Troszke inaczej wygladają, jakby mniej jędrne były ale w smaku bez zmian11krzych pisze:Kaśka, toż to szok i dobra wiadomość!!! Zawsze myślałem, że ogórki się nie nadają do mrożenia.minia821 pisze:Ja ogórki na mizerię ścieram na tarce, z tej strony gdzie szatkownica do kapusty jest i dzielę na porcje i mrożę we woreczkach. Po rozmrożeniu odcedzam z wody i mieszam z jogurtem naturalnym, doprawiam solą i pieprzem i mizeria gotowa
Długo wytrzymują w lodówie bez straty smaku i konsytencji?
Pozdr:)
W zeszłym roku ogórki mroziłam chyba koło połowy sierpnia, a ostatnią paczuszkę jedliśmy w styczniu. I ta ostatnia już tak nie smakowała ja te wcześniejsze. Więc myślę, że około 3-4 miesiące mrozenia to max
Anna29 ciekawy przepis. Chyba zrobię kilka słoiczków na wypróbowanie.
Ja płaty ogórków robię w zalewie octowej (tak jak ogórki konserwowe się robi) ale te z kolei jemy jako "sałatka" do ziemniaków i mięska.