Ulubione storczyki Art :) cz. 3
- Agita
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ulubione storczyki Art :) cz. 3
Witaj Asiu!
Tak tylko wpadam się przywitać przy okazji wizyty na forum- widzę, że wciąż jesteś forumową liderką- na samej górze listy
Twoje kwiatki już tylko podziwiam w ciszy; tak bardzo wypadłam z tematu, że strach się odezwać.
Ale czasem zaglądam, sentyment został...
Pozdrowienia!
Tak tylko wpadam się przywitać przy okazji wizyty na forum- widzę, że wciąż jesteś forumową liderką- na samej górze listy
Twoje kwiatki już tylko podziwiam w ciszy; tak bardzo wypadłam z tematu, że strach się odezwać.
Pozdrowienia!
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Asiu MM był dołożony ,żeby nie było pustki w paczce a tak serio przecież w Dreźnie Ci mówiłam ,że jeden jest dla Ciebie a dla mnie słowo droższe od pieniędzy mam nadzieje ,że w hydro trochę dłużej nas będą cieszyły swoja obecnością.
Phal. tetraspis f. imperatrix 'Red' bardzo ładne wybarwienie ja takie lubię .
Phal. LD's Bear King to ciągle moje chciejstwo ale nie nadszedł jeszcze jego czas
Phal. tetraspis f. imperatrix 'Red' bardzo ładne wybarwienie ja takie lubię .
Phal. LD's Bear King to ciągle moje chciejstwo ale nie nadszedł jeszcze jego czas
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
-
- 200p
- Od: 5 lut 2018, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Art W końcu i do Ciebie trafiłam Podczytuje Twój wątek już od pewnego czasu
Jestem pełna podziwu... masz wspaniałą kolekcje i taką różnorodną Mam cichą nadzieję, że kiedyś w dalekiej przyszłości i moja będzie chociaż w malutkiej części tak piękna jak Twoja
Zachorowałam jak zobaczyłam piękne kwitnienia katlejki mossiae oraz prześlicznego Phal. Summer love jia ho którego kupiłaś dla Sandry. Od razu przewertowałam sklepy internetowe w poszukiwaniu tych perełek ale niestety
Mam nadzieje, że kiedyś się w końcu pojawią bo na wystawę raczej nie mam możliwości pojechać...dzieci i te sprawy
Życzę Ci samych pięknych kwitnień oraz spełnienia storczykowych marzeń jeśli jeszcze takie masz
Jestem pełna podziwu... masz wspaniałą kolekcje i taką różnorodną Mam cichą nadzieję, że kiedyś w dalekiej przyszłości i moja będzie chociaż w malutkiej części tak piękna jak Twoja
Zachorowałam jak zobaczyłam piękne kwitnienia katlejki mossiae oraz prześlicznego Phal. Summer love jia ho którego kupiłaś dla Sandry. Od razu przewertowałam sklepy internetowe w poszukiwaniu tych perełek ale niestety
Mam nadzieje, że kiedyś się w końcu pojawią bo na wystawę raczej nie mam możliwości pojechać...dzieci i te sprawy
Życzę Ci samych pięknych kwitnień oraz spełnienia storczykowych marzeń jeśli jeszcze takie masz
Pozdrawiam Czarna
Dziękuję serdecznie wszystkim za odwiedziny
Pawle, fajne zdjęcia porównawcze oryginału i podróbki katlejastej. Podróbka ma zdecydowanie szersze usta
i póki co MUSI Cię TAK zauroczyć bo nie masz wyjścia, aż spotkasz gdzieś swój oryginał.
Wtedy chętnie od Ciebie odkupię tę 'szerokoustą'.
Zapraszam do siebie i zachęcam gorąco - nie bój się pokazywać jak coś zakwitnie u Ciebie - nawet bardzo rzadko.
Jest nas większa grupka - tych z sentymentem
Co do bycia liderką, zdecydowanie nie mam takich ambicji (i czasu)
Mireczko, jakbym mogła wątpić w Twoją obietnicę Wiesz już, że Mini Mark poszedł do hydro i że póki co odchorowuje
(a nawet nie wiem czy przeżyje).
Zobaczymy po dłuższym czasie (albo krótszym)
Beatko, witam Cię w moim wątku. Życzę Ci pomimo Twoich obowiązków wyjazdu na jakąś wystawę.
