wrócę na chwilkę do przesolonej pasztetowej:)
usmażyłam dwie duże cebule na smalcu,dodałam słoik pasztetowej,chili,pieprz,curry,a że była jeszcze ciut słona wbiłam 3 jaja-przesmażyłam i mamy pyszniutką pasztetową w ciut innej wersji
kiełbaska słoikowa wszystkim bardzo smakuje

szybki przepis,choć czas pieczenia baaardzo dłuuugi-na drugi raz dam mniej boczku lub wezmę samą karkówkę-jak dla mnie ciut tłusto
Nie miałam pomysłu na obiad i robiąc leniwe dla młodego wykombinowałam nowy ,smaczny przepisik-polecam
Do ciasta pół na pół twarogowo-ziemniaczanego dodałam 1 jajo ,mąkę ,chili i pieprz-zagniotłam twardsze niz zazwyczaj,ugotowałam na b.krótko(tylko do wypłynięcia)i zahartowałam zimną wodą,odcedziłam na sitku i oblałam lekko oliwą,przemieszałam -nabierają super smaku i się nie skleją
kuraka w przyprawach obsmażyłam na rumiano ,podlałam niewielką ilościa wody i dusiłam pół godz na ciut ogniu pod przykryciem
na dużą ,głęboką patelnię wylałam pomidory z puszki
na pomidory wrzuciłam przewróconego na drugi bok kuraka

dusiłam kolejne pół godz na malutkim ogniu pod przykryciem
Dodałam odsącząna puszkę fasoli,słoik sosu Bolońskiego -dusiłam kolejne 15min
Doprawiłam posiekanym czosnkiem,pieprzem,chili.
Przed podaniem ,podgrzewając, wrzuciłam do sosu kluski-przeszły smakiem sosu,a zachowały twardość-polecam-wszyscy się zajadali,chwalili

niestety ja nie ,bo fasoli nie jadam
