szukałam srebrnych bombek,a znalazłam tylko złote i kolorowy groszek...nie mogłam sie zdecydowac ....chyba jeszcze poszukam...
lub zrobię tylko sopelki i poszukam innej gwiazdy....zobaczymy;)
biegałam dzisiaj i robiłam zakupy ,to od nich zależy moje menu-najpierw patrze co jest ,potem rodza sie w główce dania...
-kupiłam kawałek łososia -na tatar:)
-mam jeszcze troszke ikry z łososia -będzie kawiorkowe ...? ?
-jest golonka i kapucha -juz gotuje sie podłoże...
-z części zwykłej kapusty będzie farsz do rybki "po grecku"inaczej;)-dorsz już czeka ...
- filety śledziowe - śledziki wg przepisu z fo...
-z kostek łososia zrobie rybke z makaronem sojowym w cieście -wg pomysłu Aaleksandry ciasto w kształcie rybki,ale farsz na zywioł;)
-paszteciki/kulebiak z kapusta i grzybami...
-pstrąg w sosie koperk-czosnk i na słodko w sosie winogr.-migdał.-przepis z Biedronki
-dla malucha niejadka koniecznie paluszki rybne bo przecież nic innego sie nie nadaje do jedzenia
-uwielbiam makaron własnej roboty i cos z tym makaronem wymyślę;)...do tej pory była zupka owocowa na słono-słodko-wg przepisu kochanej śp.Teściowej

...
-Teściowa robiła też ziemniaczki ze śledziem w mlecznej zalewie-takie proste,pyszne pełne pieknych wspomnień...
kutie zwykle musiałam zjadać sama więc sobie odpuszczę...
-śledziki solone zrobię ....uwielbiam pod kołderką,może sie skuszę chociaz to sporo roboty...
-M lubi sałatkę z tuńczyka....może....
-a za mna chodzi łosoś wędzony...może jajeczko zawijane łososiem i kawiorek na majezonie...?
do szynkowara juz kupiłam szyneczkę i łopatkę

mam nadzieje,że dojdzie w odpowiedniej chwili
do szkoły dla maluchów też cos sie zgłosiłam upiec...chcą sernik:)
-z ciast zdecydowałam sie na sernik z makowcem-jako jedno ciasto
babeczki -reniferki
kulki rafaello
pierniczki juz są,tylko polewa została do zrobienia
no i domek z herbatników-do choineczki w sam raz-razem z reniferkami:)
gości chyba nie będzie ,a dla nas to aż nadto...pewnie najbardziej obje sie M

)pasibrzuch-kocha jeść,jeść,jeść,a chudy jak patyczak
-- 18 gru 2012, o 15:56 --
Piotrze ,ale super ekspresowa dostawa
ja dopiero dzisiaj opłaciłam ,pewnie jutro wpłynie kasa na konto,mam cicha nadzieję,że mięso,które dzisiaj kupiłam i zamierzam juz bejcować w przyprawach doczeka sie szynkowara na święta-będziesz pewnikiem pierwszy degustował swoje łakocie więc czekam na wieści