Prędzej czy później na taką trafisz. Trzeba tylko składać kasiorkę, bo na miejscu okazuje się, że kilka stówek
to wcale nie tak dużo
Pawle, fajne zdjęcia porównawcze oryginału i podróbki katlejastej. Podróbka ma zdecydowanie szersze usta
i póki co MUSI Cię TAK zauroczyć bo nie masz wyjścia, aż spotkasz gdzieś swój oryginał.
Wtedy chętnie od Ciebie odkupię tę 'szerokoustą'.
Agnieszko, dziękuję za pozdrowienia. SUPER, że wpadłaś do mnie i że tu zaglądasz.Agita pisze:Witaj Asiu!
Pozdrowienia!
Zapraszam do siebie i zachęcam gorąco - nie bój się pokazywać jak coś zakwitnie u Ciebie - nawet bardzo rzadko.
Jest nas większa grupka - tych z sentymentem
Co do bycia liderką, zdecydowanie nie mam takich ambicji (i czasu)
Mireczko, jakbym mogła wątpić w Twoją obietnicę Wiesz już, że Mini Mark poszedł do hydro i że póki co odchorowuje
(a nawet nie wiem czy przeżyje).
Zobaczymy po dłuższym czasie (albo krótszym)
Beatko, witam Cię w moim wątku. Życzę Ci pomimo Twoich obowiązków wyjazdu na jakąś wystawę.
Prędzej czy później na taką trafisz. Trzeba tylko składać kasiorkę, bo na miejscu okazuje się, że kilka stówek
to wcale nie tak dużo
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Dzisiaj małe aktualności. Piszę, małe, bo długo była posucha w kwitnieniach. Cóż, storczyki też kiedyś muszą odpoczywać...
Początek trochę nietypowy, bo to ciekawostka z naszych polskich stron.
Otóż dostałam od znajomych zdjęcia z okolic Złotego Stoku, a na nich nasze rodzime storczyki:
Storczyk męski - fioletowy i Storczyk blady - żółty.
A to tak zwana Hałda storczykowa - oficjalna nazwa użytku ekologicznego:
A teraz co u mnie. Naprzód te problematyczne, ale z nadzieją
"Gigant" po mojej Mamie to już tylko z nazwy został. Te jego ogromne liście, bez zdrowego systemu korzeniowego - całkowicie oklapły.
Za to nowe rosną już sztywne i widać, że roślina chce za wszelką cenę przeżyć. Wciąż wypuszcza pędy, pomimo, że co najmniej dwa pierwsze obcięłam. Na drugim zdjęciu kolejny, zakręcony już się kluje..
Kupiony na ost.wystawie w Sosnowcu Phal.LD's Bear King 'RK4' w marnym stanie, ładnie się wzmocnił:
I w tym poście zmieszczę jeszcze 'dżunglę Sandry'. Jak przystało na dżunglę, buszuje w niej mały tygrysek
i na pewno oglądający docenią poza storczykami pewne dzieło sztuki
Początek trochę nietypowy, bo to ciekawostka z naszych polskich stron.
Otóż dostałam od znajomych zdjęcia z okolic Złotego Stoku, a na nich nasze rodzime storczyki:
Storczyk męski - fioletowy i Storczyk blady - żółty.
A to tak zwana Hałda storczykowa - oficjalna nazwa użytku ekologicznego:
A teraz co u mnie. Naprzód te problematyczne, ale z nadzieją
"Gigant" po mojej Mamie to już tylko z nazwy został. Te jego ogromne liście, bez zdrowego systemu korzeniowego - całkowicie oklapły.
Za to nowe rosną już sztywne i widać, że roślina chce za wszelką cenę przeżyć. Wciąż wypuszcza pędy, pomimo, że co najmniej dwa pierwsze obcięłam. Na drugim zdjęciu kolejny, zakręcony już się kluje..
Kupiony na ost.wystawie w Sosnowcu Phal.LD's Bear King 'RK4' w marnym stanie, ładnie się wzmocnił:
I w tym poście zmieszczę jeszcze 'dżunglę Sandry'. Jak przystało na dżunglę, buszuje w niej mały tygrysek
i na pewno oglądający docenią poza storczykami pewne dzieło sztuki
Pozdrawiam, Joanna
I ciąg dalszy (to tak jest gdy się długo nie pisze )
Phal. cornu - cervi, omyłkowo przysłany, swoim kwitnieniem chce mnie przekonać, że to JEGO chciałam a nie chattaladae..
