Mniam,mniam:) Sercem gotowane małe co nieco :)
Re: Mniam,mniam:) Sercem gotowane małe co nieco :)
Witaj jestem pod wrażeniem tych reniferków ślinka cieknie
- asma
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witaj-polecam-są proste w wykonaniu ,a smak jest wyjątkowy-mniam
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ASIU....witaj w tym mniam, mniam....wpisuję się aby raz po raz coś ugotować rodzince na obiadek.....
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- asma
witam gościa-miło jak ktoś zajrzy:) 

- asma
placki ziemniaczane ciut inaczej
miałam trochę mielonego ,kawałeczek papryki
zrobiłam ciasto na placki ziemniaczane i do ciasta wmieszałam mielone i drobno posiekana papryke ,popieprzyłam-ciekawy smak:)
można po przewróceniu placka na usmażona już stronę położyć plaster sera.
W trakcie smażenia rozpuści się.
Podawać z ketchupem
miałam trochę mielonego ,kawałeczek papryki
zrobiłam ciasto na placki ziemniaczane i do ciasta wmieszałam mielone i drobno posiekana papryke ,popieprzyłam-ciekawy smak:)
można po przewróceniu placka na usmażona już stronę położyć plaster sera.
W trakcie smażenia rozpuści się.
Podawać z ketchupem
- cantati
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Asiula
pomysł z mięsem mielonym do placków i serem super
Z mięsem mielonym robiłam kilka razy, ale tzw. po litewsku, czyli warstwa ciasta plackowego, na to na środek nadzienie z mięsa mielonego, podobnie przyrządzonego jak na kotleciki, i na to znów warstwa ciasta plackowego. Obsmaża się z obu stron a potem wkłada się do piekarnika, żeby się w środku dopiekły

Z mięsem mielonym robiłam kilka razy, ale tzw. po litewsku, czyli warstwa ciasta plackowego, na to na środek nadzienie z mięsa mielonego, podobnie przyrządzonego jak na kotleciki, i na to znów warstwa ciasta plackowego. Obsmaża się z obu stron a potem wkłada się do piekarnika, żeby się w środku dopiekły

Pozdrawiam, Dorota
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ojjjjjj jak dobrze że tu trafiłam....placki ziemniaczane z mielonym po środku podobają mi się......a może jutro przy sobocie....
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
- asma
M często płacze za kaszą,którą objadalismy sie jakies 25lat temu ,jak nie jedlismy mięsa;
tak powstało całkiem ciekawe danie inpirowane przepisem "pierogi z pieca"(z kaszanką)
wątróbka z kaszą gryczaną

Wątróbkę zawsze wcześniej maceruję w przyprawach-zyskuje na smaku
Smażę najchętniej na tłuszczu od pieczonego kurczaka(zlewam i odstawiam po każdym pieczeniu)-smażyć na dość silnym ogniu,najbezpieczniej przykryć specjalną siatką,żeby ciut ograniczyc pryskanie tłuszczu,posolić.Nie smazyc pod przykrywka bo na niej zbiera sie para,która kapiąc na patelnię wywołuje pryskanie tłuszczu).Krótko i przewrócić-powinna byc lekko rumiana.Wątróbka smażona zbyt długo robi sie sucha i gorzkawa.
Po zdjęciu wątróbki ,usmażyć cebulke i po chwili dodać kwaskowate,twardawe jabłko(np szara reneta),dodać majeranek,pieprz,ugotowana torebke kaszy ,wątróbkę,przemieszać i gotowe:)
tak powstało całkiem ciekawe danie inpirowane przepisem "pierogi z pieca"(z kaszanką)
wątróbka z kaszą gryczaną

