Prowadzę właśnie prace nad swoim ogrodem-gdy tylko skończę wstawię fotki. Nie chcę go tak od razu prezentować bo jeszcze wiele pracy wymaga....
Mam nadzieję że znajdę tu przydatne informacje. Wiedzy nigdy za wiele bo choć moja mama jest ogrodnikiem to czasem dobrze mieć znajomego z większym doświadczeniem.
A cel do wykonania mam nie łatwy bo oprócz nas są jeszcze psy ( one lubią wciskać nos w nie swoje sprawy) a ogród ma być dostępny. I jeszcze najlepiej by zrobić to przy jak najmniejszym nakładzie finansowym.
Mam dosyć duży plac do zagospodarowania, na części są już drzewka owocowe.Jest też oczko wodne z kaskadą którą trzeba koniecznie zmodernizować. Mam wiele planów w trakcie realizacji będę wstawiać zdjęcia....
Mam wiele bylin itp. jednak to taka drobnica i męczące jest ciągłe wykopywanie ich na zimię :-/

Poza tym są też oleandry ale one nie stanowią stałej ozdoby ogrodu-bo mogę je w każdej chwili przenieść w inne miejsce.
Na początek mój rododendron w cieniu wierzby (nieopodal oczka) to się już nie zmieni bo jemu najwidoczniej podoba się to miejsce. A co najwyżej ta wierzba się rozrośnie.