Phal. equestris odciążony od keiki, wziąła się za odbudowywanie sił:
Dtps TzuChiang Sapphire, kwitnienie teraz u wszystkich, a u mnie pierwszy raz:
Phal cornu-cervi Chattaladae x violacea Norton Blue - czekałam na kwitnienie chyba 2 lata
i kilka zapowiedzi kwitnień. Pierwszy mnie rozśmieszył, bo pokazał taki "pęd"
Na szczęście potem się poprawił:
Drugi 'kurczak' też się postarał:
I największe zaskoczenie sprawił mi Phal. celebensis, który w ub.roku zasuszył centymetrowy pęd, a teraz:
Jest jeszcze kilka zaczątków pędów, ale to jeszcze potrwa
Phal. cornu - cervi, omyłkowo przysłany, swoim kwitnieniem chce mnie przekonać, że to JEGO chciałam a nie chattaladae..
Phal. equestris odciążony od keiki, wziąła się za odbudowywanie sił:
Dtps TzuChiang Sapphire, kwitnienie teraz u wszystkich, a u mnie pierwszy raz:
Phal cornu-cervi Chattaladae x violacea Norton Blue - czekałam na kwitnienie chyba 2 lata
i kilka zapowiedzi kwitnień. Pierwszy mnie rozśmieszył, bo pokazał taki "pęd"
Na szczęście potem się poprawił:
Drugi 'kurczak' też się postarał:
I największe zaskoczenie sprawił mi Phal. celebensis, który w ub.roku zasuszył centymetrowy pęd, a teraz:
Jest jeszcze kilka zaczątków pędów, ale to jeszcze potrwa
Pozdrawiam, Joanna
- zabkamarta
- Od: 1 maja 2017, o 18:41
No to tak jest, jak się długo nie pisze, a później weź człowieku zgadnij od czego zacząć komplementować, jak tego aż tak dużo
Zacznijmy w kolejności od rodzinnych storczyków - nawet człowiek nie wie, jakie cuda kryją się na tych łąkach w życiu bym nie pomyślała, że to storczyki
Cieszę się, że Gigant po mamie wykazuje silną wolę walki. Jeszcze trochę a słowo Gigant będzie ponownie adekwatne do rozmiaru.
Piękna dżungla Sandry a już całkowicie doceniam kunszt artysty drugiego planu aż dziw, że ów asysta dopuścił do tego, że ten kwietniki nadal stoi
Szafirek oczywiście piękny. Dla mnie ma kolory idealne
No i gratuluję celebensis. Już nie mogę się doczekać aż Ci zakwitnie, ale przeraża mnie długość pędu przecież u mnie w orchidarium dziurę w dachu będę musiała zrobić
Zacznijmy w kolejności od rodzinnych storczyków - nawet człowiek nie wie, jakie cuda kryją się na tych łąkach w życiu bym nie pomyślała, że to storczyki
Cieszę się, że Gigant po mamie wykazuje silną wolę walki. Jeszcze trochę a słowo Gigant będzie ponownie adekwatne do rozmiaru.
Piękna dżungla Sandry a już całkowicie doceniam kunszt artysty drugiego planu aż dziw, że ów asysta dopuścił do tego, że ten kwietniki nadal stoi
Szafirek oczywiście piękny. Dla mnie ma kolory idealne
No i gratuluję celebensis. Już nie mogę się doczekać aż Ci zakwitnie, ale przeraża mnie długość pędu przecież u mnie w orchidarium dziurę w dachu będę musiała zrobić
-
- Od: 29 lis 2007, o 13:52
Asieńko kwitnienia piękne . Mi oczywiście podoba się to, co najbardziej znane, a często pomijane. Niesamowity Phal. equestris niezmiennie zachwyca mnie Asiu u Ciebie swoim kwitnieniem.
Sandra to jednak ma rękę, takie giganty wyhodować, no, no , te storczykowe i nie tylko . Malowidło na ścianie przecudne i mama kochana, i cierpliwa, bo jeszcze na tej ścianie zostało .
Twój cornu-cervi to klon mojego, wypisz, wymaluj kwitnienie identyczne, tylko muszę się zmobilizować, żeby zdjęcia wstawić. W jego przypadku mówię, "obcy wylądował" .
