniące się od siebie. Raz pełne i rzeczywiście mogą chwycić za serducho, ale kolejne już mają mniej płatków i wyglądają jakby to była inna róża. Muszę przeszukać swoje archiwum i wrzucić jej kilka zdjęć w swoim różanym wątku. Może wtedy te moje rozterki będą się wydawać trochę bardziej zrozumiałe. Kolor ma rzeczywiście bardzo ładny.
Oczywiście to tylko moja subiektywna opinia i może akurat ta moja sadzonka nie była jakaś super mocno wypasiona i stąd takie dylematy i mieszane uczucia na temat tej odmiany?
Życzę Ci Aniu, aby Twoja nowa sadzonka rosła zdrowo i silnie oraz zachwycała swoją urodą;:196
Silas Marner jest cudna, natomiast co do Roald Dahl mam mieszane uczucia
Oczywiście to tylko moja subiektywna opinia i może akurat ta moja sadzonka nie była jakaś super mocno wypasiona i stąd takie dylematy i mieszane uczucia na temat tej odmiany?
Życzę Ci Aniu, aby Twoja nowa sadzonka rosła zdrowo i silnie oraz zachwycała swoją urodą;:196
- lemonka

- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Strumyk krokusowy i mnie oczarował. Przepiękny!
- jolifleur

- Od: 30 lip 2012, o 14:41
Witaj Aniu, ładniutki Twój ogród. I te niebieskości
To ładny kolor, myślę, że taki spokojny. Miałam plan zrobić w kolorze niebieskim i białym jedną część ogrodu ale jakoś nie wyszło. Tak dużo mi się podoba, że zawsze coś dosadzę i plany biorą w łeb
Chciałabym mieć tyle konsekwencji co Ty.
I pomysł z nasadzeniem krokusów też mi się bardzo podoba. Nawet jeśli trawa szybko urośnie i trzeba będzie kosić łatwo ominąć tak posadzone krokuski. Super! Dziękuję za inspirację
I pomysł z nasadzeniem krokusów też mi się bardzo podoba. Nawet jeśli trawa szybko urośnie i trzeba będzie kosić łatwo ominąć tak posadzone krokuski. Super! Dziękuję za inspirację
- Alicja125

- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Aniu też kupiłam kilka hiacyntów i już są w ziemi bezpieczne przed śniegiem. Pogoda sie strasznie zepsuła i czekam na cieplejsze dni Tobie też życzę duzo słoneczka.
Pozdrawiam życzę spokojnej dobrej nocki i udanego tygodnia. 
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- ewita44

