Witam Cię.Pokaż więcej,co to za krzaczek kwitnący na czerwono,nie bardzo rozpoznaję,ale jest piękny.Daj więcej fotek,będziemy się wszyscy fascynować Twoim ogrodem.Pozdrawiam.Halina
Tak sobie myślałam,ale nie byłam pewna.Mam go od 2lat,ale nie kwitł,dlatego nie bardzo byłam pewna.Jak długo go masz i po jakim czasie zakwitł,bo coś mi się wydaje,że z moim coś nie tak,przecież nie jest taki mały,rozrasta się,ale nie kwitnie
Aha.Zapomniałam dodać,że masz piękny gąszczyk w ogródku,hosta taka dostojna,czy ona kwitnie na biało,czy tylko tak na zdjęciu wygląda?Moje wszystkie te co kwitną ,to na fioletowo.Na balkonie też kwitnące piękności ,których nie mam.
Hosta, świetna...taka wielgachna i kwitnie na biało...podoba mi się bardzo.No i oleandry, te to dopiero okazy
Jakoś nie mogę dopatrzyć się zdjęcia ognika
Każdego roku na wiosnę, można go przycinać i formować mu kształt. Nie wiem jaki masz gatunek (są w formie krzaczastej i w formie stożka). Ten na zdjęciu to w formie stożka. Nazwa łacińska to "Pyracantha cocc. 'Red Column' "
Nawet nie pamiętam co to za gatunek ognika,ale może gdzieś jeszcze mam od niego etykietkę,muszę poczytać.Wolałabym stożkowy,bo nie chciałabym,żeby bardzo się na boki rozrastał.A czy w innym przypadku nie można go przycinać na żądany kształt,czy można?
fezo: to jest oleander, którego zabieram do domu późną jesienią. Dobrze by było gdyby pokój był chłodny i jasny. W kwietniu wystawiam go na taras (o ile nie ma silniejszych przymrozków).