Kuchenne inspiracje AGNESS
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
Jolu koniecznie muszą mieć jakieś pocieszenie , że ominie ich takie miłe spotkanko
Życzę ci wspaniałej zabawy.....mam nadzieję, że i mnie się w końcu uda wybrać na jakieś
.... a widzę, że lista jest długa 
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Aga, trafiłam dzisiaj do Twoich inspiracji. Kilka przepisów na pewno muszę spróbować.
Pani Walewska to u mnie tzw. Pysznotka. A propos zdejmmowania z blachy - jedna z dziewczyn pytała - ja robię tak jak Ty, ale z małą różnicą. Zaraz po upieczeniu drugiego placka, podcinam go na całości b.długim nożem (póki ciepły, bo łatwiej odchodzi) od blachy i wówczas po przestudzeniu ładnie schodzi w całości i nic nie pęka.
Będę do Ciebie zaglądać, jeśli można
Pani Walewska to u mnie tzw. Pysznotka. A propos zdejmmowania z blachy - jedna z dziewczyn pytała - ja robię tak jak Ty, ale z małą różnicą. Zaraz po upieczeniu drugiego placka, podcinam go na całości b.długim nożem (póki ciepły, bo łatwiej odchodzi) od blachy i wówczas po przestudzeniu ładnie schodzi w całości i nic nie pęka.
Będę do Ciebie zaglądać, jeśli można
- AGNESS

Moniś jak zwał tak zwał....ważne że ciacho pyszne
Cieszę sie, że do mnie zajrzałaś i mam nadzieję, ze coś ci zasmakuje
Serdecznie zapraszam
ja u ciebie jestem na bieżąco i podczytuję .....szczególnie sałatki, które uwielbiam i poszukuję nowych przepisów 
Cieszę sie, że do mnie zajrzałaś i mam nadzieję, ze coś ci zasmakuje
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochana spadłaś mi z nieba z tym przepisem na mufinki, córka ma imprezkę i prosiła mnie żebym znalazła jej właśnie z forum przepisik.Bo już jej Ciebnie chwaliłam że masz takie fajne przepisy
Ja nigdy nie piekłam bo to już nie moja bajka ale niech ona się uczy,jeszcze raz dzięki 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- AGNESS

Elu witaj
Cieszę sie, ze utrafiłam w wasz gust
Muffinki są przepyszne.....chyba wszystkie
Zaraz wrzucę taki mój najwcześniejszy przepis, na muffinki biszkoptowe kokosowo-jabłkowe. Są przepyszne i w odróznieniu do klasycznych mufinek, które mają takie ciężkie, konkretne ciasto są bardzo lekkie
Reniu ja cały czas jestem dobrej myśli.....mam nadzieję, ze wszystko będzie ok.....ale jak wiadomo- przezorny zawsze ubezpieczony i zeszyt z przepisami jak warto mieć ....czy pozostaną w necie, czy nie....tak to zawsze pod ręką. A ja bardzo się cieszę, że i moje przepisy się w nim znajdą
Alu powiem szczerze, ze nie mam pojęcia......chyba tylko wydrukować........a może znalazłaś sposób ?
BISZKOPTOWE MUFFINY Z KOKOSEM I JABŁKAMI
* 4 jaja
* 3/4 szkl cukru
* 1 szkl mąki
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 100g wiórek kokosowych
* kilka obranych i pokrojonych w kostkę jabłek
* 0,5 szkl oleju
* cukier wanilinowy
Białka ubić na sztywną pianę dodając cukier i cukier wanilinowy. Dodać żółtka, wymieszać, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem, olej i wiórki. Wszystko delikatnie połączyć.
Wykładać do foremek, na wierzch każdej babeczki układać po kilka kwadracików jabłka lekko wciskając. Piec w 180 * około 20 min. Do ładnego zrumienienia.
Reniu ja cały czas jestem dobrej myśli.....mam nadzieję, ze wszystko będzie ok.....ale jak wiadomo- przezorny zawsze ubezpieczony i zeszyt z przepisami jak warto mieć ....czy pozostaną w necie, czy nie....tak to zawsze pod ręką. A ja bardzo się cieszę, że i moje przepisy się w nim znajdą
Alu powiem szczerze, ze nie mam pojęcia......chyba tylko wydrukować........a może znalazłaś sposób ?
BISZKOPTOWE MUFFINY Z KOKOSEM I JABŁKAMI
* 4 jaja
* 3/4 szkl cukru
* 1 szkl mąki
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 100g wiórek kokosowych
* kilka obranych i pokrojonych w kostkę jabłek
* 0,5 szkl oleju
* cukier wanilinowy
Białka ubić na sztywną pianę dodając cukier i cukier wanilinowy. Dodać żółtka, wymieszać, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem, olej i wiórki. Wszystko delikatnie połączyć.
Wykładać do foremek, na wierzch każdej babeczki układać po kilka kwadracików jabłka lekko wciskając. Piec w 180 * około 20 min. Do ładnego zrumienienia.
- ElleBelle

Jesteś niesamowita sypiesz jak z rękawa przepisami
Dziękuję dam znać jak się udały 
Pozdrawiam, Ela
- ElleBelle

