Bogusia- u mnie też dzisiaj od rana pada śnieg ,ale może to i lepiej bo mróz w tej chwili jest -10 stopni , a w nocy było -24

więc roślinom przyda się dodatkowa pierzynka
gucia- Bożenko moje ogniki teraz stały się przysmakiem dla kosów ,zlatują się całym stadem (chyba 12 sztuk) i jedzą owoce ,widocznie są głodne
korzo_m -Dorotko cieszę się ,że begonie rosną u Ciebie i widziałam ,że ta tygrysia nawet zakwitła
tulipanka - u nas mróz się trzyma i w dzień i w nocy ,ale mam nadzieję ,że rośliny jakoś sobie poradzą
judyta - moje jodły koreańskie nie są szczepione ,a na szyszki trzeba trochę poczekać ,no cóż ogrodnictwo uczy nas cierpliwości
harwi - dziękuję za wizytę i za pochwały
agnieszka72- wszystkie nasionka oprócz ketmii ,wysiej wiosną (najlepiej pod koniec kwietnia ,albo początek maja) Ketmię to ja sieję połowę teraz do doniczki ,a połowę wiosną .Doniczkę z nasionami najlepiej zakopać w ogrodzie jak mrozów nie będzie . To są nasiona tej ketmii ,którą dostała hanka55 ,ale czy ona będzie taka sama to trudno powiedzieć , ponoć nasiona nie zachowują cech rośliny macierzystej

Ja mam u siebie siewki dwuletnie tej ketmii ,ale jeszcze nie kwitły ,więc sama nie wiem jakie kwiaty będą miały - pełne czy pojedyncze