U mnie szaro i buro, kwiaty, które przygotowały się do kwitnienia chyba zmieniły plany
A to jedne z niewielu kwitnących kwiatuszków
weigela
Różyczka Flamentanz próbuje zakwitnąć jedzona przez mszyce, bruzdownice i jeszcze nie wiadomo co
aha chyba nie pokazywałam jeszcze mojej ostatniej zmiany, postanowiłam zasłonić strasznie brzydkie (takie gospodarcze miejsce, szambo i w ogóle) w ogrodzie, zasłonie je żywopłotem z berberysu ( docelowo tak myślę zrobić go na metr)i różami, co o tym sądzicie?
Madziu, zapowiada się ciekawie. Po to są właśnie żywopłoty, żeby zakrywać i oddzielać nieciekawe miejsca. Ty dodałaś jeszcze piękne przejście w postaci pergoli. Obsadzasz różami pnącymi? W tym roku dla szybszego efektu posadź może jakieś jednoroczne pnącze.
Pozdrawiam Dorota
Jolu dzięki za pocieszenie Dorotko Tak puszczam na nie róże od lewej będzie Golden showers, od prawej New dawn (troszkę będzie kolorystyczne zamieszanie, ale lubię takie odważne połączenia kolorów) na razie w tym roku wysiałam tam nasturcje pnącą. Ewusiu zmiany wprowadzam mogę powiedzieć każdego dnia, mam nadzieje, że będzie coraz lepiej, a przedszkole nie zabiera mi zbyt dużo czasu, za to napędza do działania
Magduś fajny pomysł z pergolą..
Zastanwiam się tylko nad jej wytrzymałością... Kiedyś Hani połamało, teraz Joli....
Sama szukam pergoli, stąd zwróciłam na Twoją uwagę...
Bernadetko nie byłam jeszcze w tej szkółce, ale się tam wybieram. Podobno maja fajne roślinki i fajne ceny, tylko ciężko tam trafić . Izo moja pergola jest w zacisznym miejscu, dodatkowo wyczytałam na forum, że można ją wzmocnić (poprzez wbicie u podstaw pergoli patyków i przymocowanie). Nie robię sobie dużych nadziei.
Witaj Agatko no można tak powiedzieć (południowo- wschodnia) - okolice Dobczyc.
maakita pisze:
Izo moja pergola jest w zacisznym miejscu, dodatkowo wyczytałam na forum, że można ją wzmocnić (poprzez wbicie u podstaw pergoli patyków i przymocowanie). Nie robię sobie dużych nadziei.
Madziu moja była też wzmocniona u podstawy, co więcej zalana betonem i złamała się w połowie