Grażynko, Dorotko,
Dorotko babuchno bardzo, bardzo dziękuję
Małgoś bardzo dziękuję za przepis, na pewno wypróbuję
Dziś robiłam ciasto jogurtowe, niesamowicie lekkie i delikatne i niskokaloryczne

Dosłownie jogurcik owocowy w stanie stałym

Polecam, pychotka
JAGODOWY JOGURTOWIEC
* herbatniki
* 1,5 l jogurtu naturalnego
* 30 dag jagód ( mogą być mrożone) można również zrobić wersję z truskawkami lub miękkimi brzoskwiniami- równie pyszne
* 7-8 łyżek cukru pudru ( próbować i dosładzać wg gustu)
* 6-7 łyżek żelatyny- rozpuścić w 0,5 szkl gorącej wodzie - podstudzić
Jagody zmiksować , dodać cukier, jogurt, dokładnie połączyć, dodać przestudzoną żelatynę zmiksować. Wylać na blachę wyłożoną herbatnikami. Wstawić do lodówki, żeby stężało.
sos jagodowy
* 20 dag jagód
* 5 łyż cukru pudru
* 1,5 łyżki żelatyny rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku, podstudzić.
Jagody zmiksować z cukrem, dodać przestudzoną żelatynę, dokładnie wymieszać. Wylać na stężoną masę jogurtową. Wsytawić do lodówki na kilka godzin....smacznego
Sama nie wiem, czy wstawić zdjęcie, ponieważ moje łasuchy nie pozwalają ciastu dobrze stężeć i jeszcze jest zbyt wolne, ale jeśli chcę cyknąć fotkę, to muszę zrobić to teraz, kiedy jeszcze jest , bo już pół blachy pustej

....a co tam...niech będzie

tylko nie wiem, czy taki widok kogoś zachęci, czy wręcz przeciwnie

a ciasto warte spróbowania
