Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 3
Re: Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 2
Dziękuję Kozulko, ech się zmartwiłam, tak czułam od początku, że coś nie gra, trochę go jeszcze poobserwuję i zdecyduję czy go nie posadzić między rododendronami, te gomółki mnie za serce chwyciły 

U mnie wykiełkowały z Akcji
152 /K od KrystynaC
152/K od Felcia24 i
14/K Megagron od chudziak
serdecznie dzięki wam i oczywiście Kozuli!
Megagron wyrósł strasznie cieniutki. Nie oczekiwałam z tak małych nasion dużych siewek, ale te były jak włos cienkie. Na szczęście już nadrobił. że Megagrona wcześnie sadzić, to sobie zapisałam. A jak jest ze 152/K? Może ktoś ma jakieś zdjęcie?
Nie mogę się już doczekać na lato.
152 /K od KrystynaC
152/K od Felcia24 i
14/K Megagron od chudziak
serdecznie dzięki wam i oczywiście Kozuli!

Megagron wyrósł strasznie cieniutki. Nie oczekiwałam z tak małych nasion dużych siewek, ale te były jak włos cienkie. Na szczęście już nadrobił. że Megagrona wcześnie sadzić, to sobie zapisałam. A jak jest ze 152/K? Może ktoś ma jakieś zdjęcie?
Nie mogę się już doczekać na lato.

Pozdrawiam
Ewa
Ewa
- kozula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sie 2008, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ivona, ten się podwija tak jak trzeba. Bardzo ładna sadzonka
Pozdrowienia, kozula

Pozdrowienia, kozula
-
- 200p
- Od: 6 lut 2011, o 22:20
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4#p3359854tomate pisze: A jak jest ze 152/K? Może ktoś ma jakieś zdjęcie?
Mówisz i masz

Pozdrawiam
Kotka mi zeżarła K/152 od Agulki... No ja wiem,że trawy nie ma świeżej,ale żeby pomidora??
Zeżarła oba liście i liścienie.Pewnie pociągnęła do góry. Została łodyżka rozgałęziona.Sieję drugi raz,bo mam jeszcze dwa nasionka,ale tamtego nie wyrzucam na razie...będzie cud...?
Nie mogła jakiejś ustalonej odmiany capnąć tylko od razu za kozulkę

Zeżarła oba liście i liścienie.Pewnie pociągnęła do góry. Została łodyżka rozgałęziona.Sieję drugi raz,bo mam jeszcze dwa nasionka,ale tamtego nie wyrzucam na razie...będzie cud...?
Nie mogła jakiejś ustalonej odmiany capnąć tylko od razu za kozulkę

Pomorze...klimat łagodniejszy
.

Re: Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 3
felcia serdeczne dzięki za zdjęcia! Mam tego karłowego i nadzieję że powtórzy cechy. Lubię karłowe. Kozula pisała, że ustalają się wcześniej
Aimee no widzisz... nawet koty wiedzą jakie najlepsze odmiany

Aimee no widzisz... nawet koty wiedzą jakie najlepsze odmiany

Pozdrawiam
Ewa
Ewa
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Dzisiaj pokazały łebki K14-Megagroniasty od Suppa. Na 3 nasiona wzeszły już dwa. 

-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Ten trzeci też już się pokazał. Również od Joamor wzeszły.
Pokazał się też Winogronek i zielona zebra.
Pokazał się też Winogronek i zielona zebra.

Chciałam Was zapytać o 14/K Megagroniasty. Dzięki Cantati
mam nasiona od dwóch osób i hmm..sadzonki bardzo się od siebie różnią przede wszystkim kształtem liści, reszta może i przypadek. Warunki jednakowe a jakby dwie zupełnie inne odmiany. Poza tym jedna rośnie jak szalona koktajlówka (niebieska), dwie pozostałe (czerwone od innego właściciela) powolutku, raczej się kiszą, ale nie jest źle.
Jak u Was wyglądają liście przede wszystkim Megagroniastego?

Jak u Was wyglądają liście przede wszystkim Megagroniastego?

- Yvona
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mój Megagronek jeszcze malutki, ale listki nie zapowiadają się na giganty
Myślę, że będą podobne do Twoich, które rosną w kubeczkach z "czerwonym znaczkiem" (o ile dobrze widzę)

Dziś zauważyłam maleńkie, kształtujące się gronko u 37/4
Jutro przesadzony będzie do większego kubeczka i myślę, że za m-c będzie wysadzony z kwitnącym gronem i zawiąże smaczne owocki, jak należy
Jak niczego po drodze nie spapram, to będzie naprawdę "COŚ" jak na moje możliwości

Myślę, że będą podobne do Twoich, które rosną w kubeczkach z "czerwonym znaczkiem" (o ile dobrze widzę)

Dziś zauważyłam maleńkie, kształtujące się gronko u 37/4

Jutro przesadzony będzie do większego kubeczka i myślę, że za m-c będzie wysadzony z kwitnącym gronem i zawiąże smaczne owocki, jak należy

Jak niczego po drodze nie spapram, to będzie naprawdę "COŚ" jak na moje możliwości

Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Trzeba być głupim by tego nie robić.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 16 cze 2012, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- Od: 25 lut 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kto będzie wysiewał i zbierał nasiona z Kalmana 2008? Chętnie bym się załapała na następny rok, skuszona informacją że słodki ;) Co roku wysiewam co nieco z tych Kozulowych, które u mnie w jakiś sposób wypadły dobrze, w 2 przypadkach jest nadzieja na bardzo smaczne pomidory o ile się ustalą.. Ciągnę linię z krzyżówki Albenga X Copia i Rudego, oraz co roku trochę z nasion których nie udało mi się w pełni wysiać wcześniej. Na fali selekcji nawet zrobiłam jedną swoją koktajlową krzyżówkę..
A, jeszcze przypomniało mi się że Megagron u Kozuli był w paru liniach, jedna na pewno o bardzo wielkich kwiatostanach, i jedna o wyjątkowo smacznych owocach, czy temat się jakoś rozwinął? Niestety nie ogarniam wszystkich wątków, ostatnio mam duże przerwy w użytkowaniu forum..
A, jeszcze przypomniało mi się że Megagron u Kozuli był w paru liniach, jedna na pewno o bardzo wielkich kwiatostanach, i jedna o wyjątkowo smacznych owocach, czy temat się jakoś rozwinął? Niestety nie ogarniam wszystkich wątków, ostatnio mam duże przerwy w użytkowaniu forum..
- cantati
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
Loeb, ja będę go wysiewać, jeśli wszystko pójdzie dobrze, to oczywiście zbiorę nasionka 

Pozdrawiam, Dorota
- kozula
- Od: 21 sie 2008, o 20:42
- Kontakt:
Loeb, też mam długie forumowe przerwy i nie łapię nawet części nowych wiadomości. U siebie ,,rzuciłam'' się na super słodkiego megarona, o nieco mniejszych owocach od głównego ,,nurtu''. Mam nadzieję że powtórzy, bo robił wrażenie na gościach którzy mieli okazję skosztować owoców.
Marmollada, na start było za dużo azotu w podlożu do takiej bezsłonecznej pogody. Są już duże i powinny nadmiar szybko przetrawić. Dolne liscie mogą po tym incydencie zżółknąć.
Pozdrowienia, kozula
Marmollada, na start było za dużo azotu w podlożu do takiej bezsłonecznej pogody. Są już duże i powinny nadmiar szybko przetrawić. Dolne liscie mogą po tym incydencie zżółknąć.
Pozdrowienia, kozula