Haniu nie komentuję Twoich ciast bo nie jadam po prostu... więc ślinotoku nie mam
ale ........MUSZĘ pwiedzieć, że zdjęcia ciast robią wrażenie. To nie są ciasta typu: biszkopt przełożony powidłami (nie obrażając powiedeł a w szczególności Twoich pysznych) ale ciasto z kilkoma masami, doprowadzone do perfekcji!
Podziwiam . Naprawdę
Karczek bez kości przygotować tak jak do pieczenia /przyprawy jak kto lubi/
Na dno gęsiarki lub żaroodpornego kładziemy plastry boczku tylko pod karczek
Kapustę kiszoną około 1 do 1,5 kg przepłukać nie odciskać dodać troszkę soli,pieprzu do smaku,kminek mielony i tą kapustą obkładamy ciasno karczek po bokach w gęsiarce.Topimy słoninę i skrapiamy razem ze skwarkami kapustę po wierzchu.Na karczek kładziemy plastry boczku,przykrywamy i do piekarnika naokoło 1,5 godz aż karczek będzie miękki.Gdyby w czasie duszenia kapusta zrobiła się sucha podlać wodą.Po wyjęciu kroimy karczek na plastry i podajemy razem z kapustą
Ja do tego robię kluski śląskie i sos grzybowy.
Tak samo robię żeberka
Jestem tu po raz pierwszy i widze ze nie tylko ja jestem taka zapalona kucharka Mam pytanie Haniu co do tego cuda Mulinexu czy naprawde warto kupic taki wypiekacz ?? Chleba nigdy nie pieklam mam zamiar jutro skozystac z jednego z twoich przepisow na chlebek pozdrawiam Hania
Witaj imienniczko -Haniu
chlebek piekę,bo już tu pisałam nie toleruję zdrowotnie ulepszaczy.
Automat Mulinexu mogę polecić ,robi wszystko.Dajesz płyny,mąkę i rozpuszczone drożdże i nastawiasz program i już Cię nic nie obchodzi.Sam robi wszystko.Dwukrotne rośnięcie najpierw dokładne mieszanie no i pieczenie.
Chlebek piekę co drugi dzień i już doszłam do takiej wprawy,że teraz to dozuję mąki -pszenną i żytnią -zależy jaki chcę mieć chlebek.Bardzo dobry wychodzi chleb mieszany jeśli do zarobienia damy maślankę lub zsiadłe mleko czy kefir.Jak zdecydujesz się na pieczenie,chętnie Ci wiele podpowiem.
aha nie kupuj automatu nieznanej firmy -pełno ich w realu lub makro.Koleżanka raz piekła i nie nadają się do niczego.Nie taka moc i chleb nie wymieszany i nie dopieczony
Kapusta wyciągnie cały tłuszcz z karczku i jest pyszny,delikatny i pachnący i kapusta też jest
super Gabrysia
wypróbuje golonkę Iza
Są takie fajnie piekarniki elektryczne i nie drogie,chyba po 150 zł.Myślę,że bardziej jest funkcjonalny, nagrzewa na okrągło bo ma nawiew.
Haniu ja mam piekarnik... tylko trzeba go podłączyć ... na razie prowizorycznie bo nie mam mebli ale mozna... tylko trzeba chcieć ...
Ciotki kupiły mi prodiż i radze sobię
Haniu wczoraj upieklam chlebek z twojego przepisu ten pierwszy tyle ze bez otrebow Opsypalam go makiem pod koniec pieczenia . Niestety fotki nie zdazylam zrobic bo malz wciagnol pol prawie na kolacje a drugie pol poszlo wczesnie rano na kanapki do pracy ale dzisiaj zabieram sie za drugi przepis na chlebek mam nadzieje ze zdaze zrobic fotke i sie pochwalic Chlebek pysznosci
Hania
Ja mam automat do pieczenia chleba Moulinex home bread model 573901
Jestem z niego bardzo zadowolona i polecam jego kupno jeśli myślisz o takim sprzęcie