Ja posiałem w tamtym roku ( zgniły mi ) ale nie wiem czy to był siatkowy nasiona dostałem od sąsiada zanim wzejdzie podlewać umiarkowanie a jak już bedą w miarę duże podlewać też umiarkowanie nie za często ja podlewałem obficie co 2 dni i mi zgniły ale może to była choroba ale chyba nie
Kiedys mialam na dzialce, trafilo na cieple lato, to nawet zjadlam owoce Z jednej roslinki zostawiłam trzy owoce. Musialam mocno pilnowac, bo bardzo rozkrzewiają się. Ale w ub roku nic nie mialam do zjedzenia, bo nie zdązyly mi dojrzec. Mieszkam w warm-maz, moze w innych rejonach kraju lepiej dojrzewają.
To oczywiste, w tamtych rejonach takie owoce rzadko dojrzewają, w tamtym rejonie nawet się nie opłaca nimi gleby zubożać, bo mają niektóre gatunki wysokie wymagania, rejon Suwałk to najzimniejszy rejon Polski, u Mnie na Śląsku też nie za bardzo ale już może, ale jakbym mieszkał w Wielkopolsce to bym się pokusił
Jak myślicie można już powoli wysiewać melony????Mam odmianę Seledyn F1 na opakowaniu napisane jest żeby siać 15 IV , wiele warzyw i owoców sieje się wcześniej, ale czy an nie jeszcze nie za wcześnie??. W zeszłym roku miałem arbuzy, w tym roku stawiam na melony i kiwano-które jeszcze muszę kupić!!!!