abeille pisze:...... prześliczny ten ogród i jakie ciekawe rośliny dla znawców i kolekcjonerów. Widziałam że mają też lotosy ale jeszcze malutkie
w porównaniu do tych co pokazywałam w naszym Parku Kwiatowym. I do tego uchwyciłaś prześlicznie kwitnąca Romneya coulteri
Wiesiu 
, masz rację , to raj dla kolekcjonerów a zwłaszcza w tych ogrodach strefowych pod kopułami i skalnych.
Żałowałam tylko, że nie znam niemieckiego i tylko mogłam się z obrazków domyślać co nieco. No i widzisz , piszesz, że uchwyciłam jakąś roślinkę, a ja nawet nie wiem, o którą Ci chodzi
Bardzo mnie urzekły te maluszki na skalniaczki i oczywiście lotos ale też zachwycił mnie ten biały kwiat, chyba jakiś z maków, bo w opisie było coś o papaverach.

No i mogłam zobaczyć , wprawdzie już w przekwicie kwiat magnolii Grandiflorum, tylko fotka była już robiona z komórki, bo mi do głowy nie przyszło, że bateria w aparacie wystarczy mi naokoło 100 zdjęć.
A zdjęć tyle robiłam jednego dnia bardzo szybko i często później cykałam jeszcze z komórki.
Wiesiu, teraz już coraz mniej ciekawych widoczków, to i jeszcze postaram się coś z wycieczki wklejać.
Zapraszam
P.S. Już wiem, znalazłam, chodziło Ci właśnie o ten biały kwiat
Bardzo mi się ta roślinka spodobała. Szkoda, że jak piszesz, jest taka wrażliwa.