Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
- Judyta84
- 200p
- Od: 12 maja 2010, o 17:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
Wpisuje się aby wątku nie zgubić 

- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Agnes,dziękuje za odpowiedz.Tak myślalam,że to za wcześnie,zrobię ją chyba z innej okazji,bo w świeta w kuchni,nie bardzo mi się uśmiechają,a i tak trochę bedę musiała tam posiedzieć,ale postaram sie ograniczyć do minimum.Ale dziękuję za przepis,zrobię na pewno 

- Ewiczka52
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
AGNES
Ja też nie mam ochoty spędzić świąt w kuchni , robię to co trzeba i fajerant

Pozdrawiam Ewula
-
- Od: 16 kwie 2012, o 16:50

Zaglądnełam tu pierwszy raz ale na pewno nie ostatni

Kochana ,super,że dzielisz się Swoimi przepisami,radami.Na pewno będę korzystała z niejednego przepisu.Namiar do Ciebie dała mi Pomidorzanka i jestem jej wdzięczna.chodzi za mną takie ciasto ,pamiętam jego smak z dzieciństwa.Ale niestety nie mam przepisu.Próbowałam wiele razy na oko ,ale mi nie wychodziło.Jest to ciasto do którego sypie się kiśle w proszku.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Judytko witaj, miło, że zajrzałaś, mam nadzieję, że jakieś przepisy przypadną Ci do gustu
Aniu cudne są te Twoje foremki
Goja namawiam na zrobienie Pavlowej przy jakiejś innej okazji, bo jest naprawdę wspaniała
Ewuniu oj tak.... najlepiej na święta szykować potrawy, które można tylko szybciutko podgrzać, lub wstawić do piekarnika i gotowe
Witaj Moniko
Milo mi, że zajrzałaś i mam nadzieje, że będziesz korzystała z przepisów
Ja z kisielem robię szarlotkę, sypie się proszek do jabłek. Jest przepyszna. Robiłam też kiedyś taką babkę z kisielem....zaraz zobaczę w zeszycie przepis....
BABKA Z KISIELEM
* 4 jaja
* 0,5 kostki miękkiego masła
* 2 szkl mąki
* 1 szkl mleka
* 1 szkl cukru
* 3 kisiele cytrynowe
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* otarta skórka z cytryny , sok z połowy cytryny
Utrzeć masło z cukrem na puszysta masę, dodawać po jednym żółtku cały czas ucierając. Wymieszać ze sobą sypkie produkty ( mękę, kisiele, proszek do pieczenia) Dodawać je do miksowanej masy naprzemiennie z mlekiem. Na koniec dodać ubitą pianę z białek. Piec w keksówce lub formie na babę w 180*C przez około 40 - 50 min.
Babkę błyskawicznie się robi i jest pyszna, delikatna i pachnąca

Aniu cudne są te Twoje foremki

Goja namawiam na zrobienie Pavlowej przy jakiejś innej okazji, bo jest naprawdę wspaniała

Ewuniu oj tak.... najlepiej na święta szykować potrawy, które można tylko szybciutko podgrzać, lub wstawić do piekarnika i gotowe

Witaj Moniko

Milo mi, że zajrzałaś i mam nadzieje, że będziesz korzystała z przepisów

Ja z kisielem robię szarlotkę, sypie się proszek do jabłek. Jest przepyszna. Robiłam też kiedyś taką babkę z kisielem....zaraz zobaczę w zeszycie przepis....
BABKA Z KISIELEM
* 4 jaja
* 0,5 kostki miękkiego masła
* 2 szkl mąki
* 1 szkl mleka
* 1 szkl cukru
* 3 kisiele cytrynowe
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* otarta skórka z cytryny , sok z połowy cytryny
Utrzeć masło z cukrem na puszysta masę, dodawać po jednym żółtku cały czas ucierając. Wymieszać ze sobą sypkie produkty ( mękę, kisiele, proszek do pieczenia) Dodawać je do miksowanej masy naprzemiennie z mlekiem. Na koniec dodać ubitą pianę z białek. Piec w keksówce lub formie na babę w 180*C przez około 40 - 50 min.
Babkę błyskawicznie się robi i jest pyszna, delikatna i pachnąca