- Od: 11 maja 2018, o 19:38
Aniu
Sasanki i rządki krokusów wspaniałe.
Bratki z tulipanami będą na pewno pięknie wyglądały.
Ja w dino kupiłam 2 dziesięciopaki z petunią i wsadziłam do donicy z różami na pniu oraz do mniejszej doniczki z lobelią.
Na razie są przy wejściu na dworze z innymi doniczkami.
Dopóki nie ma przymrozków będą tam sobie stały.
Oby już na dobre przyszła prawdziwa wiosna i
.
Sasanki i rządki krokusów wspaniałe.
Bratki z tulipanami będą na pewno pięknie wyglądały.
Ja w dino kupiłam 2 dziesięciopaki z petunią i wsadziłam do donicy z różami na pniu oraz do mniejszej doniczki z lobelią.
Na razie są przy wejściu na dworze z innymi doniczkami.
Dopóki nie ma przymrozków będą tam sobie stały.
Oby już na dobre przyszła prawdziwa wiosna i
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Witam kochanych gości
Iwonko no zobaczymy co z nowych różyczek wyrośnie. Przyszły mizerne te krzaczki, jakieś cienkie mają te gałązki, ale liczę na to, że nie będzie tak źle.
Też czekam na ciepełko, kupiłam ostatnio w szkółce 3 hortensje i jedną piwonię i muszę zakupić donice.Będzie sadzenie, a potem podziwianie
Codziennie doglądam moje roślinki jak budzą się do życia.
Dorotko a to ci dopiero, no troszkę mnie rozczarowałaś i ostudziłaś moje uwielbienie.Ja też mam jedną różę prosto od Austina i niestety nie jestem z niej zadowolona:) Chyba całkiem mi zmarzła. Na razie ani ruszy.
Poszukaj oczywiście zdjęć Roahl z sezonu, chętnie obejrzę.
Iza dziękuję
Ewo oj na działce trzymałąm się koncepcji, ale teraz już się rozmijam.
Ja też lubuję się w wielu roślinach i ciężko mi wybrać i trzymać się sztywnych ram. Chyba lubię wolność w ogrodzie, choć oczywiście chętnie oglądam ogrody od linijki.
Krokusy już przekwitły, trawa dopiero ruszy jak podamy jej nawóz i po pierwszym koszeniu.
Alicjo coraz cieplej się robi i już nie mogę się doczekać dwucyfrowych temperatur. Hiacynty zdobią i cieszą codziennie.
Ewita ja coś z petuniami mam nie po drodze, na początku ładnie mi kwitną, a potem schną, mimo podlewania.
Lobelię sobie wysiałam, ale było tak mało nasionek w torebce, że i słabo w kuwetce wykiełkowały.
Wysiałam jeszcze cynie i kobee.
Dziękuję wszystkim za odwiedziny w moim wątku i zapraszam do nowego już wkrótce:)
Buziaki
Iwonko no zobaczymy co z nowych różyczek wyrośnie. Przyszły mizerne te krzaczki, jakieś cienkie mają te gałązki, ale liczę na to, że nie będzie tak źle.
Też czekam na ciepełko, kupiłam ostatnio w szkółce 3 hortensje i jedną piwonię i muszę zakupić donice.Będzie sadzenie, a potem podziwianie
Codziennie doglądam moje roślinki jak budzą się do życia.
Dorotko a to ci dopiero, no troszkę mnie rozczarowałaś i ostudziłaś moje uwielbienie.Ja też mam jedną różę prosto od Austina i niestety nie jestem z niej zadowolona:) Chyba całkiem mi zmarzła. Na razie ani ruszy.
Poszukaj oczywiście zdjęć Roahl z sezonu, chętnie obejrzę.
Iza dziękuję
Ewo oj na działce trzymałąm się koncepcji, ale teraz już się rozmijam.
Ja też lubuję się w wielu roślinach i ciężko mi wybrać i trzymać się sztywnych ram. Chyba lubię wolność w ogrodzie, choć oczywiście chętnie oglądam ogrody od linijki.
Krokusy już przekwitły, trawa dopiero ruszy jak podamy jej nawóz i po pierwszym koszeniu.
Alicjo coraz cieplej się robi i już nie mogę się doczekać dwucyfrowych temperatur. Hiacynty zdobią i cieszą codziennie.
Ewita ja coś z petuniami mam nie po drodze, na początku ładnie mi kwitną, a potem schną, mimo podlewania.
Lobelię sobie wysiałam, ale było tak mało nasionek w torebce, że i słabo w kuwetce wykiełkowały.
Wysiałam jeszcze cynie i kobee.
Dziękuję wszystkim za odwiedziny w moim wątku i zapraszam do nowego już wkrótce:)
Buziaki
- jarha

- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Aniu, fantastyczny krokusowy strumyk
nie dziwię się, że Cię oczarował
Sasanki też mnie rozczulają w tych swoich futerkach
Dobrego tygodnia
Sasanki też mnie rozczulają w tych swoich futerkach
Dobrego tygodnia
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Halinko dziękuję i pozdrawiam, zapraszam do nowego wątku:)
viewtopic.php?f=2&t=124727
viewtopic.php?f=2&t=124727