Cieszę się, że podoba Wam się mój ogród.
Działka, na której jest położony ma około 50 arów. Kiedyś znajdował się tu sad moich dziadków. Kilkanaście lat temu moi rodzice zaczęli tworzyć tu ogród, a ja- ich wierna uczennica od kilku lat wtrącam tu swoje trzy grosze:) Dziś jedyną pozostałością po dawnych czasach jest stara grusza porośnięta dzikim winem, która stanowi „serce” naszego ogrodu.

Każdego roku staramy się coś zmienić, sadzić nowe rośliny. Pracy jest mnóstwo, ale satysfakcja ogromna!
Dużą jej część zajmuje skarpa, co trochę utrudnia aranżację ogrodu. Dlatego najbardziej stroma część ogrodu została obsadzona modrzewiami, sosnami, brzozami. Rosną tu również stare dęby. Wiosną cała skarpa porasta dywanem dzikich zawilców a jesienią możemy cieszyć się grzybami z własnego „lasu”.
Aurynko!
Byłaś bardzo blisko:) Roślina, o którą pytasz to Kapusta ozdobna ( Brassica oleracea). To jedna z moich ulubionych roślin jednorocznych.
Anya pisze: Ogród taki zadbany, jak ty to robisz z takim dużym pieskiem? Pewnie dla chcącego to nic trudnego, ale jak psa oduczyć toksycznego zraszania roślin i biegania wokół, a nie przez rabaty
Anyu, mając tak leniwego psa jak mój Benio, utrzymanie porządku w ogrodzie nie jest problemem

..... no chyba, że razem z kotem urządzają sobie pościg po ogrodzie
Będę starała się regularnie dorzucać jakieś nowe zdjęcia (jeżeli oczywiście będziecie chcieli je oglądać)