Geniu, zgodnie z przepisami ( art.150KC), po pisemnym wezwaniu właściciela drzewae-genia pisze:Izo wszędzie tacy sąsiedzi się zdarzają ja mam mała działkę mój sąsiad ma jabłoń wielką posadzoną przy siatce nie 4 m ale przy samym płocie pół jabłoni jest na mojej działce i mam tyle zbierania zgniłych jabłek że już nie mam siły a on ma wielki sad gdzie w nim wszystko karczuje tylko nie tej jabłoni która mi przeszkadza.Nie chcę kłótni z sąsiadem wie co o tym myślę ale nic z tym nie robi ,a jak moja jeżyna pięła się po wspólnym płocie to ciągle ja zrzucali do mojego ogrodu aż w zeszłym roku jej się pozbyłam.
A mieszkają nie cały rok
Genia
Dobrze wiedzieć u mnie jest stan taki, że gruby konar częściowo oderwał się od drzewa, konar ten w 3/4 długości wychodzi na naszą działkę, jeśli całkiem się oderwie to zniszczy ogrodzenie i nie daj Boże komuś krzywdę zrobihanka55 pisze:Geniu, zgodnie z przepisami ( art.150KC), po pisemnym wezwaniu właściciela drzewae-genia pisze:Izo wszędzie tacy sąsiedzi się zdarzają ja mam mała działkę mój sąsiad ma jabłoń wielką posadzoną przy siatce nie 4 m ale przy samym płocie pół jabłoni jest na mojej działce i mam tyle zbierania zgniłych jabłek że już nie mam siły a on ma wielki sad gdzie w nim wszystko karczuje tylko nie tej jabłoni która mi przeszkadza.Nie chcę kłótni z sąsiadem wie co o tym myślę ale nic z tym nie robi ,a jak moja jeżyna pięła się po wspólnym płocie to ciągle ja zrzucali do mojego ogrodu aż w zeszłym roku jej się pozbyłam.
A mieszkają nie cały rok
Genia
( list polecony za potwierdzeniem odbioru), masz prawo obciąć wszystko,
co przełazi na Twoją stronę - już bez uzgadaniania z sąsiadem.
http://www.rp.pl/artykul/261250,259742_ ... adowi.html