Dracena Obrzeżona "Colorama" po małym "wypadku" - stała u mnie w pracy i zmarzła, więc chciałam ją zabrać do domu, ale podczas wsadzania do samochowu wypadła mi donica z ręki i się połamała. Niestety nie udało mi się jej rozmnożyć (pocięłam kawałki pnia ale zgniły) Na całe szczęście wynagrodziła odżyła i to podwójnie (wiek około 5lat)

Dracena Obrzeżona "Tricolor" - kupiona w Biedronce - najbardziej zabiedzona i wołąjąca o pomoc - teraz dama o wysokości ok 50cm od poziomu ziemi (wiek około 1rok)

Dracena Warnecki po przycinaniu (made in Biedronka - wiek 1rok) - musiałam ją obciąć, gdyż 120cm wysokości to stanowczo na dużo ;)

czubki od Dracena Warnecki

Schlumbergera (Grudniczek - wychodowany z jednej cząstki

Scindapsus - szczepka kradziona od babci w 1995r! Przeszedł straaaaaaasznieeeeeeeee dużo - m.in. 2 przeprowadzki, zimę w nieogrzewanej altance w ogórku, brak podlewania i światła

myślałam, że ten malutki uschnie, ale jednak nie daje za wygraną

Zamioculcas - ukradziony od mamy

Difenbachia - wielki krzaczor

(wiek ok. 2lata i wysokość ok 100cm)

Peperomia magnoliaefolia - ma około roku - listek kradziony od mamy

A to jak się nie mylę to Cissus rombolistny (Cissus rhombifolia) ale jeśli jednak sie mylę to proszę o poprawienie mnie (wiek 3miesiące)

Bluszczyk - rodzaju nie znam... (wiek ok 2 lata)

Benjaminek - następny kwiat od mojej mamy - nie chciał jej rosnąć - żółkły i odpadały liście - miała jesień w domu

Dracena Lucky Bamboo (wiek 4lata)

Zielistka Sternberga

edit 1.11.2012 - KaRo dziękuję - kwiatek ten to Kordylina krzewiasta

A teraz kwiatki, których nazwy nie znam... Więc jak ktoś zna nazwy to bardzo proszę o pomoc

Został tylko jeden