Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2

Post »

No to już jesteś w domku :tan ..ja jutro wyjeżdżam z samego rana i tek się cieszę, że chyba spać nie będę dzisiaj ;:306
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Agnieszko podczytuję Twoje przepisy i powolutku robię listę na święta, z pewnością będzie schab z pieczarkami i rybka z ananasem- jedno i drugie pychota :)
Szukam przepisów na potrawy któe można przyżądzić dzień czy dwa wcześniej by w same święta jak najmniej przebywać w kuchni .
Pestko ciekawa jestem jak sprawuje się Twój okap bo blisko rok minie jak go zakupiłaś, mogłabyś napisać jaką ma moc ''ciągnięcia'' no i czy w praktyce dobrze łapie to co trzeba :wink:
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pestko-i czy hałasuje? :wink:

Agness ;:196 szukam przepisu na blok-synek sobie zażyczył na jutro-ma ur:)
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Oj o okapie to ja już dawno zapomniałam ,że go mam :wink: U mnie okap miał pełnić przede wszystkim funkcję ozdobną(może to dziwnie zabrzmieć),bo kuchnie mam połączoną nie z salonem ,a z korytarzem,co jest świetną alternatywą dla pozbycia się wszelkich ,,zapachów,,kuchennych typu ,,ryba,, :? :? Otwieram okno i drzwi wejściowe i po chwili śladu nie ma.Okap świetnie wygląda i pasuje do mebli w stylu ,,babciowym,, i retro.Mocy nie pamiętam,ale bardzo dobrze pracuje(u mnie filtry węglowe,które trzeba dokupić)O wiele lepiej pewnie pracował by przy podłączeniu kominowym co też jest możliwe(ma wszystkie potrzebne części)Czy jest głośny?Producent pisze ,że to jeden z najcichszych pochłaniaczy ,ale cudów nie ma,nawet lodówkę przecież słychać.Ja jestem bardzo zadowolona.Są okapy bardziej ,,wypasione,,ale ja szukałam takiego kominkowego,bo np.kolejny wbudowany zegar w mebel lub sprzęt kuchenny nie jest mi potrzebny.Bezproblemowe czyszczenie,bez śladów palców no i można coś ozdobnego na półeczkę jeszcze postawić.Jak dla mnie to strzał w dziesiątkę.Teraz przyszła kolej na zamrażarkę małą jednokomorową do piwnicy,bo w mojej lodówce nie mieszczą się kości dla psa i bywa problem z zakupami przedświątecznymi.Jak zwykle zresztą zakupy w moim ulubionym sklepie internetowym za tanie pieniądze bez żadnych problemików(wszystkie sprzęty kuchenne działają bez zarzutów) Aguś mam nadzieję ,ze mi wybaczysz ,ze sie rozpisałam w Twoim wątku :oops:
ahina
50p
50p
Od: 13 cze 2010, o 18:44

Post »

Witam :wit
Od wczoraj przeszukuję Twój wątek... szukam przepisów na nowe ciasta a tu taka niespodzianka tyle tego jest, że trudno wybrać.
Zacznę od pani Walewskiej, piernika i sałatki z tuńczykiem i jeszcze coś wybiorę.
W sobotę chcę podać gościom coś nowego.
Pozdrawiam Halina.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Halinko witaj :wit bardzo się cieszę, ze przepisy przypadły Ci do gustu, jak coś zrobisz to pochwal sie proszę ;:167 Wybrałaś pyszności :D

Aldonko bardzo się kochana cieszę, że piszesz ;:196 I zapraszam serdecznie do mojego wątku pogaduchowego ;:167
Tu może zostawmy tematy bardziej z przepisami związane, żeby osoby szukające jakiegoś konkretnego przepisu nie musiały długo szukać :D Oto link do pogaduch, liczę na Twoją obecność ;:196
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 63&t=71771

Asiu niestety ja bloku nie robię, tak, że nie pomogę....ale jeśli dobrze pamiętam Aldonka kiedyś podawała, zaraz poszukam....
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... k#p3609079

