storczyki dorotykol cz.2
Re: storczyki dorotykol cz.2
Teraz to sobie będą wyliczać która więcej i szybciej wykupiła storczyki
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
Skucha - widzę u Ciebie 6 nowości.dorotakol pisze:
Widzisz, a ja tylko 5
Zapomniałaś jeszcze o Liodoro. :P
Edyta
Prawda, że skromny zakup? Tyle co nic. ;-) 4 miałam wcześniej zamówione więc się nie liczy. Więcej grzechów nie pamiętam i wcale nie żałuję ani nie obiecuję poprawy.
Edyta
Edytko i tak trzymać bo przecież jak my przestaniemy kupować to Dorotka gotowa jest do domku przytargać wszystkie
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- myrtille1986
- 1000p
- Od: 23 mar 2010, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko ale piękne zakupy z wystawy.Mam małe pytanie czy dużo za nie zapłaciłaś??
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
Potrzebuje porady.Martwią mnie liście storczyków ale nie wiem jak mam dodać zdjęcie.
Pozdrawiam Beata
Nie sposób było wynieść wszystko - nawet Pudzian by nie dał rady.Venus9 pisze:Edytko i tak trzymać bo przecież jak my przestaniemy kupować to Dorotka gotowa jest do domku przytargać wszystkie
Jak wyszłyśmy z wystawy to z ciekawszych falenopsisów zostały jeszcze Liodoro i I-Hsin Salmon Cooper Star (było ich dużo - wszystkie dorodne i kwitnące) oraz krzyżówka Mirth Malibu (nie pamiętam już z czym ale chyba z venosą sądząc po kolorze). Mnóstwo było botaników - kwitnące equestrisy, stuartiany, venosa, amabilis o liściach variegata (na żywo wygląda rewelacyjnie) i inne. Widziałam kilka Jubao Fairy oraz Dream Diamond na pałąku. Sporo też było nienazwanych hybryd o wielkich kwiatach ale ja już się nie interesuję innymi jak woskowe. ;-)
Oprócz falków można było obejrzeć mi.in. katleje o ogromnych kwiatach, drobniejsze żółte z bordową warżką, najwięcej doliczyłam się jednak Monte Elegante http://www.flickr.com/photos/96454410@N ... /lightbox/ (którym nie potrafiłam się oprzeć), kilka żółto-zielonych sabotków od których gdzieś się zgubiły fiszki, prześliczne phragmipedium-gigant o zielonkawych kwiatach z długaśnymi wąsiskami (podobno było też bordowe ale b. szybko się sprzedało).
Edyta
- Agita
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko, prawdziwe cuda i piękności! Nie dziwię się, że tak ich broniłaś "własnom piersiom"
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- dorotakol
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Żadna skucha, tak licząc to kupiłam 9 z tym, że 4 nie dla mnieedyseja pisze:Skucha - widzę u Ciebie 6 nowości.dorotakol pisze:
Widzisz, a ja tylko 5
Zapomniałaś jeszcze o Liodoro. :P
A jakAgita pisze:Dorotko, prawdziwe cuda i piękności! Nie dziwię się, że tak ich broniłaś "własnom piersiom"
np przez fotosik lub...i jakoś mi uleciało ale z żabą Gdzieś na FO jest instrukcja jak wstawiać zdjęcia, ale niestety nie pamiętam gdzie.Becia37 pisze:Potrzebuje porady.Martwią mnie liście storczyków ale nie wiem jak mam dodać zdjęcie.
ceny takie jak na stronie OGmyrtille1986 pisze:Dorotko ale piękne zakupy z wystawy.Mam małe pytanie czy dużo za nie zapłaciłaś??
ale gdzie tamVenus9 pisze:Edytko i tak trzymać bo przecież jak my przestaniemy kupować to Dorotka gotowa jest do domku przytargać wszystkie
miau bellinkę wymieniłam bo miłość była jednostronna
Zobaczcie zidentyfikowałam mojego różowego dtps. który urzekł mnie niezwykłą urodą i trzema pędami. Wiedziałam, że jest prawdopodobnie od Schwertera i mam
Doritis pulcherrima x Phal. venosa) x Phal. tetraspis
http://www.shop.schwerter-orchideenzuch ... l?cPath=22
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;