Jak najlepiej rzucić palenie papierosów - 4cz.(2006-2011)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
ganio4
1000p
1000p
Od: 11 maja 2009, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jak najlepiej rzucić palenie papierosów - 4cz.(06.10- ...)

Post »

Mamba, moja znajoma w wieku 50 lat umierała długo w cierpieniach na raka płuc. Mogłoby to spotkać mnie, może trafić na ciebie jak się złamiesz. To jest jak rosyjska ruletka. Nie warto. ,,Popierz" sobie trochę mózg, zwiedź onkologię, poszperaj w necie, jest dużo szokujących filmów .
Każdy twój dzień bez papierosa jest dniem wygranym.
Taka gatka-szmatka, ale najtrudniejszy krok masz już za sobą :uszy
Kasia
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Mamba, będzie wkrótce dobrze tylko się nie poddawaj, pamiętaj ani pół dymka bo będziesz zaczynała od nowa. Wkrótce pojawi się duma z siebie, że tyle wytrzymałaś a to pomaga przeżyć kolejny dzień. Czy już czujesz zapachy? Cudowne wokół zapachy? Potrawy inaczej smakują. Nie masz kapcia śmierdzącego rano po przebudzeniu w ustach. Upierz wszystkie ubrania, niech zaczną pachnieć świeżością i w końcu tobą a nie śmierdzieć. Zrób generalne porządki w domu, umyj nawet meble, kanapy. Będzie to przyjemne z pożytecznym. Wytrzymałaś już tak długo, zacznij doceniać siebie, niektórzy nie wytrzymają nawet tygodnia! A ty masz już najgorsze za sobą.
Piszesz, że złości cię to, że nie możesz poradzić sobie sama bez pomocy, a inni mogą. Nikt nie rzucił palenia ot tak sobie. Każdy przechodzi to tak jak ty. Najgorsze, że często cierpią na tym najbliżsi i całe otoczenie. Ale mimo wszystko warto i oni to zrozumieja...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiecie co, nie znam Was osobiście i nie mogę uwierzyć, że piszecie, że chce Wam się, głupio mi, że głowę zawracam, dzięki Wam wiem, ze palić nie będę i tyle i jak ktoś w otoczeniu będzie z nałogiem walczył to cały swój czas na wspieranie tej osoby poświęcę, warto. W samotności bym nie dała rady, dziękuję za pomoc. Bardzo.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak tam dziś się trzymasz dzielna kobieto?
ganio4
1000p
1000p

Post »

Mamba, jak walka z nałogiem? Tęsknisz???
Kasia
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Tęsknię jak cholera. Dostałam co prawda ten dres, a nie mówiłam, powiedziałam, że chcę dres do biegania zimą, butki i rękawiczki, dostałam wszystko prosto ze sklepu, ze 2 dni leżało nietknięte, po prostu nie potrafię tak rach ciach przejść do biegania, ubrałam i wyglądam jak pajac. Jak ja mam w tym biegać, to muszę mieć wielki napis: RZUCAM PALENIE.

no co ja poradzę, ze dla mnie to śmieszne :wink: :wink: :wink:
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

Mamba..kup sobie pies..bo od biegania to zawsze jakiś wykręt się znajdzie a tak ...nie ma że boli ..śnieg,deszcz,zawieja...mus to mus...
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Rzucić palenie łatwo nie jest, niezaleznie od metody, z wspomaganiem, czy bez :roll:
Zapomniałam o swojej rocznicy, w Mikołaja minęło dwa lata.
Nie chcę palić, nie będę, papierosy mi śmierdzą i basta.
Mamba i Ty do tego dojdziesz, wytrzymaj jeszcze trochę, potem będzie łatwiej.
Pomachaj czasem do zombie w lusterku i uśmiechnij się :D
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Pomachałam, ale zombie nie odmachało, no nie wiem, nie palę, ale nic, dosłownie nic mi się nie chce, a tu już święta, potem z górki i działka czeka od marca, leżałabym pod kocem i wstawała tylko do komputera, zainstalowałam sobie grę w farmę, bardzo, bardzo ciężko bez papierosów. Mnie trzyma przy niepaleniu tylko to, że jak już tyle dni nie paliłam, to "nie opyla" się zaczynać, drugi raz nie dam rady te pierwsze 3 dni przeżywać. Nie czuję zapachów, smaków, bo mam gdzieś gotowanie (czytaj: życie rodzinne), nie obchodzi mnie, jak wyglądam, warczę na wspómieszkańca, siedzę w góralskim swetrze i czekam na oświecenie, że nie muszę już palić, aha, pocę się 3 razy bardziej, . Tak to wygląda.
Esteci i łakomczuchy
ganio4
1000p
1000p

Post »

