Dorotko to lecę - przepis łatwy i przyjemny
Karkówka z czerwoną kapustą
Składniki
1. karkówka
2. czerwona kapusta
3 przyprawa do mięs
4. bulion
5. ketchup
Wykonanie
1. Karkówkę pokroić w plastry
2. Czerwoną kapustę pokroić w plastry tak ok. 1 cm
3. Karkówkę oprószyć przyprawami
4. Do naczynia żaroodpornego wkładać na przemian plaster (lub połowa jeśli jest większa kapusta) kapusty, plaster karkówki, plaster kapusty, plaster karkówki.
5. Zalać bulionem tak aby mięso i kapusta były zakryte, następnie przykryć naczynie pokrywką
6. Wstawi do piekarnika na 180 - 200 stopni na ok 1,5 godziny
7. 10-15 minut przed końcem pieczenia dodać ketchup
przykryć i do piekarnika
Smacznego
Pierwsze moje pieczenie było wg przepisu
Zauważyłam, że każdy dodać musi przyprawy wg własnego uznania, czy też ja wcześniej sprawdzam czy mięso jest miękkie aby się nie rozlatywało