G.. prawda pamiętam z zajęć ale przytaczam definicję pierwszą lepszą ;Miano Coli, najmniejsza objętość wody (w cm3), w której za pomocą testów fermentacyjnych można wykazać obecność bakterii Escherichia coli. Jej obecność dowodzi skażenia ściekami bytowymi i wzbudza podejrzenie obecności bakterii chorobotwórczych. Obniżenie miano Coli poniżej dopuszczalnego jest sygnałem zagrożenia epidemiologicznego.forumowicz pisze:Przypomnę Ci co napisałeś
Więc ja Ci wyjaśniłem, że czasami ta zwykła woda nie różni i się wiele od gnojówki. Miano coli służy właśnie do określenia stopnia skażenia wody gnojówką. Tym bardziej jeśli doszło do skażenia epidemiologicznego wodą to co dopiero może zajść po użyciu gnojówki.dyrydyry7 pisze:Zakażenia bakterią e-coli w niemczech nie było spowodowane podlewaniem żadną gnojówką tylko zwykłą wodą,
Agitowanie za używaniem gnojówki jest w istocie namawianiem do łamania prawa jako, że ustawa o nawożeniu tego zabrania.
ścieki bytowe;ścieki z budynków mieszkalnych, zamieszkania zbiorowego oraz użyteczności publicznej, powstające w wyniku ludzkiego metabolizmu lub funkcjonowania gospodarstw domowych oraz ścieki o zbliżonym składzie pochodzące z tych budynków
Przestań straszyć ludzi . kolega właściwie napisał ,że to dotyczyło wody-każda woda jest skażona tą bakterią ,każda.jedna mniej druga bardziej.