Kasiu witaj kochana ;:196
Ciesze się bardzo, że moje przepisy uważasz za warte tego, żeby mogły gościć na Twoim świątecznym stole ;:167

Bogusiu witaj :wit

Grażynko dziękuję za przepis :D

Dorotko witaj ;:196

Romciu
witaj kochana ;:196

Kasiu a nalewkę robiłaś na śliwkach suszonych?
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

W. mam pytanie ,czy ten serniko -brownies z malinami to nie puszcza dużo soku zwłaszcza mrożone ,ciasto z wyglądu bardzo mi przypomina izaure tylko z owocami.Kilka Twoich przepisów już wypróbowałam ,są godne polecenia ,coś jedynie pani Walewska mi nie wyszła beza ,ale się nie zniechęcam .
Pozdrawiam Teresa :wit
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Oj chyba muszę zrobić te pijane śliwki, bardzo przechodzą wódeczką bo nie wiem jak dzieciaki to zniosą.
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Blok własnie stygnie-wg przepisu Pestki:))Znalazłam kilka przepisów na fo i wypośrodkowałam proporcje:)) :wit
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Dziewczynki ciasto podstawowe do ,,pijanych śliwek,,wcale nie musi być mojego przepisu.Jeśli macie jakis fajny sprawdzony przepis na biszkopt lub ciasto czekoladowe typu w-z też będzie dobrze i pysznie.Byle by ciacho dało się przekroić.Często zmieniam ten przepis,,pod siebie,,jeśli piekę więcej ciast niż to jedno.Rezygnuję z bitej śmietany i zastepuję ,,krówką,,obsypaną orzechami lub płynną czekoladą.Jeśli jest to tylko jedno ciasto to jest jak w przepisie,bo wszystkie ciasta z bitą śmietaną powinno zjeść się szybko.Jak ma być to ciacho dla całej rodzinki,można zrezygnować z napączowania alkoholem ciasta,ale ja jednak wolę takie mocno alkoholowe :wink:
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Podajcie proszę przepis (może być wymyślony;)na najprostsze babeczki muffinki-bez dodatków-jasne lub ciemne-chyba zrobię do szkoły dla dzieciaczków na Wigilię klasową reniferki.Babeczki upiekłabym juz teraz i zamrożę bo blisko świąt jest za duży młyn.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit

Alicjo, ja robię m.in. takie :

Mufinki z owocami

2,5 filiżanki mąki /350g/
1/2 filiżanki cukru /150g/
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1/2 łyżeczki soli
2 jajka
skórka z cytryny, cukier wanilinowy
3/4 filiżanki maślanki /180 ml/
2/3 filiżanki oleju /160 ml/
2 filiżanki owoców - mogą być mrożone

W dwóch miskach wymieszać osobno suche i mokre składniki. Połączyć szybko ze sobą, dodać owoce i upiec w 180oC około 20 min.
Po przestudzeniu wyjąć. Ja robię w foremkach silikonowych, bo tak najwygodniej.

Zamiast owoców mogą być rodzynki, kawałki czekolady itd. wg potrzeb i aktualnych możliwości :wink:
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję ;:196 :wit
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Marysiu ile mufinek wychodzi z tej porcji ?

Mufka pisze::wit

Alicjo, ja robię m.in. takie :

Mufinki z owocami

2,5 filiżanki mąki /350g/
1/2 filiżanki cukru /150g/
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1/2 łyżeczki soli
2 jajka
skórka z cytryny, cukier wanilinowy
3/4 filiżanki maślanki /180 ml/
2/3 filiżanki oleju /160 ml/
2 filiżanki owoców - mogą być mrożone

W dwóch miskach wymieszać osobno suche i mokre składniki. Połączyć szybko ze sobą, dodać owoce i upiec w 180oC około 20 min.
Po przestudzeniu wyjąć. Ja robię w foremkach silikonowych, bo tak najwygodniej.

Zamiast owoców mogą być rodzynki, kawałki czekolady itd. wg potrzeb i aktualnych możliwości :wink:
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit

Kochana dwie foremki, czyli 12 sztuk :D
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Zablokowany

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”