Mamba, nie możesz zapalic i TYLE!!! Za czym tak tęsknisz??? ZA smrodem? Za powolną śmiercią? Rozejrzyj się dookoła. Kobieta paląca śmierdzi, cera u niej szara i pomarszczona. A co w środku? No zasmolony syfffffff !!!! Mamba, jeżeli teraz zapalisz to będziesz po prostu głupia!!! Obejrzyj sobie koniecznie film ,,Informator" z Al'em Pacino i Russell'em Crowe, może z tej strony chwyci... No i ten pies koniecznie. :uszy
Kasia
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Obejrzę, też książka Witkacego "Narkotyki" jest pomocna, on wiedział, o czym pisze, np że paląc nic nie zrobisz dokładnie, bo dzielisz czas na odcinki, byle dotrwać do przerwy na fajkę, wszystko zajmuje więcej czasu. Tak sobie myślę, że to faktycznie narkotyk te fajki, ile razy było, że np przelew miał być po południu, a przed południem zero kasy, to tak długo łaziłam, albo przeszukiwałam kieszenie, aż jakieś palenie skombinowałam, no kto tak robi, jak nie narkoman? Detoks jest bolesny, wyniosłam się spać na kanapę do dużego pokoju, bo jak się budzę w nocy spocona, to po prostu śmierdzę, nawet 3 prysznice są czasem w nocy, nie jest łatwe ani przyjemne odtruwanie. Ale głupim być i palić, o nie.
Z tym bieganiem i basenem i kosmetykami to poczekam, błąd takie myślenie - nie zapalę przez kilka dni, to od razu wszystko się zmieni i będę wysportowana i zadbana, hehe, nic z tego, najpierw będzie gorzej, te smrody za dużo lat się gromadziły, by tak o zniknąć.
Jedna sprawa mnie martwi - że się izoluję od partnera, on wie, że walczę, ale nie podoba mu się, że chcę spać osobno, nie chcę iść na koncert, czy rzutki do pubu, mówię, żeby mi dał 2 tygodnie, mam nadzieję, że wytrzyma. On nie pali, ma astmę, to powinien wiedzieć, że to dla niego po części robię.
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Mamba świetnie sobie dajesz rade..
organizm sie oczyszcza i w końcu sie oczyści ..

Trochę się meczysz psychicznie niepotrzebnie... bo narkotyk juz sobie od Ciebie wyszedł..
to co jest teraz to co przeżywasz.. tylko Twoja psychika.. nic więcej

chcesz książke poczytać? dzięki ktorej ja rzuciłm? bedzie Ci łatwiej..
wrzuć swój adres e-mail na PW to Ci wysle.

Nie masz gdzies w poblizu silowni? zapisz sie.. pocwiczysz w grupie i .. zobaczysz, ze humorek wroci .

Ja nie pale 2 lata i 7 miesięcy..
Ty tez kiedys bedziesz tu tak pisala..
i bedziesz mowila komus.. "dasz rade" ;:196
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:heja :heja :heja
ALE SIę CIESZę, żE JESTEś I SIę TRZYMASZ ;:180 ;:180 ;:180
Madrze mówisz. Tyle już wytrzymałaś, ile to już?
Moja kolejna rada. Nie chodzić tam gdzie palą i unikać tych którzy palą (oczywiście do czasu)
Spróbuj zrobić sobie jakieś przyjemności (może obleć ciuchlandy, to pracochłonne zajęcie :;230 )
Z tym bieganiem to cię rozumiem i uważam, że nic na siłę. Ale zwierzak w domu?- to dobry pomysł i efektywnie odciąga uwagę od tego paskudztwa. A może weź dodatkową robotę?- przyda się na nowy ciuszek. A z sypialni uciekać nie warto- to może być dobry zamiennik :;230 :;230 :;230 i całkiem przyjemny.
I zacznij w końcu siebie doceniać i chwalić!!!!!!!!!!!! W koncu już tyle wytrzymałaś- JESTEś WIELKA.
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Hej hej, jak mi te poty ustąpią, to do sypialni wrócę, ja mam naturę samotniczą raczej, jak coś ważnego robię, to wolę sama, współpracować nie umiem (na działce też wolę sama np przerywkę zrobić, bo inni nie umieją :D :D :D ). Wiecie, nigdy ani grosza nie zaoszczędziłam, a dziś już 3 razy byłam na koncie w mbanku i faktycznie, 5 stów nie ruszone na fajki :;230 I co ciekawe - podoba mi się, że one tak sobie leżą, będzie niespodzianka jak przyjdzie domek na działce wykańczać, nie? Śmierdzę też jakby mniej, to wkrótce przestanę o paskudnościach pisać, a może nawet komuś kiedyś pomogę rzucić.

A Wam dziękuję jak jeszcze nigdy nikomu, To Wy Wielkie jesteście.
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
karpek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2008, o 11:21

Post »

A ja ? No nareszcie jakiś optymizm ! Bo już myślałem, że ta dziewczyna - patrząc na awatarek przecież bardzo sympatyczna - to jakiś smutas, który żałuje że nie może palić. Nareszcie dostrzegasz w tym (same) plusy i korzyści - a te są naprawdę ogromne.
Wszyscy tutaj cieszymy się, że kolejna duszyczka została wyrwana z pod mocy niemocy !!!
Teraz czekamy na kolejnych, w tym na Józefa (mam nadzieję)...
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”