Sandra to jednak ma rękę, takie giganty wyhodować, no, no , te storczykowe i nie tylko . Malowidło na ścianie przecudne i mama kochana, i cierpliwa, bo jeszcze na tej ścianie zostało .
Twój cornu-cervi to klon mojego, wypisz, wymaluj kwitnienie identyczne, tylko muszę się zmobilizować, żeby zdjęcia wstawić. W jego przypadku mówię, "obcy wylądował" .
- norbert76
- Od: 15 paź 2011, o 14:36
Ładne, obfite kwitnienia Im się dłużej czeka na kwiaty, tym większa satysfakcja.
Zaskoczył mnie celebensis, nie sądziłem że taka mała (młoda) roślina może zakwitnąć.
Zaskoczył mnie celebensis, nie sądziłem że taka mała (młoda) roślina może zakwitnąć.
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Śliczności pokazałaś Dzieło drugiego planu - boskie
Podoba mi się Phal. equestris, a gigant na pewno odbuduje się-jest śliczny
Podoba mi się Phal. equestris, a gigant na pewno odbuduje się-jest śliczny
Pozdrawiam - Justyna
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
Asiu Szafirek na pierwszym miejscu jest mega.
Rozbawiły mnie te rogi z zapowiedzi kwitnienia.
Phal.LD's Bear King ładnie przyrasta ciekawe w jakiej wersji kolorystyczne3j zakwitnie.
Equestris o tak na niego zawsze można liczyć
Rodzime storczyki piękne szkoda że takich miejsc jest bardzo mało.
Rozbawiły mnie te rogi z zapowiedzi kwitnienia.
Phal.LD's Bear King ładnie przyrasta ciekawe w jakiej wersji kolorystyczne3j zakwitnie.
Equestris o tak na niego zawsze można liczyć
Rodzime storczyki piękne szkoda że takich miejsc jest bardzo mało.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
Zawsze jak podglądam Twoje kwitnienia,zbieram zęby z podłogi,ależ nacieszyłam oczy ,szczególnie equestrisem -moje marzenie,mam nadzieje że mój apari kiedyś też tak bujnie zakwitnie i wytworzy taką rodzinkę
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
Kochani, dziękuję za wszystkie odwiedziny i komentarze, bo one zawsze zachęcają do dalszych prezentacji
Wyjechałam na urlop zostawiając z żalem malusieńkie pączki Phal. celebensis. Nie wiem co zastanę po powrocie ???
Póki co aktualizuję to co zostawiłam kwitnące w domu i zapomniana z poprzedniej prezentacji czerwona katleja NN:
Cattleya mossiae - jeden kwiat po tym, jak w ub.latach było kolejno 2, 4, 6, i 8 w 2018 r. Penie odpoczywa
Dendrobium harveyanum, to info dla Kasi74 - zakwitło 8 kwiatami po trzech miesiącach od poprzedniego kwitnienia
na tej samej psb:
Phal. speciosa, dla przypomnienia kwitnienie kwietniowe i niemal jednokolorowe aktualne:
Phal. Equestris alba i jego mikro-keiki. Korzonki dłuższe od mini listków:
Phal.Yin's Black Eagle - pachnący
I moja hodowla "kurczaków".
Phal. I-Hsin Cutie Honey
Phal. Happy Fang Sir
Wszystkie żółtaski pięęęknie pachną
Wyjechałam na urlop zostawiając z żalem malusieńkie pączki Phal. celebensis. Nie wiem co zastanę po powrocie ???
Póki co aktualizuję to co zostawiłam kwitnące w domu i zapomniana z poprzedniej prezentacji czerwona katleja NN:
Cattleya mossiae - jeden kwiat po tym, jak w ub.latach było kolejno 2, 4, 6, i 8 w 2018 r. Penie odpoczywa
Dendrobium harveyanum, to info dla Kasi74 - zakwitło 8 kwiatami po trzech miesiącach od poprzedniego kwitnienia
na tej samej psb:
Phal. speciosa, dla przypomnienia kwitnienie kwietniowe i niemal jednokolorowe aktualne:
Phal. Equestris alba i jego mikro-keiki. Korzonki dłuższe od mini listków:
Phal.Yin's Black Eagle - pachnący
I moja hodowla "kurczaków".
Phal. I-Hsin Cutie Honey
Phal. Happy Fang Sir
Wszystkie żółtaski pięęęknie pachną
Pozdrawiam, Joanna