Fiołki afrykańskie - moja przygoda
Re: Fiołki afrykańskie - moja przygoda
No nie dziwię się wcale...Fantastyczny jest...i taki świeżutki
po kąpieli?

Ilonko jestem fanem Twoich fiołków, a do tego jeszcze tak pięknie je pokazujesz
CUDOWNOŚCI !!!
Wiosną na pewno zapukam do Ciebie po listeczki ;)

Wiosną na pewno zapukam do Ciebie po listeczki ;)
Pozdrawiam Ania
Fiołasek odświeżony, wykapany
Teraz czas zająć się kolejnymi, przykurzyły się podczas remontu. Lubię zmiany w mieszkaniu ale sprzątanie przy tym doprowadza mnie do szału, czuje się jakbym mieszkała na dworcu
tanya, dziękuję za miłe słowa
i zapraszam

Teraz czas zająć się kolejnymi, przykurzyły się podczas remontu. Lubię zmiany w mieszkaniu ale sprzątanie przy tym doprowadza mnie do szału, czuje się jakbym mieszkała na dworcu

tanya, dziękuję za miłe słowa

- Dusia 123
- 200p
- Od: 27 kwie 2014, o 18:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
??-????????? ???? - piekny, i wielka radość jak zakwitnie wzorcowo
Warm Sunshine to moje chwiejstwo.....miałam ale ..odszedł
Półeczki fantastyczne, widzę,że każdy zakatek jest zagospodarowany pod fiołeczki

Warm Sunshine to moje chwiejstwo.....miałam ale ..odszedł

Półeczki fantastyczne, widzę,że każdy zakatek jest zagospodarowany pod fiołeczki

Pozdrawiam serdecznie Duśka 
Zapraszam - Fiołkowy Świat Duśki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75982" onclick="window.open(this.href);return false;

Zapraszam - Fiołkowy Świat Duśki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75982" onclick="window.open(this.href);return false;
Dusiu, to przykre gdy fiołasek marnieje, szczególnie jeśli to cenna dla nas odmiana
Poluj kochana a na pewno go w końcu zdobędziesz
Cały pokój został zaaranżowany pod moją kolekcję, jest jeszcze w trakcie zmian ale już nie mogę się doczekać aż poustawiam roślinki na nowych miejscach
W międzyczasie zakwitł
?? ???????????? ?????? / EK Goluboglazaja Rossija
Listek długo siedział cicho ale gdy w końcu wypuścił sadzonki bardzo szybko urosły. Silna odmiana, bezproblemowa, rozetka mocna i tłuściutka, ładnie się formuje. Kwiaty ma spore i długo się trzymają, pierwsze kwitnienie trwa już czwarty tydzień. Przez kolekcjonerów uważana jest za udaną odmianę, wielokrotnie nagradzana na wystawach

Cały pokój został zaaranżowany pod moją kolekcję, jest jeszcze w trakcie zmian ale już nie mogę się doczekać aż poustawiam roślinki na nowych miejscach

W międzyczasie zakwitł
?? ???????????? ?????? / EK Goluboglazaja Rossija
Listek długo siedział cicho ale gdy w końcu wypuścił sadzonki bardzo szybko urosły. Silna odmiana, bezproblemowa, rozetka mocna i tłuściutka, ładnie się formuje. Kwiaty ma spore i długo się trzymają, pierwsze kwitnienie trwa już czwarty tydzień. Przez kolekcjonerów uważana jest za udaną odmianę, wielokrotnie nagradzana na wystawach

Ilonko, przepiękna....a ma pstre listki? Bo bez okularów oglądam, więc moze się dopatruję tego czego nie ma 

Ano widzisz...
pewnie zobaczyłam to, co chciałam zobaczyć
Niemniej jednak zapisuję sobie na liście ,,chciejstw,, 
Ja dziś porządkuję swoje ,,wylęgarnie,, i ze smutkiem stwierdzam, że metoda, która wiosną/latem była prawie w 100 % skyteczna, na jesieni zawodzi
i to okrutnie... 

Ja dziś porządkuję swoje ,,wylęgarnie,, i ze smutkiem stwierdzam, że metoda, która wiosną/latem była prawie w 100 % skyteczna, na jesieni zawodzi

Ojej, a co się dzieje? Za zimno i za wilgotno?
Przeprowadzałam niedawno eksperyment z ukorzenianiem liścia na knocie i chcę się podzielić z Wami jego rezultatem
30 wrzesień
Przygotowuję listek, długość nóżki ok 3-4 cm, obcinam na skos
Będziemy ukorzeniać w plastikowym przezroczystym kubeczku. Przewlekam namoczony knot (zrobiony z rajstop) i sypię warstwę drenażową ze styropianu...

Podłoże:
wilgotna ziemia uniwersalna 1 część,
mieszanka perlitu i wermikulitu 1 część,
gruboziarnisty piasek rzeczny 0,5 części.
Knot układam w kółeczko...

Wysoko...

Przysypuję jeszcze niewielką warstwą podłoża i mokrego gruboziarnistego piasku...

Wsuwam listek i ustawiam z knotem na pojemniku z wodą w ciepłym jasnym miejscu (w moim przypadku na półkę pod sufitem ze sztucznym oświetleniem).
15 listopad
Za półtora miesiąca...

Dziewczynki, zapraszam do eksperymentowania, radość z powodzenia bezcenna

30 wrzesień
Przygotowuję listek, długość nóżki ok 3-4 cm, obcinam na skos

Będziemy ukorzeniać w plastikowym przezroczystym kubeczku. Przewlekam namoczony knot (zrobiony z rajstop) i sypię warstwę drenażową ze styropianu...

Podłoże:
wilgotna ziemia uniwersalna 1 część,
mieszanka perlitu i wermikulitu 1 część,
gruboziarnisty piasek rzeczny 0,5 części.
Knot układam w kółeczko...

Wysoko...

Przysypuję jeszcze niewielką warstwą podłoża i mokrego gruboziarnistego piasku...

Wsuwam listek i ustawiam z knotem na pojemniku z wodą w ciepłym jasnym miejscu (w moim przypadku na półkę pod sufitem ze sztucznym oświetleniem).

15 listopad
Za półtora miesiąca...

Dziewczynki, zapraszam do eksperymentowania, radość z powodzenia bezcenna

- iwek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O Kochana bardzo Ci dziękuję takie rady dla mnie początkującej w odmianowcach jest bezcenna właśnie ukatrupiłam dwa pstrokatki
reszta żyje 

Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
Ilonko, toz to tryb ekspresowy
podziwiam, oczywiście skorzystam wiosną 
A pólkowy terster to sama słodycz? To młody kotek?

A pólkowy terster to sama słodycz? To młody kotek?
Listeczek na knocie hmm..tego jeszcze nie było, brawa dla Ciebie,cudna fotorelacja