Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Witaj, zaglądam z rewizytą, raczej wczoraj zajrzałam i utknęłam na amen ;:306 30stron przeczytałam dość uważnie podziwiając pracę i konsekwencję założeń. Muszę od ciebie się uczyć konsekwencji ;:180 Dziś pewnie skończę czytać i już się bardzo cieszę na tą lekturę.
Warunki mamy faktycznie zbliżone, piasek, piaseczek .... ja do tego mam jeszcze korzenie ;:306
Bardzo mi się spodobał twój ogród i chyba będzie przyczyną wielu zmian u mnie ;:119
Cieszę się że u mnie się wpisałaś bo jakoś nigdy do ciebie nie trafiłam a byłaby wielka strata.
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Soniu bardzo dziękuję za zaproszenie. Na pewno skorzystam. ;:196
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

A że tak drążyć jeszcze będę: a robi się później różowa ta Limelight? Bo u mnie rodzinka pozwoliła posadzić hortensję "ale tylko taką, która nie przebarwia się na różowo jak kończy kwitnąć" :shock: no i zadowól tu wszystkich! ;:306
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sabinko wyślij kurierem, ;:306 popikuję. Zniszczyłam jedną siódmą siewek werbeny, to u twoich wyjdzie, że tylko jeden liść i liścień zmarnuję. :D Mam blisko mały, prywatny zagajnik sosnowy. Jest po trochu wycinany, więc właściciel się cieszy, że trochę igliwia mu sprzątnę. Co roku biorę ile potrzebuję i podsypuję kwaśnolubne.

Jolu witam i dziękuję za miłe słowa. Podziwiam czytanie, ale ja też nie umiem obejrzeć ostatnich stron i mieć pojęcie o oglądanym ogrodzie. ;:196 Zapraszam, będziemy się wspierać w ogarnianiu naszych rabatek. Mam podobnie, jak pobiegam po innych ogrodach, już chcę robić rewolucję. :;230

Aniu
z przyjemnością Was powitam, miło będzie pogadać o ogródkach i nie tylko. ;:196

Malvy tak przebarwia się, jak wilgotniejsza, ciepła jesień, to mniej, jak zimna i sucha jest bardziej różowa. Taka to może być drzewiasta Anabelle, jest biała i przebarwia się jesienią na limonkowy kolor. Ma inny pokrój i dość wiotkie pędy, pokłada się po ziemi. Próbuję taką prowadzić na pniu, bo denerwują mnie kwiaty leżące na ziemi. Niestety mam tylko takie zdjęcia.

Obrazek Obrazek

Słońce dziś świeci pięknie, ale zimno. ;:202 Moje wczorajsze mocne postanowienia poszły w las. Kupiłam okazyjnie ;:306 lilie orientalne Little John i Muscadet. Już siedzą w doniczkach w garażu, bo miały takie ładne kiełki, że nie nadawały się do przechowywania.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

O wow ;:oj Annabelle na pieńku wygląda świetnie. Długo już ją tak prowadzisz? Moja też strasznie się pokłada, ale nie ma się co dziwić przy takich dużych kwiatostanach :roll:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Soniu moje 3 lilie siedzą w lodówce,po niedzieli je posadzę do gruntu ;:108
Widzę,że miałaś na rabatach żeniszka,posiałaś nasiona?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko w ubiegłym roku wiosną powycinałam drobne gałązki i zostawiłam najgrubszą, którą przywiązałam do palika. Nie mam pojęcia, co z tego wyjdzie, najwyżej wróci do pierwotnej formy. Moja siostra ma zrobioną obręcz metalową, która utrzymuje kwiaty, żeby nie kładły się.

Aniu żeniszek to samosiejki. Ta strona ogrodu była w niewielkim stopniu zagospodarowana. Wysiały się setki, większość wypieliłam, rozdałam, a reszta została. Żeniszkowi pozwalałam rosnąć w pustych miejscach, przynajmniej chwastów było mniej. ;:215 Na pewno z nasion w domu nie udało by się wyhodować tak ładnych okazów. Biały to jedna sadzonka. ;:oj Natura sobie świetnie poradziła. Ja lilie wsadziłam do doniczek, bo u mnie jeszcze chyba za zimno.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

To żeniszki same się wysiewają? ;:oj I nie trzeba co roku ich wysiewać na nowo lub dokupować?! ;:oj
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Nawet przy takich fotach Annabelle wygląda pięknie! ;:215 Pomysł z prowadzeniem jej na pniu, wysoko, bardzo mi się podoba ;:138
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu nie wiem. :oops: W 2013 siałam w domu, rosły na grządce dość marnie. Miałam wtedy po przeprowadzce dużo spraw na głowie, więc nie pozbierałam badyli jesienią, wysiały się w ogromnych ilościach. Zobaczę wiosną, czy samosiew się powtórzy, też zostawiłam kilka krzaków.

Malvy ma bardzo białe, duże kwiaty, tylko to pokładanie się. ;:222 Zobaczymy jak zakwitnie, czy nie połamią się zwisające z wysokości gałązki. ;:218
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Zaskoczyłaś mnie tym żeniszkiem, super sobie sam poradził w naturze:)
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Się cieszę że żeniszki mogą się wysiać same ;:196
Posiałam i jak dobrze pójdzie to będę miała. Jak źle to kupię bo są fajne. I zostawię na zimę. ..
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś nad początkującym ogrodnikiem, to nawet natura się zlituje. ;:204 Wiosną w tym miejscu będą siewki żeniszka, ślazu piżmowego i jednorocznych ostróżek. Już jest dużo maluchów.

Małgosiu za bardzo dbamy o te nasze rabatki. ;:131 Gdyby później pielić, poczekać na większe egzemplarze, z pewnością wiele siewek by zdążyło wpaść w oko, a tak lądują w kompostowniku.

To kolejne miejsce, gdzie niewiele pracowałam, a rośliny żyją i mają się dobrze.

Obrazek
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Pierwszy raz widzę tak wielkie kwiaty ;:oj .Super to wygląda.
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś sama się zdziwiłam, jak w ubiegłym roku zobaczyłam kwitnące rojniki. Siałam je rok wcześniej, były bardzo małe, niektóre nawet zniszczyłam motyczką, przy pieleniu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”