Grazka_j mój ogród. cz.1
Dziękuję za zainteresowanie moimi fotkami. Zeby zmienic nastrój zimy to jeszcze wkleję parę zdjęc. Nie chcę byc zarozumiała, ale oczywiscie wypoczywam tam bardzo. Najbardziej lubię o poranku posiedziec na tarasie przy kawie i słuchac śpiewu ptaków.
[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/356 ... 9ab85.html]
[/URL
Zdjęcia są mało wyraźne, bo robiłam je na maksymalnym zbliżeniu, chciałam uchwycic ptaki. Te kropki na niebie to chmura szpaków, które latem nas nawiedzają.

Zdjęcia są mało wyraźne, bo robiłam je na maksymalnym zbliżeniu, chciałam uchwycic ptaki. Te kropki na niebie to chmura szpaków, które latem nas nawiedzają.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
grazka_j - moje wątki
-
- 500p
- Od: 14 paź 2008, o 18:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mój mąż chętnie by tam powędkował.Jakie to jezioro,może zmoich o kolic?
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
grazka_j - moje wątki
Cieszę, że Wam się podobają moje widoki. Z rybami i o wszem latem można powędkowac. Zapraszam! Mąz wędkuje, ale ryb jest coraz mniej.
Jezioro jest duże, z mojego tarasu widac tylko takie zakole, a ciągnie się do miejscowości w której mieszkam, czyli jakieś11km na pewno, albo troche wiecej. Dla zainteresowanych odpowiem na pw. Nie będę się tutaj reklamowac.

To kolejne zdjęcia z mojego ogrodu. Już nie mogę się doczekac, kiedy zacznę buszowac w moim królewstwie.
Pozdrawiam gorąco.
Jezioro jest duże, z mojego tarasu widac tylko takie zakole, a ciągnie się do miejscowości w której mieszkam, czyli jakieś11km na pewno, albo troche wiecej. Dla zainteresowanych odpowiem na pw. Nie będę się tutaj reklamowac.

To kolejne zdjęcia z mojego ogrodu. Już nie mogę się doczekac, kiedy zacznę buszowac w moim królewstwie.
Pozdrawiam gorąco.
grazka_j - moje wątki
Przypomniałam sobie, że miałam zapytac, czy ktoś może ma laurowiśnię w swoim ogrodzie? Ja mam już 3 rok i tak mi pięknie rosła, ale w ubiegłym roku zaczęła chorowac i nie wiem co mam robic? na lisciach pojawiły się brązowe plamy, później liście były objedzone. Zerwałam chore liście spaliłam, zrobiłam oprysk karate. Wyczytałam, żeby zrobic oprysk m.in. z czosnku, trochę pomogło, ale plamy nadal są. Proszę pomóżcie! Może ktoś miał podobny przypadek? Może trzeba wymienic ziemię pod krzakiem?
grazka_j - moje wątki
Halina Kwak,Tess, KaRo, e-genia, agrazka, Grzesiu, Monia68, Jolanta Graj, magnolia15, Aska, sterlizja 36, teresat,Radusik, Krzysiek 86, hektores dziękuję że Chcieliście wejśc na moja stronę, dodaliście mi odwagi, by kontynuowac stronkę, ale jeszcze się uczę i pomału rozkręcam.
hektores potwierdzam, piękna okolica, ale Kielce też mi się podobają. Kiedyś chciałam tam zamieszkac, ale los rzucił mnie w inne strony!
Pozdrawiam gorąco.
hektores potwierdzam, piękna okolica, ale Kielce też mi się podobają. Kiedyś chciałam tam zamieszkac, ale los rzucił mnie w inne strony!
Pozdrawiam gorąco.
grazka_j - moje wątki
-
- 500p
- Od: 14 paź 2008, o 18:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja laurowiśnię posadziłłam dopiero w zeszłym roku,więc nie bardzo mogę pomódz.Zajrzyj do porad ogrodowych na forum i w wyszukiwarce wpisz laurowiśnię.Daj mi na pw. to jezioro bo ciekawość mnie zżera.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
- krzysiek86
- Kontakt:
Odpowiedź dla krzyśka86
Krzysiu, dobrze rozpoznałeś moją roślinę. Oczywiście, że złotlin odmiany pełnokwiatowej. Jest bardzo duży i powtarza kwitnienie,
a już z niego mam kilka innych krzaczków, bo wypuszcza pędy i rozchodzi się po działce, więc muszę go przycinac. Jeśli chodzi o krzewuszkę, to kupiłam jesienią jeszcze jedną odmianę, o pstrych liściach. Myślę, że może w tym roku zakwitnie, chociaż jest jeszcze mała. Polecam, tą krzewuszkę bo jest dekoracyjna przez cały rok z biało-zielonych liści a w okresie kwitnienia jest jeszcze piękniejsza i zachwyca!!! Ponieważ mam mało miejsca w ogrodzie staram się wybierac krzewy, które zdobią przez cały rok.
Pozdrawiam gorąco.
grazka_j mój ogród
a już z niego mam kilka innych krzaczków, bo wypuszcza pędy i rozchodzi się po działce, więc muszę go przycinac. Jeśli chodzi o krzewuszkę, to kupiłam jesienią jeszcze jedną odmianę, o pstrych liściach. Myślę, że może w tym roku zakwitnie, chociaż jest jeszcze mała. Polecam, tą krzewuszkę bo jest dekoracyjna przez cały rok z biało-zielonych liści a w okresie kwitnienia jest jeszcze piękniejsza i zachwyca!!! Ponieważ mam mało miejsca w ogrodzie staram się wybierac krzewy, które zdobią przez cały rok.
Pozdrawiam gorąco.
grazka_j mój ogród
grazka_j - moje wątki
- krzysiek86
- Kontakt: