Warto schudnąć-rewelacyjna dieta Pierre?a Dukana

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
ODPOWIEDZ
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Warto schudnąć-rewelacyjna dieta Pierre?a Dukana

Post »

Tabletki meridia czy zeliksia /to to samo zreszta/ na mnie nie działały również :oops:
Natomiast w decie lekko drgnęło jakby te nieszczęsne 3 kilo diś po raz pierwszy przekroczyłam a więc tadaaaam dzisiaj rano wskazówka pokazała 3,8kilograma ;:224 ;:138 dietuję dalej proszę koleżanek :tan
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p
Od: 7 maja 2009, o 20:38

Post »

Moje gratulacje,mowila, ze waga ruszy.Mi dzisiaj stanela,pokazala tyle samo co wczoraj.Od dzisiaj zaczynam warzywka,w koncu jakies urozmaicenie.
Marzena-zagladalas tam na te stronki?Znalazlas cos dla siebie?
Aneta
marzenaF
1000p
1000p

Post »

marlenka78 pisze:Moje gratulacje,mowila, ze waga ruszy.Mi dzisiaj stanela,pokazala tyle samo co wczoraj.Od dzisiaj zaczynam warzywka,w koncu jakies urozmaicenie.
Marzena-zagladalas tam na te stronki?Znalazlas coś dla siebie?
Znalazłam ,znalazłam podoba mi się ten blog tylko po co to liczyć kalorie skoro można jeść ;:224 Ja jutro zaczynam warzywka :tan :tan Wczoraj sotkałam koleżankę z jej córką jest na diecie od października rezultat 18 kilo no podbudowała mnie dziewczyna :D Ponarzekałysmy jedynie na powykupowane składniki do diety,normalnie wyczyszczone półki z produktów 0% ;:223
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

No to fajnie, ze moglam pomoc.Ja tam nie licze kalorii, jem niezbyt duze porcje, bo wiecej zoladek odmawia, ale nie mialabym czasu jeszcze na liczenie kalorii.Ja mieszkam w Niemczech, tych produktow u nas jest sporo, tyle, ze trzeba uwazac, bo niekiedy pisze zero tluszczu, ale za to cukru mnostwo.Tego nie umiem zrozumiec, jezeli juz robia dietetyczne to niech nie bedzie z cukrem.
W kwietniu wybieram sie do Polski to będę dopiero szukala produktow tam do diety, zeby jakos przetrwac.Ale planuje wziac sporo rzeczy ze soba,zeby potem nie latac jak glupia po sklepach.
Ja zaczelam dzisiaj wyrzywka i zrobilam sobie zupke gulaszowa na ostro, nawet moj mezczyzna zjadl i mu smakowalo.Jak nigdy stoje w kuchni i pichce, a ja nigdy nie lubilam gotowac, ta dieta mnie niestety zmusila do tego, innego wyjscia nie ma :wink:
Aneta
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Radzę zabrać ze sobą,ja ostatnio po rundzie za mąką kukurydzianą,która kupiłam w 4 supermarkecie /odam ,ze ostatnie pół kilo ;:14 / byłam wściekła jak nie wiem co ,serki homogenizowane to w ogóle zapomnij w Szczecinie nie idzie dostać! Szkoda słów po prostu :evil:
Ale daję rae dzisij jadłam taka lekko chińską zupkę z kurczakiem i krewetkami z jajkiem beltanym i nawet zrobiłam sobie deserek prawie "danio" waniliowe ;:224 smaczne tylko musiałam miksować twaróg na płynną masę bo homo nie ma i ciul :( a jutro AMERYKA moja droga ale sobie pożrę ;:224
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2009, o 14:28

Post »

Marzena, wszystko można kupić w internecie,jeżeli masz problemy ze zalezieniem produktów w sklepach. :uszy
Jeżdżenie i szukanie to strata czasu i pieniędzy też :D
Zapraszam
Moje wątki
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

Ja make kuku kupilam ale nie uzywam, bo wszyscy zabraniaja na tej diecie.Mazeina lepsza albo skrobia, u nas dostalam i to i to, chociaz tez sie nachodzilam.na razie tego nie uzywalam, ale mam nowy przepis na ciasto z serem i tam jest skrobia wiec wyprobowac trzeba.
Ja mam dzisiaj wzrost na wadze +0,4, ale to normalne w zeszlym tygodniu tez tak mialam.Spadnie znowu na proteinach :wink:
Aneta
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja mąki kukur. używam niewiele. Z tego co wyczytałam zabroniona jest tylko w I fazie. Poza tym nie zaszkodzą te dwie, trzy łyżki w chlebku, który mój Piotrek je prawie cały tydzień.

Dziewczyny, jakbyście trafiły na jakiś ciekawy i sprawdzony przepis na pieczywo, to bardzo proszę podrzućcie tutaj. Może same coś sprawdziłyście i się udało? Mnie niestety dopiero za trzecim razem wyszedł jakby placek chlebowy, chciałam, by się dobrze wypiekł, więc rozlałam ciasto na całą blaszkę. W korytkach mi nie wyrastały, w środku był zakalec, a skórka mocno przypieczona.
Mój Piotr nie wyobraża sobie śniadania bez chleba, więc coś muszę dla niego przygotować. I jakby smakowało, to byłoby w ogóle super :)

Życzę Wam przyjemnego dietowania :)
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
marzenaF
1000p
1000p

Post »

A mogę poprosić o przepis na ten chlebek,wraz z instrukcją pieczenia ja żyję już 16 dzień bez chleba :( i czy to w ogóle o jest jadalny :roll: Maizenę mam brat mi przywiózł z Danii u nas nie widziałam. U mnie 3,8 kilograma stoi ,ale uważam ,że jak na 16 dni to baaaaaardzo dużo ,nie załamuję sie trzymam dalej dietę :D
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

Podrzucam pare przepisow na chlebki dukanowskie:
CHLEB TOSTOWY DUKANA Z OTRĘBAMI OWSIANYMI
Proporcje na 1 osobę:
1 łyżka do zupy otrąb zbożowych
2 łyżki do zupy otrąb owsianych
1 łyżka do zupy serka homogenizowanego 0%
1 płaska łyżeczka do kawy proszku do pieczenia
1 całe jajko
kilka kropli dowolnego aromatu

Otręby miksować przez 1 minutę, aby otrzymać rodzaj mąki. Zmielone otręby przesypać do pojemnika i dorzucić wszystkie pozostałe składniki. Zagnieść ciasto (nie ma potrzeby, aby ciasto stało do wyrośnięcia). Przełożyć ciasto do dowolnej formy. Piec w mikrofalówce przez 4 minuty. Po wyjęciu zostawić do ostygnięcia. Chleb można pokroić w kromki, które następnie wkładamy do tostera, aby chlebek był bardziej chrupki. Nie ma potrzeby solenia

Ja pieklam w piekarniku bo mikrofali mi sie nie chcial upiec,rozlalam ciasto na papier i pieklam w ksztalcie placka.

Tu jeszcze jeden,tyle ze tego jeszcze nie probowalam,ale zamierzam:

CHLEBEK OTRĘBOWY NA 3 DNI ZMODYFIKOWANY

chleb na 3 dni:

3 jajka
0,5 paczki drożdży 10 dag.
mleko 0,0 lub 0, 5 % troszkę więcej jak kieliszek
1 jogurt malusi 1%
9 łyżek otrębów owsianych lub zamiennie 6 owsianych + 3 pszennych NIE MIELONYCH !!!
przyprawy ( ja daje sól, pieprz, zioła prowansalskie i czosnek )

- mleko podgrzewam w mikrofalówce aby nie było za gorące ( dla leniwych odrobina zimnego mleka reszta gorącej wody- ważne aby to było letnie nie gorące )
- w mleku rozpuszczam drożdże dodaje przyprawy i lyżke otrębów odstawiam w ciepłe miejsce pod przykryciem( zima na kaloryfer) naokoło 10 min - przez ten czas robię cokolwiek innego
- do rozczynu dodaję żółtka ( leniwi wbijają całe jajka i dłużej miksują) miksuje
- później dodaje jogurt i miksuje
- dosypuje resztę otrębów tj 8 łyżek- miksuje
- na końcu dodaje pianę ( leniwi maja już koniec mieszania)
- wlewam do blaszki i odstawiam w ciepłe miejsce na minimum 15 min.
ciasto drożdżowe musi wyrastać to jest główna zasada - ten typ tak ma. przez ten czas zmywaj zrób sałatkę czy pranie)

teraz pieczemy ja piekę w termoobiegu 200stopni C około 30-40 min zalezy od ciasta jakie wyszło.

Chlebek wyrasta na wysokość około 3/4 blachy nie opada nie jest mokry ani suchy i sie nie sypie no i jest na 3 a nie 4 dni i w większej blaszce

A ten przepis to dobry tak na szybko,tyle ze tez pieklam w piekarniku:

Pieczywo chrupkie

6 łyżek otrąb
1 jajko
proszek do pieczenia
ewentualnie szczypta soli

Wymieszałam 6 łyżek otrąb z 1 jajkiem i odrobiną proszku do pieczenia (mniej niż 1/4 łyżeczki) wstawiłam cienko rozsmarowane na papierze do pieczenia, na 4 minuty do mikrofali (900).
Jestem zaskoczona efektem. Mamy znów odmianę, a najważniejsze, ze zanim się kawa ugotuje to 2 kromeczki gotowe.

Smacznego!!
Aneta
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mnie się udał chlebek z tego przepisu:
Chlebek Dukana lekko modyfikowany- na blaszkę podłużną 30cm na 12cm
3 łyżki do zupy otrębów pszennych, 6 łyżek do zupy otrębów owsianych, 1 opak.(135 g) serka homogenizowanego 0%, 1/2 paczki drożdży , 1/2 szkl. mleka, 2 całe jajka
3-4 łyżki mąki kukurydzianej, kilka kropli aromatu śmietankowego
Otręby miksować przez 1 minutę, aby otrzymać rodzaj mąki. Mleko lekko zagrzać, rozpuścić drożdże, odstawić do wyrośnięcia (dla lepszego wyrośnięcia drożdży można dodać odrobinę cukru).Zmielone otręby przesypać do pojemnika i dorzucić wszystkie pozostałe składniki. Wymieszać ciasto. Mąka kukurydziana stanowi zagęstnik. Przelać ciasto do formy (ja wysmarowałam blaszkę odrobiną margaryny i obsypałam mąką kukurydzianą -po upieczeniu wyszło z blaszki bez problemu, ale można blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia). Piec w piekarniku nagrzanym do 230-250 st.C przez 25 minut.
Ale:
- zamiast serka homog. wzięłam zwykły chudy,
- piekłam na zwykłej blaszce, nie w korytku,
- piekłam ok 45 min, po 30 odwracając chlebek do góry spodem, by lepiej wysechł.

Teraz planuje kupno blaszki do muffinek, bo móc piec coś na kształt bułeczek :)

Wszystkim smakowały takie placuszki:
PLACKI Z OTRĘBÓW
Łączymy ze sobą 1 całe jajko, 2 łyżki otrębów owsianych i 1 łyżkę otrębów pszennych (lub 3 łyżki owsianych) oraz 1 łyżkę serka homogenizowanego 0%(lun innego jaki mamy pod ręką). Smażymy jak racuchy, na teflonowej patelni bez tłuszczu z obu stron na złoto.
Prościzna- posmakowała w nich nawet moje chrzestnica, 5 latka i kazała takie mamie w domu robić :)
Super zamiast zwykłego chleba np. z serkiem z ziołami, polędwicą z indyka, czy jako dodatek do jajecznicy. Na słodko pewnie też nie jest złe.
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

Musze wyprobowac ten chleb z maka kuku, zawsze to jakas odmiana w jadlospisie :wink: Dzięki za przepisy.
Dzisiaj zrobilam sobie mielone z piekarnika i nawet moj synek zjadl spory kawalek-on kocha mieso.

Mieso mielone z piekarnika
Mielone wolowe z opakowania prosto na blache (radzilabym jednak wczesniej przyprawic... zeby "przeszlo")
Posypac wszystkimi dostepnymi przyprawami i do pieca na 150 St.C
Jak juz mieso bedzie zarumienione wbic jajko na gore (uwaga przy ponownym wkladaniu do piekarnika... moze splynac ;) i do pieca na 175 St.C a pod sam koniec 200 St.C
Aneta
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marlenko, mój przepis na drobiowe mięso mielone znajdziesz tutaj. Naprawdę polecam, było pyszne! I świetnie nadaje się np. do "chleba" lub do dukanowych kopytek.
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

Dzięki,znam juz ten twoj przepis,czytalam na tym watku.Ja jakos jestem do indyczego miesa uprzedzona, bo robilam ostatnio szaszlyki z indyka i takie suche i twarde wyszly,wole mieso z kurczaka.Ale kupilam sobie ostatnio te worki na rekaw i chyba wyprobuje tez to mielone z indyka.
Aneta
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W workach, tzw rękawach, mięso wychodzi świetne, nie jest takie suche.

Właściwie większość dań tak przygotowuję. Wrzucam przyprawione np. nogi kurczaka do jednego worka, do drugiego pokrojone w paseczki piersi np. w musztardzie. Do trzeciego ćwiartkę przyprawioną a'la gyros. Wszystkie 3 worki od razu do piekarnika. Część jest na obiad, resztę mrożę na później. Piotr w tygodniu, gdy mnie nie ma, wybiera na co ma ochotę i sobie podsmaża na patelni. Tym sposobem oszczędzam czas i energię :)

A robiłyście może jakiś sernik w/g Dukana? Mam ochotę w weekend coś takiego upiec, a chciałabym ze sprawdzonego przepisu.
Pozdrawiam! Kamila
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”