Moje pisanki, aniołki, choinki i kwiaty - cz.1
Re: Oprócz kwiatów-PISANKI
Choć to nie czas, zajrzałam w Twoje "Pisanki".Śliczne.Masz talent i zdolności manualne! Podziwiam 

- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No,fakt-jeszcze nie czas...ale łuski z cebuli właśnie zaczełam zbierać....i szukam też z czerwonej 

Idź do zaprzyjaźnionego warzywniaka i poproś, aby Ci odkładali
Na pewno mają cała masę i wyrzucają.

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Grażynko , zajrzałam tu dziś pierwszy raz - choć pora bliżej gwiazdek i aniołków i ...chylę czoła ! Pisanki, które tu pokazałaś , te przez Ciebie własnoręcznie " drapane " ,są PRZEPIĘKNE !!! Misterne , dokładnie wykonane , o ślicznym rysunku i barwach . Brawo:)
Może odważę się bliżej Wielkanocy wkleić coś mojego, ale tymczasem będę raz jeszcze się zachwycać Twoimi cacuszkami
Pozdrawiam , E.
Może odważę się bliżej Wielkanocy wkleić coś mojego, ale tymczasem będę raz jeszcze się zachwycać Twoimi cacuszkami

Pozdrawiam , E.
- grazynarosa22
Zbliżają sie inne święta ,które bardziej lubię niż te "pisankowe"
Z tej racji-załączam zdjęcia moich ozdób jakie robiliśmy w przedszkolu z dziećmi-choinki i samodzielnie stroiki i kwiaty gwiazdy...dlatego są takie ciut brzydkie,wymięte,,,ale zostawiłam na wzór

Z tej racji-załączam zdjęcia moich ozdób jakie robiliśmy w przedszkolu z dziećmi-choinki i samodzielnie stroiki i kwiaty gwiazdy...dlatego są takie ciut brzydkie,wymięte,,,ale zostawiłam na wzór

- Anitaaa
- Od: 8 maja 2008, o 14:16
- Kontakt:
Grażynko
Kocham ludzi z takim talentem.
Ja robię podobne nawet wystawy robiłam musiałam to odłożyć ze względu na syna,ale to powraca.
http://www.kpodr.pl/galeria/babska/Burmist.jpg
Kocham ludzi z takim talentem.

Ja robię podobne nawet wystawy robiłam musiałam to odłożyć ze względu na syna,ale to powraca.
http://www.kpodr.pl/galeria/babska/Burmist.jpg
- grazynarosa22
Anitko...cudne
szukaj kocha tych świątecznych...ciekawa jestem

szukaj kocha tych świątecznych...ciekawa jestem

- grazka2211
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
One są cudowne.Grażynko jakie brzydkie,wymięte?Nie każdy dorosły potrafi takie cudeńka zrobić.grazynarosa22 pisze:Z tej racji-załączam zdjęcia moich ozdób jakie robiliśmy w przedszkolu z dziećmi-choinki i samodzielnie stroiki i kwiaty gwiazdy...dlatego są takie ciut brzydkie,wymięte,,,ale zostawiłam na wzór![]()
Grażynko zdradź proszę instrukcję zrobienia tego stroika ,chyba że to jakaś tajemnica.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- grazynarosa22
Eeeee...żadna tajemnica....opiszę i zrobię zdj to powklejam co i jak 

- grazka2211
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
Dziękuje Grażynko 

doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
- grazynarosa22
Instrukcja.....jak zrobić gwiazdę betlejemską
Potrzebne będą:bibuła lepszej jakości-kolorki....czerwony,ciemny zielony i jasny zielony ,klej,patyczek lub drucik.

ja robie dużo więc kupuję całe paczki druciku,ale można kupić kilka szt.ja mam nr.7 i to wystarcza...to drucik bukieciarski lub florystyczny-jak kto woli

Teraz z jasno zielonej bibuły-(ale może być też ta ciemna)-ucinamy kawałek wielkości-ok.3,5 cm na 5 cm,zakładamy z tej długiej strony tak ok.0,5 cm....a potem zwijamy to w palcach jak rulonik

Oooo...nie dałam na duży rozmiar...ale widać???
Teraz robimy płatki-kwiat i liść tak samo-pokazałam na zielonym bo akurat miałam gotowe...a więc ucinamy kwadrat wielkości10/10 cm....z tego nikt strzelał nie bedzie wieć nie musi byc idealnie...
i dalej tak zaginamy jak na zdjeciach.

Nie wiem czy to dość czytelne....
najwyżej będziecie pytać.Zaznaczam jeszcze raz-to nie musi być równiutkie,i czasem płatek wyjdzie inny ale tym się nie przejmujcie
No to dalej...tych płatków tak 8 szt na jeden kwiat,do tego 3,4 na listki pod spodem...zobaczcie teraz jak składa sie kwiat...najpierw te pręciki-a w środek patyczek lub drucik---ja to za późno zrobiłam....bo wszystko to przyklejamy do siebie,tzn,listek do pręcików,i każdy następny też (jak nie przykleimy to potem to wszystko ładnie wyłazi
)

aha-tu zielone pręciki i każdy sklejony żeby się nie "rozlazł"

No i teraz kwiat....

Teraz dodajemy listki pod spodem,między tymi na wierzchu-może być 3 lub 4

...wszystkie listki były smarowane ciut klejem i przyklejane jeden do drugiego.Teraz pod spodem owijamy paskiem zielonej bibuły...na początku przyklejamy....w środku dodajemy liść lub 2 -jak kto chce-lub wcale....i owijamy do końca...na końcu przyklejamy.

To tyle z gwiazdą...uffff...szyszki jutro
Jeśli ktoś będzie robił mogę podać gg lub telefon na pw

Potrzebne będą:bibuła lepszej jakości-kolorki....czerwony,ciemny zielony i jasny zielony ,klej,patyczek lub drucik.

ja robie dużo więc kupuję całe paczki druciku,ale można kupić kilka szt.ja mam nr.7 i to wystarcza...to drucik bukieciarski lub florystyczny-jak kto woli

Teraz z jasno zielonej bibuły-(ale może być też ta ciemna)-ucinamy kawałek wielkości-ok.3,5 cm na 5 cm,zakładamy z tej długiej strony tak ok.0,5 cm....a potem zwijamy to w palcach jak rulonik

Oooo...nie dałam na duży rozmiar...ale widać???
Teraz robimy płatki-kwiat i liść tak samo-pokazałam na zielonym bo akurat miałam gotowe...a więc ucinamy kwadrat wielkości10/10 cm....z tego nikt strzelał nie bedzie wieć nie musi byc idealnie...

i dalej tak zaginamy jak na zdjeciach.

Nie wiem czy to dość czytelne....

No to dalej...tych płatków tak 8 szt na jeden kwiat,do tego 3,4 na listki pod spodem...zobaczcie teraz jak składa sie kwiat...najpierw te pręciki-a w środek patyczek lub drucik---ja to za późno zrobiłam....bo wszystko to przyklejamy do siebie,tzn,listek do pręcików,i każdy następny też (jak nie przykleimy to potem to wszystko ładnie wyłazi

aha-tu zielone pręciki i każdy sklejony żeby się nie "rozlazł"

No i teraz kwiat....

Teraz dodajemy listki pod spodem,między tymi na wierzchu-może być 3 lub 4

...wszystkie listki były smarowane ciut klejem i przyklejane jeden do drugiego.Teraz pod spodem owijamy paskiem zielonej bibuły...na początku przyklejamy....w środku dodajemy liść lub 2 -jak kto chce-lub wcale....i owijamy do końca...na końcu przyklejamy.

To tyle z gwiazdą...uffff...szyszki jutro

Jeśli ktoś będzie robił mogę podać gg lub telefon na pw

- grazynarosa22
Czasem kwiat robię na druciku-jeśli do bukietu-wtedy da się formować tak jak ja chcędewuka pisze:A do czego jest ten drucik skoro kwiat jest na patyku?

a do stroika to wkładam cieńszy i krótki drucik-tak żeby wcisnąć potem kwiat w oazis

Fantastyczne! Dzis już późno ale jutro biore się za pracę:D:D
Powiem Wam, że niniejszym dostałam niezły prezent na Mikołajka dla mamy:) zrobię jej piękną dekorację świątecznego stołu na Święta:) Jeszcze czekam tylko na szyszeczki:D:D
Jesteś skarbem!
Powiem Wam, że niniejszym dostałam niezły prezent na Mikołajka dla mamy:) zrobię jej piękną dekorację świątecznego stołu na Święta:) Jeszcze czekam tylko na szyszeczki:D:D
Jesteś skarbem!