Moje storczyki - Monisia
No ja mam bzika na punkcie wszystkich kwiatów
każdy kto wchodzi do mojego pokoju jest w szoku bo wygląda jak w dżungli
ale ja nie wyobrażam sobie żyć bez zieleni, a na parapecie właśnie żądzą kaktusy i storczyki, no i wszędzie gdzie jest miejsce stoją kwiaty
Wkrótce zmieniam pokój i mam nadzieje ze kwiatki nie będą sie buntowały 

- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj zazdroszczę takiego wielkiego parapetu
Mój jest znacznie mniejszy, w tej chwili stoi na nim 5 storczyków i widzę że jest dość ciasno....z tym, ze to tylko taka "poczekalnia", stoją tam tylko te niekwitnące i sabotek, bo tam najchłodniej, a jak jakiś ma już rozwinięte kwiaty to wędruje w miejsce bardziej reprezentacyjne

Mój jest znacznie mniejszy, w tej chwili stoi na nim 5 storczyków i widzę że jest dość ciasno....z tym, ze to tylko taka "poczekalnia", stoją tam tylko te niekwitnące i sabotek, bo tam najchłodniej, a jak jakiś ma już rozwinięte kwiaty to wędruje w miejsce bardziej reprezentacyjne

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
No niestety człowiek uczy sie na błędach
jeśli chodzi o moje dendrobium nobile to ma mały problem, zauważyłam że pseudobulwy zaczęły sie marszczyć, czyżby to zbytnie przesuszenie
Wygląda to tak:

Wczoraj było podlewanie i myślę że będzie lepiej
A spójrzcie na to zdjęcie to młoda pseudobulwa i chyba będzie kwitła:D i to juz w nowym pokoju

Wczoraj było podlewanie i myślę że będzie lepiej
A spójrzcie na to zdjęcie to młoda pseudobulwa i chyba będzie kwitła:D i to juz w nowym pokoju

- Jeanne
- 1000p
No ciekawe co z tego wyrośnie
Monisiu, nie tylko będziesz zaglądała co kilka minut, ale też codziennie robiła nową fotkę żeby porównać czy bąbelek się powiększył

Monisiu, nie tylko będziesz zaglądała co kilka minut, ale też codziennie robiła nową fotkę żeby porównać czy bąbelek się powiększył

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Jeanne
- 1000p
Może wstaw fotkę, łatwiej będzie zdiagnozować
Ale z tego co pamiętam jak mnie Dziewczyny pouczały jak odróżnić korzonek od pędu, to obstawiam że u Ciebie idzie pęd

Ale z tego co pamiętam jak mnie Dziewczyny pouczały jak odróżnić korzonek od pędu, to obstawiam że u Ciebie idzie pęd

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31