- cantati
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agus, czyli sie rozumiemy
Ja mam takimi przydasiami, ktorych potem uzywam raz na 3 lata wypelnione szafki w kuchni po same brzegi 
Foremki, foremeczki, blaszki, blaszeczki...
Ale widze, ze Ania tez niezla kolekcje zebrala
Te motylki sa przesliczne!

Foremki, foremeczki, blaszki, blaszeczki...
Ale widze, ze Ania tez niezla kolekcje zebrala

Pozdrawiam, Dorota
- AGNESS
Dorotko powiem Ci szczerze, że ja uwielbiam takie różne kuchenne pierdoły
Staram się z tym walczyć, bo naprawdę nie ma gdzie tego trzymać, mimo, że szuflad w kuchni mnóstwo
a i jak piszesz wiele przedmiotów bardzo rzadko się używa.... ale ja uwielbiam sobie kupić coś do kuchni, czy ze szkła, niż np ciuch
....
Właśnie zamówiłam sobie na alle... 2 cudnej urody szklane bomboniery, chodziły już za mną od miesięcy
przeznaczyłam na nie pieniążki zarobione na wianuszkach
tak, że bez wyrzutów sumienia 

Właśnie zamówiłam sobie na alle... 2 cudnej urody szklane bomboniery, chodziły już za mną od miesięcy

-
Kochana dziękuję za przepis.Właśnie o coś takiego mi chodziło.Tylko bardzo boję się ciast w którym jest mleko,bo mi nie wychodza.Ale z Twojego przepisu spróbuję.Powiedz mi kochana te kiśle to te mniejsze na pół litra wody czy na 750
Chyba się skuszę jeszcze na Twoje muffinki,tylko nie wiem które wybrać
Sama jeszcze ich nie robiłam tylko kupowałam te w proszku do zrobienia np z delekty

Chyba się skuszę jeszcze na Twoje muffinki,tylko nie wiem które wybrać

- AGNESS
Moniczko przepis na babkę jest naprawdę bardzo prosty i nie ma mowy, żeby Ci nie wyszedł
Jestem pewna, ze uda się wspaniale
Kisiele to te normalnej wielkości, na pół litra wody.
Co do muffinek...... wypróbuj koniecznie, szkoda kupować te gotowe, bo tam mnóstwo ulepszaczy, a one są niesamowicie łatwe do zrobienia
Robi się je prawie równie szybko jak te z torebki
Ja też na święta będę je robiła, cudnie wyglądają takie mini-babeczki ułożone na paterze na wielkanocnym stole 

Co do muffinek...... wypróbuj koniecznie, szkoda kupować te gotowe, bo tam mnóstwo ulepszaczy, a one są niesamowicie łatwe do zrobienia

Hej
O widzę ,że babka na kisielach
W tym roku tez za namową dzievci robię jedną na kisielach,ale różnokolorowych tzw,TULIPAN ,ale w wersji babki ,a nie keksa.Cudnie wyglada i jeszcze cudniej smakuje.Długo pozostale wilgotna,ale w mojej rodzinice nic długo nie stoi z ciast.
Do tulipanowej baby potrzeba kisielu wiśniowego ,cytrynowego ,łyżki maku i łyżki kakao

Do tulipanowej baby potrzeba kisielu wiśniowego ,cytrynowego ,łyżki maku i łyżki kakao

-
pestka ja robię tulipana ale z masą śmietanową z galaretkami

-
Gdzie mam go podać tutaj czy na pw
ale kochana po południu bo dużo pisana a ja zaraz do garków muszę

Agusia i inne dziewczyny też pewnie chętnie skorzystają z przepisu więc tu.Aga ?możemy prawda?