U Ciebie rodzinka to zbyt wygodnie..maja wyrafinowane kubki smakowe a oczekiwania jeszcze większe..
Doprawdy nie rozumiem jak i kiedy robisz cokolwiek innego kochana poza gotowaniem???? A wiem że robisz milion rzeczy innych..w życiu tego nie pojmę..mam nadzieję,że noszą Cię na rekach i kłada dywan czerwony pod stopy...
Ja bym zażądała specjalnych względów..hahahahaha..za tyle roboty..
Fajne sake..ale ja spalę cukier..na mur-beton..przyznaję się publicznie do tego defektu..nigdy nie udało mi się zrobić karmelu z cukru...
ale kurczak wychodzi mi super ...podobno
Kurczak na ostro Proporcje na 8 dużych udek czyli ok 2kg mięska
Marynata:
pół szklanki oleju,
2 łyżki musztardy,
2 łyżki sosu sojowego,
4-5 ząbków czosnku,
1-2 cebule pokrojone niezbyt cienko w krążki lub jak kto woli..
pól opakowania słodkiej papryki w proszku,
pól opakowania przyprawy "Kebab" Prymatu,
papryka chilli najlepiej świeża 2 łyżki posiekanej drobno
4 ziela angielskie
4 listki laurowe (pokruszyć)
2-3 łyżki octu ryżowego, albo wina ryżowego...
zioła (ja sypie swoja mieszankę ogródkową) ale mniej więcej takie...majeranek, bazylia, rozmaryn, oregano, tymianek...lub wg własnego smaku ale łącznie ok 2 pełne łyżki stołowe suszonych lub 4 świeżych.
Kawałki kurczaka całego lub tylko udek (przekrojone na pół) natrzeć sola i pieprzem . Resztę składników wymieszać w misce i pojedyńczo wkładać kawałki dobrze obtaczać w zalewie. Zostawić na noc!!!! minimum, moje stoją ok doby, robię dzień wcześniej.
Piec w tem 180st...po 45 min jeśli nie są ładnie wybarwione podnieść temperaturę i pilnować aż będą upieczone.
Musze to sprostować !
Oczywiście że zioła odpadają, nie stosować w tym zestawie, moje marynaty wymyślam sama....dlatego się pomyliłam 
Wieczorem zrobiłam nowy zestaw...jak w niedzielę upiekę i będzie dobry podzielę się... 
Smacznego!!!