Będzie opinia jak będą upieczone jeszcze raz dzięki 
Pozdrawiam, Ela
-
wiolcia
- 500p

- Od: 2 sty 2010, o 21:11
Aguś swietne wypieki, podziwiam
Chcialam zapytac o mase kajmakowa, ona jest w puszcze jakiej firmy, gdzie ją można kupic, w kazdym spozywczym?? Dzięki za odp.
Pozdrawiam
Chcialam zapytac o mase kajmakowa, ona jest w puszcze jakiej firmy, gdzie ją można kupic, w kazdym spozywczym?? Dzięki za odp.
Pozdrawiam
- AGNESS

Elu
Wiolu tak, tak w spożywczych. Masę kupuje się w puszce nazywa sie masa krówkowa, można też kupić słodzone mleko skondensowane i ugotować w garnku z wodą przez 2 godziny.
Wiolu tak, tak w spożywczych. Masę kupuje się w puszce nazywa sie masa krówkowa, można też kupić słodzone mleko skondensowane i ugotować w garnku z wodą przez 2 godziny.
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Aguś mięsa mielonego do sajgonek nie podsmażasz bo chcę dzisiaj zrobić?
- milkicja

- Od: 6 kwie 2010, o 18:19
Prześledziłam Twój wątek z językiem na brodzie, aż się cała zaśliniłam :P :P
Rewelacyjne przepisy.
Już mam kilka upatrzonych których nigdy wcześniej nie znałam.
I pytanko czy masz może jakiś fajny przepis na obiad z mięsa mielonego??
Pozdrawiam Cię bardzo gorąco.
Rewelacyjne przepisy.
Już mam kilka upatrzonych których nigdy wcześniej nie znałam.
I pytanko czy masz może jakiś fajny przepis na obiad z mięsa mielonego??
Pozdrawiam Cię bardzo gorąco.
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Aga, mam pytania odnośnie tego przepisu, ponieważ zamierzam wypróbowaćZUPA Z SERKÓW TOPIONYCH
* 1/2 kg mięsa mielonego
* 1/2 kg pieczarek
* 1/2 kg pora
* 2,5 l wody
* 3 rosołki drobiowe, lub drobiowo-wołowe
* 2 serki topione Hochland ziołowe
* 1 serek topiony Hochland śmietankowy
Mięso podsmażyć na odrobinie oleju- odsączyć
Pieczarki- tak samo
Por - tak samoDo garnka z wodą dać rosołki, zagotować i wrzucać po kolei odsączone produkty( najpierw mięso i trochę pogotować, później kolejne) . Na końcu rozdrobnić serki i dodać do zupy. Doprawić wg uznania- pieprz ziołowy, vegeta. Podawać z bułeczką. Pyszna i bardzo syta zupka....świetnie nadaje się na różne imprezki
Czy serki mają być duże (te prostokątne), czy małe (trójkąciki)?
Czy dobrze zrozumiałam, że por ma być również podsmażony?
Robię próbę, ale z wrodzonego lenistwa jabłka posiekanie wrzucam do środka. Czy trzy wystarczą?AGNESS pisze: BISZKOPTOWE MUFFINY Z KOKOSEM I JABŁKAMI
- AGNESS

Gosiu nie mięska nie podsmażam, wyrabiam masę do nadzienia tak jak na mielone kotlety .
Witaj Milkicjo miło mi bardzo, że zajrzałaś do mnie i że przypadły Ci do gustu moje przepisy
Co do obiadku z mielonym mięskiem.....to polecam bardzo lazanię, wcześniej podawałam przepis jest naprawdę pyszna, godna polecenia jest również zapiekanka z albo z ziemniaków albo z makaronu i mielonego mięska. Świetne są też faszerowane ziemniaki podawane np z sosem czosnkowym. Ostatnio robiłam duże makaronowe muszle ( conchiglioni) faszerowane mielonym i zapiekane pod serowym sosem. Wcześniej podawałam fajne zupki z mięskiem mielonym -serową i meksykańską....obie warte polecenia
Mogą być też kotleciki lub klopsy faszerowane pieczarkami.....mam nadzieję, że coś ci podpowiedziałam
Moniś serki duże prostokątne i por musi być podsmażony ....tak zeszklony....daj znać czy zupka smakowała
Alu wystarczą....a do środka jak najbardziej mogą być
Witaj Milkicjo miło mi bardzo, że zajrzałaś do mnie i że przypadły Ci do gustu moje przepisy
Co do obiadku z mielonym mięskiem.....to polecam bardzo lazanię, wcześniej podawałam przepis jest naprawdę pyszna, godna polecenia jest również zapiekanka z albo z ziemniaków albo z makaronu i mielonego mięska. Świetne są też faszerowane ziemniaki podawane np z sosem czosnkowym. Ostatnio robiłam duże makaronowe muszle ( conchiglioni) faszerowane mielonym i zapiekane pod serowym sosem. Wcześniej podawałam fajne zupki z mięskiem mielonym -serową i meksykańską....obie warte polecenia
Moniś serki duże prostokątne i por musi być podsmażony ....tak zeszklony....daj znać czy zupka smakowała
Alu wystarczą....a do środka jak najbardziej mogą być