Witaj vito!Witaj!vita pisze:Lato jest piękne!!! Oj, tak! Jeszcze go trochę zostało...Zastanawiam się ciężko, dlaczego obecność ropuch w ogrodzie
może być niekorzystna? Ropuch kilka mam ale są też i inne żaby, niektóre wyjątkowej urody....
Chyba zjadają mi ślimaki, bo coś rzadziej je widujęTeż bym chciała aby zakwitł mi ciemiernik! Po raz drugi....
Ślicznie prezentuje się u Ciebie ligularia oraz miniaturki róż w obłoczku...pewnie gipsówki?
Co nowego? Czy można sadzić już cebulowe czy jeszcze za wcześnie?

O żabach i ropuchach pisaliśmy wyżej,więc nie będę już rozwijała tematu.
Powiem tylko jeszcze raz,że ja jestem ich wielką fanką i że z wielką nadzieją podchodzę do
przepowiedni Krzysia.

Te wszystkie 'nadzwyczajne' kwitnienia są fajne ale nie są zbyt reprezentacyjne.
To odpryski .
Róża w obłoczku

Vito, ja wstrzymałabym się jeszcze z sadzeniem cebul przynajmniej do połowy września.
Niechże zacznie się prawdziwy sezon jesienny ....
Chociaż ja nie wytrzymałam jak każdego roku i zaczęłam wysadzanie zakupionych krzewów z donic ale także przesadzanie...

Nie umiem żyć bez 'rewolucji' w ogrodzie więc już zaczęłam sezon jesienny przesadzając krzewy róż,hortensji,kalin ... to na razie tyle ale jak skończę z nimi ruszam z nastepnymi bez względu na pogodę. Tak lubię szaleć w ogrodzie...
A co u Ciebie?
Opowiedz coś, proszę