Od kilku miesięcy zajmuję się "storczykowym oknem" Pokochałam moje maleństwa-chociaż mam ich nie wiele. Za to mam cały mnóstwo pytań do fachowców

Zachęcona namowami Ewelinki zakładam swój watek

Witam Was serdecznie

Bardzo dziękuję-szczególnie za maleństwo( jedyny w tym roku powtórzył kwitnieniepapulka pisze:Witaj,cudeńka pokazujesz ,a to w różowe kropeczki to Phal peloric ,tak mi się wydaje i obsypane bujnym ,pachnącym kwieciem Oncidium Sharry Baby
Ja właśnie dziewczyną uczciwie napisałam - jakiś miesiąc temu Pan na all sprzedawał za 100 zł 10 sztuk Phalaenopsis- napisał do reanimacji!! Doszły w stanie lekko uszkodzonych liści -już po przekwicie. Jeden dał już pędzikAnnaL pisze:A one tak mają ,że przez jakiś czas po kwitnieniu potrzebują chwili odpoczynku.
Oj, jest mi to koniecznie potrzebne- dziękujebee pisze:Alinko, trzymam kciuki za rozwój pięknej kolekcji i obfite kwitnienia
Dziękuję. Tak naprawdę było to okno kaktusowe. Kaktusiki poszły do zimowania i jakoś tak pomalutku okno się zapełniłojustus27 pisze:Witaj na forum
Przepiekne Masz okna storczykowe i jak widać kolekcja już okazała...
Powiem szczerz-też je najbardziej lubię. Dla mnie są najśliczniejszeStorczykowa pisze:Piękne masz storczyki, ale najpiękniejsze Phalaenopsis.
Witam Cię DawidzieOrchideomaniak pisze:Bardzo się cieszę że założyłaś storczykowy wątek poprzedni tez odwiedzałemale ten jest tylko storczykowy
piękne
masz storczyki
-ewelina- pisze:Alinko, miło Cię widzieć w Orchidarium
Witam serdecznie. Dziękuję za namowę. Miałaś rację- tutaj jest super sympatycznie:)
Niestety teraz będę Cię męczyła!!!
Mam kilka choruskówJutro zamierzam dokładnie "ozdjęciować" moje storczyki i.......oczekuję diagnozy
![]()
Gratuluję pięknej kolekcji i pierwszych sukcesów !
Pozdrawiam,
Ewelina
Dokładnie-może teraz wyjdziebee pisze:Nie ma się co przejmować , ważne że wiadomo o co chodzi .
iwka2 pisze:Witaj!Oncidium Sharry Baby ma dużo pąków i pewnie pięknie pachnie.Storczyki piękne
A mój właśnie zakończył -dzisiaj odpadł ostatni kwiatuszekWanda pisze:Nakrapiany Phalaenopsis z peloric mam identyczny. Mnie się nie udało oddać na fotce jego właściwych kolorów. Mój ma jeszcze jeden pęd z pąkami i jestem bardzo ciekawa, czy kwiaty będą normalne, czy też peloric.