No i kusicie
Dorotko biszkopcik może i nie ma wyglądu, ale ja mam całkiem niezłą wyobraźnię i wręcz czuję smak kremu.
To musi byc pychota
To jak już jesteśmy przy ciastach to podam Wam przepis na mega szybkie ciasto do wykorzystania nie zużytego (

)
alkoholu typu Advocat vel inny ajerkoniak.

Może się komuś po Świętach ostała flaszeczka
Ciasto z Advocatem
Składniki: 1 1/2 szkl mąki, 1 czubata szkl cukru, 4 jajka, 25 dag margaryny,
1 szkl ajerkoniaku Advocat lub innego tego typu, 1 małe op proszku do pieczenia
Przygotowanie: Zmiksowac margarynę z cukrem, następnie dodawac po jednym jajka i nadal ucierac,
wsypac mąkę z proszkiem i na koniec wlac powoli ajerkoniak.
Piec około 60 minut w średniej temperaturze (ok. 180 st C).
Dawno nie piekłam, a chyba nawet mam w lodówce pół butelki ajerkoniaczku
to chyba upiekę jak już sobie trochę poluzuję szlaban na słodkie.
