Dzień Dobry
Dziękuję Wam wszystkim za odwiedziny i miłe słowa
KaRo

Jescze raz Ci dziękuję za zaproszenie mnie tutaj. Już się z tego cieszę a co to będzie dalej

Odwiedzałam Twój ogród wielokrotnie, nigdy nie miałam odwagi jakoś, żeby wyrazić swoje słowa uznania dla ogromu pracy, jaki widać u Ciebie w ogrodzie. A ta niezliczona ilość przeróżnych wspaniałych roślin... Rewelacja !
Odpowiadam na pytanie, że absolutnie niczego nie hoduję. Jestem niepraktyczna do bólu i jedyne żywe stworzenia w tym domu (oprócz nas oczywiście) to wiecznie głodny labrador i równie wiecznie nienajedzone 2 koty
Nalewko

Ja aż się boję więcej oglądać tych cudów forumowiczów. Po pierwsze: wpadam w totalne kompleksy, po drugie: tyle pomysłów mnie nachodzi przy podglądaniu innych, że mam co raz więcej wątpliwości czy mi życia starczy na wprowadzenie tego w czyn

A co do całkiem nowego planu, to średnio 2 razy w tygodniu powstaje on w mojej głowie, oczywiście za każdym razem krańcowo różny od poprzedniego. Efekt tego jest taki, że bezmyślnie zdewastowałam to, co tu było, wprowadziłam jakieś własne koncepcje i już widzę, że na wiosnę będę zaczynać wszystko od nowa
Magdo

Niestety, do Twojej działeczki jest mi jak stąd na Madagaskar

Masz tam ślicznie. Czy mogę zapytać przy okazji, jak nazywa się ta ładna cętkowana trawa u Ciebie? Czy jest ona ekspansywna?
Grigori

Ten stawik nabyłam wraz z działką. I dla wyjaśnienia dodam, że tylko jego połowa jest moja

Granica między mną a sąsiadką biegnie środkiem tego stawu. Nieraz stoimy sobie po jego dwóch stronach i zwołujemy rybki, każda na swoją stronę

Fajnie jest.
Wyjaśnię, iż to oczko jest tylko i wyłącznie naturalne. Działka leży nisko i jest blisko rzeki, z reguły jest tu wysoki poziom wód gruntowych. Działka jest zdrenowana i rury mają wylot właśnie w tym oczku. Jest tam dużo mułu. Głębokość to jakieś półtora metra.
Erazm

Boję się, że zdjęcia tego, jak to wygląda po moich działaniach mocno Cię rozczarują

Ciebie też już odwiedzałam. cokolwiek napiszę, będzie banalnym powtórzeniem: ogród masz śliczny

Uczę się od Ciebie

Na dowód jutro wklęję zdjęcie
No a teraz kilka fotek - wspomnienie lata