Dziękuję za cenne uwagi i ten pomysł z paletami od kwiatków może jutro podjadę do biedronek może coś będzie. Bo faktycznie gęsto sie robi na tej palecie co są obecniemonika pisze:Piękne Wasze pomidoryArabella kiedy będą pierwsze pomidory u Ciebie?
![]()
DoktorPio a czy nie powinieneś je już wystawić na powietrze? Za chwilę krzaki mogą Ci się poniszczyć, takie kłębowisko będzie. Skombinuj palety po kwiatach w biedronce - ziemię mieli dobrą, palety po jakichś doniczkowcach też mają dobre, wiem bo dzisiaj zabrałam kilka fajnych, takich dłuższych. Na początek dobrze osłoń 'czymś przed słońcem i wiatrem. Ja swoje dzisiaj zostawiam na noc na zewnątrz, a u mnie chłodniej, niż u Ciebie.
Tak, tak samo jak Japanese Black Triele.PaulaPola pisze:Czy Yellow Brandywine nie powinien mieć ziemniaczanych liści? Piekne sadzonki.
kozula pisze: Dobrze odżywione pomidory powinny mieć wieczorem liście podkręcone pod spód, rano mają się prostować. To normalne zjawisko. Jeśli nie prostują górnych liści w ciągu dnia, mogą być przekarmione. Może też wystąpić wzrost wegetatywny i to są słynne już ,,baranie rogi''. Pomidory w takim stanie przeważnie bywają niedożywione, chociaż są bardzo grube.