ale może w tym roku się bardziej przekonam, czytając tu tyle pochwał

Dziś robie i polecam

85. Wielowarzywna sałatka - składniki
? kapusta biała 1 kg
? marchew 1 kg
? ogórki zielone 1 kg
? papryka czerwona 0.5 kg
? por 1 szt
? pietruszka 1 pęczek
? koper zielony 1 pęczek
? zalewa
? olej 1 szkl.
? ocet 1 szkl.
? cukier 3/4 szkl.
? sól 2 łyżki
Wielowarzywna sałatka - sposób przygotowania
Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na dużych oczkach, pora i ogórek pokroić w plastry, koper i pietruszkę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać dodać składniki z zalewy, wymieszać i odstawić naokoło 1, 5 h. Napełnić słoiki, dolać zalewy (powstanie jej dość dużo) i pasteryzować około 10 min.
