Dorcia cieszę się, że moje przepisy się przydają. Jak już wielokrotnie pisałam są sprawdzone i tylko takie wstawiam. U mnie wysyp cukinii, nie nadążamy z konsumpcją chociaż bardzo się staramy jedząc na różne sposoby. - zapiekana z farszem mięsno warzywnym, z serem, w panierce, smażona kostka, placuszki, no i oczywiście na słodko. Część zrobiłam też w słoiki w zalewie octowej.

Muszę chyba dopisać, że ta pomarańczowa to z dodatkiem pomarańczy. Później wstawię przepis, bo jest trochę inny niż ten pierwszy.
danaa moje konfitury z dyni i cukinii robione w ten sposób przechowują się tak długo jak inne bez dodatkowej pasteryzacji. Ostatnio znalazłam zagubiony w spiżarni słoiczek z 2012r i był OK. Jeśli chodzi o galaretkę to najpierw ją rozpuszczam, wtedy mam pewność, że wymiesza się dokładnie. Gotowanie jej nic nie szkodzi. Polecam spróbować, szybko i tanio, a smak... no cóż u mnie smakuje wszystkim, nawet tym wybrednym.
