Witajcie dziewczyny
Niestety z grzybami szału nie ma
Trafiały się szmaciaki i podgrzybki.
slotys pisze:O widzę ,że u Ewci zapowiada się bardzo pracowity weekend...
No niestety wszystkiego sie nie udało zrobić, ale najważniejsze że drzewo poukładane
beatab pisze:Ewka - u nas już są grzyby- na obiad nazbierane ale o wysypie to ciężko mówić

U nas Beatko podobnie ,a aut zatrzęsienie
ewa_rozalka pisze:Ewciu gdzie Ty kupilaś takie dorodne sadzonki ? Ja kupiłam swojego miskancika ,to miał dwa źdźbła .
Nie zdziw się ,jak na wiosnę będzie zielony ,paski pojawią się potem .Ja ostatnio codziennie coś wsadzam z czego jestem bardzo zadowolona .Tylko ta pogoda mogłaby być trochę lepsza .Róże jeszcze kwitną ,czyli nie sa gotowe do wykopania ,ale nie ma sie co śpieszyć .Zdążymy ze wszystkim

Ewuś w Funkie pl robiłam zakupy o paseczkach na zebrowatych wiem

.
Wiosną kupilam Miskanta który był żółty - myślałam że jakaś ciekawostka wyrośnie i wyrośl Zebrinus ( następny

)
e-babcia pisze:Ewuś piórko śliczna

Jadziu dziękuje
Margo2 pisze:Ewo, faktycznie bardzo dorodne sadzonki.
Ciekawa jestem w jakiej cenie, bo moje około 5 zł były bardzo małe, ale potem ładnie się rozrosły.
Mam pytanie o wiosenne cięcie hortensji. Bardzo mocno je przycinasz?
W ogóle masz je wszystkie sliczne.
Ostatnio dostałam Bobo, ale w porównaniu z Twoją to wyglądała bardzo mizernie, i jakaś taka wyższa jest.
Ciesze się, że ona nie jest zbyt wysoka bo nie mam miejsca
Małgosiu za miskanta coś ok 15 zł - nie chcę skłamać ,ale nie pamiętam- już go podzieliłam - mam nadzieje że przeżyje
Gosiu jak hortensje przytniesz niżej to będą niższe , ale będą miały duże kwiatostany , Jak je przytniesz wyżej będą miały kwiaty mniejsze, ale będą wyższe. ja przycinam na dwa,trzy oczka ale mam też takie które wiosną mam zamiar przyciąć przy ziemi bo się strasznie pokładają . Moja Bobo w zeszłym roku była wyższa , ale w tym została ostro przycięta
tak wyglądała dziś
A tutaj zdjęcie sąsiadki wrzosów które rosną na
piachach latem nie podlewane ,a dają radę i jak kwitną

. Wrzosce jej wszystkie wyleciały. Postanowiłam że na pewno je wprowadzę do siebie na działkę .
Specjalnie zrobiłam zdjęcia z daleka ,aby było widać przed nimi glebę w jakiej rosną

Pozdrawiam. Ewa