Skromny ogród Joli - 2008r.
- TAJGA 2008
- 1000p
- Od: 5 sie 2008, o 09:44
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję Tajgusiu wiem że aksamitki są fajne i nie zamierzam z nich rezygnować .Tylko tak sobie pomyślałam że może posadzę ,takie kępki różnych kiatków .Sama już nie wiem ,zresztą mam całą zimę do myślenia .Pozdrawiam Cię mocno
Ps.Kiedyś miałam cynie ,ale ta odmiana szybciej przekwitała niż aksamitki.Ale teraz jest taki wybór ,od koloru do wyboru

Ps.Kiedyś miałam cynie ,ale ta odmiana szybciej przekwitała niż aksamitki.Ale teraz jest taki wybór ,od koloru do wyboru

- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj Hanuś
znów się czegoś dowiedziałam od Ciebia .Słyszałam kiedyś że aksamitki powinno się sadzić koło warzyw ,wtedy jest mniej robali .Ale jak mówię tylko słyszałam ,nigdy tego nie stosowałam i nawet zapomniałam o tym .To teraz mam super czystą ziemię .To dobry pomysł z tymi różami .A teraz pytanie ,skoro aksamitki oczyszczą z nicieni glebę ,to czy nie jest dobry pomysł sadzić ich koło róż ?a może stosują ogrodnicy tą metodę? pozdrawiam Cię Haniu gorąco

- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
To klasyczna kompozycja ogrodów biodynamicznych, ekologicznych. :Pjollla500 pisze: A teraz pytanie ,skoro aksamitki oczyszczą z nicieni glebę ,
to czy nie jest dobry pomysł sadzić je koło róż ?
a może stosują ogrodnicy tą metodę? pozdrawiam Cię Haniu gorąco
Jak wolisz, uprawy współrzędnej, wzajemnej ochrony roślinnej.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=14977