Marysiu Maska moje codzienne spacery na działkę, bez względu na porę roku i pogodę, traktuję również jako sposób na dotlenienie się i dostarczenie organizmowi niezbędnej dawki ruchu. A to, że czekają tam głodne zwierzaki i ptaki jest doskonałym bodźcem do wyjścia z domu.
Dorotko DTJ_1 na działce leży spora warstwa śniegu i dobrze, bo prognozy ciągle zapowiadają minusowe temperatury szczególnie nocami.
Beatko juni zima trochę późno się rozpoczęła, jeszcze w lutym ma być mroźno, ale marzec mógłby być już wiosenny.
Houstonia, to rzeczywiście bardzo delikatna roślinka. Ciekawa jestem jak poradzi sobie na mojej gliniastej ziemi.
Irminko powojnik Brunette ma w rzeczywistości trochę ciemniejsze kwiaty niż na zdjęciu, ale jest śliczny i bezproblemowy, bo to botaniczny. Mam go od naszej Stasi stasia_ogród.
U mnie śnieżna zima, zbyt ostry mróz nie chwyta, a więc można wytrzymać.
Zabawy na śniegu kotom się spodobały, szczególnie małemu Piorunowi, bo to jego pierwsza zima.
Aniu Anuleczka witam Cię i serdecznie zapraszam do dalszych odwiedzin mojej działki.
Żanko Michasia1 dziękuję i zapraszam do obejrzenia moich, następnych, kolorowych roślinek. U mnie dopiero zrobi się mokro jak śnieg zacznie się topić. Zawsze na przedwiośniu mam podtopienia działki i tracę przez to po kilka roślin.
Olu Bufo-bufo szczawik chilijski ma stosunkowo duże kwiaty, na tym zdjęciu akurat jeszcze w pąkach.
Houstonia bardzo delikatna i zastanawiam, się czy przetrwa u mnie zimę. Mam jeszcze taką samą niebieską.
Czy zauważyłaś na jednym ze zdjęć różową niezapominajkę, to ta od Ciebie.
Dorotko dorcia7 tak zimuje, ale powinien mieć w zimie sucho. U mnie trudno to osiągnąć, a więc latem rośnie zadołowany w płaskiej doniczce, podobnie jak sz. Depressa, a zimę spędzają w inspekcie.
Zapraszam na letni spacer.

firletka Arkwrighta 'Vesuvius'

rozchodnik rozesłany

pierwiosnek Bullesiana

róza nn

gailardia oścista

czosnek południowy

rozchodnik 'Sea Star'

goździk ogrodowy

miecznica kalifornijska

chaber górski 'Alba'

żywokost lekarski