A co mam szukać ?.GRANIA pisze:też pomyślałam,że forumowicz coś znajdzie w tej ziemi
Rozsada jest O.K i tyle
Pozdrawiam
A co mam szukać ?.GRANIA pisze:też pomyślałam,że forumowicz coś znajdzie w tej ziemi
Jedno nawet po operacji i nim potrafię przeczytać nawet najdrobniejsze literki. Tak więc, żadne hihiGRANIA pisze:żartujemy,że masz oko
U mnie pomidor truskawkowy drugiego dnia po posianiu wystrzelił jak szalony. Inne dopiero zaczęły się pokazywać a on już wysoki (aż za bardzo, bo przed kotem były schowane nie na parapeciezuzia55 pisze:Czytam,że nie powschodziły nasionka.U mnie wszystkie,na 1oo%,z tym,że truskawkowy,to chyba 2 tygodnie pojedyńczo wychodził.
Kaja, proszę bardzo - decyzja należy do Ciebie.kozula pisze:Pomidory z krzyżówek miewają po trzy liścienie. Takich roślin nie bierze się do dalszej hodowli, ponieważ rosną z nich osobniki 3-4 pędowe. Ta wada nie jest zaraźliwa, można takie sadzonki posadzić, jeśli mamy mało roślin z odmiany. Jeśli jest dużo siewek, lepiej te trzyliścieniowe odrzucić. Później wymagają większego nakładu pracy na usuwanie zbędnych pędów. Jeśli siewka jest porażona wirusem, liścienie mają smugowate przebarwienia i są poskręcane, karłowate siewki to też wirus. Takie trzeba jak najwcześniej powyrywać i wyrzucić.
Pozdrawiam, kozula
No właśnie też tego szukałam i nie mogę znaleźć.Kaja pisze: Wydaje ni się,że czytałam na forum,a pisała kozula,że takie siewki trzeba wyrzucić.
Szukałam,ale nie mogę znaleźć tej uwagi.
Wyrzucić,czy pikować?