Już podaję przepis, danie jest naprawdę pyszne i do tego cieszy oczy

:
polędwica wieprzowa zapiekana w kruszonce
Składniki:
dla 4 osób:
2 oczyszczone polędwiczki wieprzowe
2 łyżki Przyprawy do wieprzowiny
(ja tylko solę i pieprzę)
? szklanki bułki tartej
1 pęczek natki pietruszki
3 łyżki musztardy sarepskiej
1 pokrojona w drobną kostkę cebula
2 cukinie
? łyżki koncentratu pomidorowego
1/3 kostki masła
? szklanki wytrawnego białego wina
Olej rzepakowy do smażenia
3 pokrojone w dużą kostkę pomidory malinowe
? szklanki oliwy z oliwek
Do smaku: sól morska, pieprz czarny mielony
Mięso oprószyć przyprawą do wieprzowiny i obsmażyć po 2 minuty z każdej strony. Bułkę tartą zmiksować lub utrzeć z posiekaną natką do momentu otrzymania jednolitej zielonej posypki. Jeżeli masa jest bardzo sucha trzeba dodać kilka kropel oliwy lub oleju.
Obsmażone mięso posmarować musztardą, obsypać posypką z natki i piec 15 minut
(ja piekę 20 minut) w temperaturze 160-180°C. Polędwiczki wyjąć z piekarnika i odstawić na kilka minut.
Na patelni, na której obsmażaliśmy mięso, zeszklić cebulę, a następnie dodać koncentrat pomidorowy i wino, odparować do konsystencji sosu i dodać odrobinę masła.
Na oliwie podsmażyć pokrojoną w plastry cukinię, dodać pomidory i doprawić do smaku.
Polędwiczki pokroić w plastry, ułożyć na cukinii z pomidorami, skropić powstałym sosem i udekorować świeżymi kiełkami.
A tutaj jest filmik instruktażowy:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis-dnia ... szonc.html