Powój gwiezdny (Mina lobata )
- Krzysztof59
- 200p
- Od: 29 lip 2013, o 17:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mina Mina lobata Quamoclit
Piękne. W pierwszej chwili, nie przeczytawszy jeszcze tekstu wystraszyłem się, że takie już masz z tegorocznego siewu
Ja zgodnie z planem wysiałem dopiero dzisiaj. Nasiona mocno napęczniały od wczoraj w wodzie. Chyba nieco przesadziłem z ilością nasion w jednej doniczce - po 9 sztuk dałem. Jak wszystko wykiełkuje to będzie dżungla.
Ja zgodnie z planem wysiałem dopiero dzisiaj. Nasiona mocno napęczniały od wczoraj w wodzie. Chyba nieco przesadziłem z ilością nasion w jednej doniczce - po 9 sztuk dałem. Jak wszystko wykiełkuje to będzie dżungla.
Pozdrawiam - Krzysztof
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 sie 2011, o 12:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fajnie by było
Ja swojej w tym sezonie jeszcze nawet nie wysiałam , ale nasionka już mam , więc na dniach to zrobię
To będziesz miał minową dżunglę , fajnie będzie wyglądała taka gęściutka .Ja zawsze sadzę po kilka sadzonek razem .
Ja swojej w tym sezonie jeszcze nawet nie wysiałam , ale nasionka już mam , więc na dniach to zrobię
To będziesz miał minową dżunglę , fajnie będzie wyglądała taka gęściutka .Ja zawsze sadzę po kilka sadzonek razem .
- orlik z lasu
- 100p
- Od: 21 sty 2015, o 19:06
Aga111, ale te twoje Minki są śliczne.
Moje już mają pierwszą parę liści właściwych.
nie mogę się już doczekać
Moje już mają pierwszą parę liści właściwych.
nie mogę się już doczekać
- Rzepka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Ja wczoraj wieczorem swoje nasionka postawiłam w pojemniczku z wodą na kaloryferze i o nich zapomniałam . Gdy dzisiaj chciałam siać, były przyschnięte do naczynka, zamoczyłam powtórnie, ale nie wiem, czy one nadają się do wysiewu, może lepiej zamoczyć świeżą partię nasion ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- szy---
- Od: 31 sty 2013, o 14:40
Ja wysiałem bez moczenia i bardzo dobrze wzeszły.
- ellcia
- 500p
- Od: 12 lis 2012, o 11:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I co zrobiłaś, ja bym zalała jeszcze raz wodą i poobserwowała czy prawidłowo pęcznieją i spróbowała wysiać, nasionka Miny bardzo szybko odżywają, więc może być różnie, jeżeli wyschły Ci już napęczniałe, to mogły wyschnąć zarodki i nic już z nich nie będzie.Rzepka pisze:Ja wczoraj wieczorem swoje nasionka postawiłam w pojemniczku z wodą na kaloryferze i o nich zapomniałam . Gdy dzisiaj chciałam siać, były przyschnięte do naczynka, zamoczyłam powtórnie, ale nie wiem, czy one nadają się do wysiewu, może lepiej zamoczyć świeżą partię nasion ?
Pozdrawiam
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Ubezpieczyłam się na dwa fronty Do jednej kuwety wysiałam nową partię niemoczonych, do drugie te wyschnięte i powtórnie zamoczone.
Sama jestem ciekawa efektów kiełkowania
Pozdrawiam
Sama jestem ciekawa efektów kiełkowania
Pozdrawiam
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mina
Tak,wiadomo
Kiełkuje w ciągu kilku dni,błyskawicznie bo w czasie 4- 5
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1#p2079841
Forum to skarbnica wiedzy,zapraszam do jego czytania,poszukiwania wiadomości poprzez korzystanie z wyszukiwarki .
Kiełkuje w ciągu kilku dni,błyskawicznie bo w czasie 4- 5
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1#p2079841
Forum to skarbnica wiedzy,zapraszam do jego czytania,poszukiwania wiadomości poprzez korzystanie z wyszukiwarki .
-
- Od: 17 lut 2013, o 13:13
Re: Powój gwiezdny (Mina lobata )
Zgodzę się, chociaż zdarza się że się ociąga...Kiełkuje w ciągu kilku dni,błyskawicznie bo w czasie 4- 5
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Hmm... Mnie się zdarzyło czekać ponad miesiąc na kiełkowanie...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- orlik z lasu
- 100p
- Od: 21 sty 2015, o 19:06
Moje Minki już rosną w górę, jak szalone.
A że to mój pierwszy raz z tą rośliną, jedną sadzonkę postanowiłam lekko czknąć, żeby wypuściła nowe pędy po bokach. I udało się. Z innymi tak samo zrobię. Chociaż jak tak się dokładnie przyjrzeć to w kącikach liści są już zaczątki nowych pędów.
Pewnie brakuję im zachęty
A że to mój pierwszy raz z tą rośliną, jedną sadzonkę postanowiłam lekko czknąć, żeby wypuściła nowe pędy po bokach. I udało się. Z innymi tak samo zrobię. Chociaż jak tak się dokładnie przyjrzeć to w kącikach liści są już zaczątki nowych pędów.
Pewnie brakuję im zachęty