Wątróbkę zawsze wcześniej maceruję w przyprawach-zyskuje na smaku

Smażę najchętniej na tłuszczu od pieczonego kurczaka(zlewam i odstawiam po każdym pieczeniu)-smażyć na dość silnym ogniu,najbezpieczniej przykryć specjalną siatką,żeby ciut ograniczyc pryskanie tłuszczu,posolić.Nie smazyc pod przykrywka bo na niej zbiera sie para,która kapiąc na patelnię wywołuje pryskanie tłuszczu).Krótko i przewrócić-powinna byc lekko rumiana.Wątróbka smażona zbyt długo robi sie sucha i gorzkawa.
Po zdjęciu wątróbki ,usmażyć cebulke i po chwili dodać kwaskowate,twardawe jabłko(np szara reneta),dodać majeranek,pieprz,ugotowana torebke kaszy ,wątróbkę,przemieszać i gotowe:)
- asma
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Asiu zaglądam codziennie, mniam ale nie wiem czy wątroba wytrzyma te wspaniałości.
- sylwia75
- 100p
- Od: 19 lut 2012, o 22:49
Asiu też dziś robiłam wątróbeczkę
Uwielbiam twój wątek i z przyjemnością tu zaglądam,przepisami sypiesz jak z rękawa,to się samo tak nie boerze,prawda??
trzeba lubieć naprawdę gotować,zeby przekazywać tak jak ty to robisz.Powiem ci że z wiekiem gotowanie sprawia mi coraz większą
przyjemność.Moze mają na to wpływ świeże warzywka z mojego ogródka?

Uwielbiam twój wątek i z przyjemnością tu zaglądam,przepisami sypiesz jak z rękawa,to się samo tak nie boerze,prawda??
trzeba lubieć naprawdę gotować,zeby przekazywać tak jak ty to robisz.Powiem ci że z wiekiem gotowanie sprawia mi coraz większą
przyjemność.Moze mają na to wpływ świeże warzywka z mojego ogródka?

Pozdrawiam Sylwia
- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
chyba będę miała nowe chobbi gotownie ,tyle fajnych przepisow postaram sie wykorzystac kilka
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
znów mi zaczęło burczeć w brzuchu 

Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- asma
witam dziewczyny-miło widzieć ,że ktoś zagląda,a może czasem skorzysta-inaczej ten watek traci sens;)
Grażynko-wątróbka rzeczywiście ma często problem ,ale to przez moje obżarstwo- zwłaszcza słodycze i podjadanie między posiłkami;)
Aguśjak ostatecznie robiłaś piersi?skorzystałaś z przepisu?-to jedna z ulubionych potraw rodzinki:)
Marzenko-pisz jak coś wybierzesz -jak Ci smakowało ew mogę podpowiadać w razie pytań,wątpliwości:)
jestem tez otwarta na fajne,sprawdzone,ulubione potrawy więc dziel się swoimi przepisami:)
Sylwiowitaj również:)dziękuję za pochwały;))swoje warzywka są bezcenne-podwójna korzyść i satysfakcja ,a i smaki wyraźniejsze
kocham gotować ,smakować ,szukać,mieszać,kombinować,snuć wizje i jeść,jeść,jeść
byle z umiarem
Grażynko-wątróbka rzeczywiście ma często problem ,ale to przez moje obżarstwo- zwłaszcza słodycze i podjadanie między posiłkami;)
Aguśjak ostatecznie robiłaś piersi?skorzystałaś z przepisu?-to jedna z ulubionych potraw rodzinki:)
Marzenko-pisz jak coś wybierzesz -jak Ci smakowało ew mogę podpowiadać w razie pytań,wątpliwości:)
jestem tez otwarta na fajne,sprawdzone,ulubione potrawy więc dziel się swoimi przepisami:)
Sylwiowitaj również:)dziękuję za pochwały;))swoje warzywka są bezcenne-podwójna korzyść i satysfakcja ,a i smaki wyraźniejsze

kocham gotować ,smakować ,szukać,mieszać,kombinować,snuć wizje i jeść,jeść,jeść

byle z umiarem