Uprawa melonów cz.1
- elmarek
- ---
- Od: 25 lut 2006, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Uprawa melonów cz.1
W tym roku posiałem po raz pierwszy melona siatkowanego.
Czy Ktoś móże podzielić sie doświadczeniem z uprawy melonów w gruncie bądź pod folią
Czy Ktoś móże podzielić sie doświadczeniem z uprawy melonów w gruncie bądź pod folią
Kiedys mialam na dzialce, trafilo na cieple lato, to nawet zjadlam owoce Z jednej roslinki zostawiłam trzy owoce. Musialam mocno pilnowac, bo bardzo rozkrzewiają się. Ale w ub roku nic nie mialam do zjedzenia, bo nie zdązyly mi dojrzec. Mieszkam w warm-maz, moze w innych rejonach kraju lepiej dojrzewają.
To oczywiste, w tamtych rejonach takie owoce rzadko dojrzewają, w tamtym rejonie nawet się nie opłaca nimi gleby zubożać, bo mają niektóre gatunki wysokie wymagania, rejon Suwałk to najzimniejszy rejon Polski, u Mnie na Śląsku też nie za bardzo ale już może, ale jakbym mieszkał w Wielkopolsce to bym się pokusił
- Alan1980
- 50p
- Od: 20 lip 2006, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Jak myślicie można już powoli wysiewać melony????Mam odmianę Seledyn F1 na opakowaniu napisane jest żeby siać 15 IV , wiele warzyw i owoców sieje się wcześniej, ale czy an nie jeszcze nie za wcześnie??. W zeszłym roku miałem arbuzy, w tym roku stawiam na melony i kiwano-które jeszcze muszę kupić!!!!