Tomek i ogrod
- iwonaxp
- 1000p
- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Tomek i ogrod
Przewijam i przewijam by zobaczyć kwiat mahoni a tu.....hmmm . Tomasz piekny ogród , wpaniałe rosliny.cudowny spacer urządilam sobie w tak ponury wieczór 

Po prawie półrocznej przerwie pospacerowałem ponownie po Twoim ogrodzie. Oglądanie tych zdjęć to prawdziwa frajda i uczta dla oczu. No i efekt tego jest taki, że koniecznie muszę u siebie wyszukać miejsce, żeby posadzić dereń świdwa compressa i mahonię Winter Sun.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Tomku Witaj po latach
cieszę się już jesteś, nie martw wszystko nadrobisz w te zimowe potwornie długie dni************
Fotki piękne
pozdrawiam cieplutko

Fotki piękne

- riane
- Od: 24 lut 2008, o 12:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Eeee
A ta mahonia to nie powinna jeszcze kilka miesięcy poczekać z kwitnieniem? Na .... wiosnę? ...
Piękna jest

Piękna jest

Agata
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
No zaniedbałeś nas fakt
piękna ta mahonia, ale też mnie zdziwiło, że teraz kwitnie

Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
witam ,dziękuję Wam za odwiedziny,a co do Mahoni,to ta odmiana tak ma,że kwitnie w tym okresie,do późnej zimy mają kwiaty się utrzymać(piszę:"mają",bo pierwszy raz jest nadzieja że się utrzymają).
- ursulka
- Od: 2 paź 2009, o 23:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Tomku - trafiłam do Ciebie po Twoich śladach, jakie zostawiłeś u mnie
No i jestem pod wrażeniem! Pozwiedzałam sobie Twoje włości od deski do deski, poczytałam dokładnie i co widzę? Rasowego ogrodomaniaka widzę! A do tego ogród dojrzały i całkiem dorosły. Ta wisteria, hortensja, te rh, te azalie... O, właśnie! azalie pontyjskie są wieeelkie i przecudnej urody! Oho, chyba mam chętkę nabyć jedną na wiosnę!
A ogrodnik
niby spokojny, niby zrównoważony - a tu myk! i cała fura nowych roślinek kupiona
No i wreszcie znalazłam kwitnącą kalmię. Nabyłam taką odmiany Kalejdoskop - jeszcze nie kwitła, ale chyba ma pąki. Tylko nie wim, czy one sa liściowe, czy kwiatowe... Powiedz proszę, czy kalmia zawiązuje pąki kwiatowe teraz, czy na wiosnę?

A ogrodnik

No i wreszcie znalazłam kwitnącą kalmię. Nabyłam taką odmiany Kalejdoskop - jeszcze nie kwitła, ale chyba ma pąki. Tylko nie wim, czy one sa liściowe, czy kwiatowe... Powiedz proszę, czy kalmia zawiązuje pąki kwiatowe teraz, czy na wiosnę?
Tomku ale miałam zaległości w twoim wątku zauważyłam u Ciebie długie strąki wisterii
ja też miałam ich sporo.Chyba zauważyłam u Ciebie cytrynkę, byłam u znajomych i widziałam w ich
ogrodzie 2 metrowe drzewko w donicy i miało z 10 cytryn, świetnie to wyglądało.Mówili że muszą
ją przycinać co roku bo trudno ją przenosić.Mahonia piękna.
ja też miałam ich sporo.Chyba zauważyłam u Ciebie cytrynkę, byłam u znajomych i widziałam w ich
ogrodzie 2 metrowe drzewko w donicy i miało z 10 cytryn, świetnie to wyglądało.Mówili że muszą
ją przycinać co roku bo trudno ją przenosić.Mahonia piękna.
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
A mógłbyś zdradzić nazwę tej odmiany Mahonitomko34 pisze:witam ,dziękuję Wam za odwiedziny,a co do Mahoni,to ta odmiana tak ma,że kwitnie w tym okresie,do późnej zimy mają kwiaty się utrzymać(piszę:"mają",bo pierwszy raz jest nadzieja że się utrzymają).
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- riane
- Od: 24 lut 2008, o 12:02
To Winter Sun. Też mam taką, tylko młodziutką, świeżo wsadzoną. Dlatego podpytuję 

Agata
Raine ,specjalnie schodziłem do ogrodu sprawdzić czy Winter Sun pachnie i wychodzi na to że nie,
Ursulka,Kalmia zawiązuje pąki kwiatowe w lecie na następny sezon
Danuta,moja cytryna do takich rozmiarów nie rośnie(taka odmiana),ale owoce ma ogromne,teraz wiszą na drzewku trzy ,ciekawe czy dojrzeją
Ursulka,Kalmia zawiązuje pąki kwiatowe w lecie na następny sezon
Danuta,moja cytryna do takich rozmiarów nie rośnie(taka odmiana),ale owoce ma ogromne,teraz wiszą na drzewku trzy ,ciekawe czy dojrzeją
- ursulka
- Od: 2 paź 2009, o 23:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ha! To bardzo się cieszę, bo moja kalmia ma jakby miniaturowe grona pączków kwiatowych! Ma być fioletowo-różowa. No no ciekawe co będzie... Twoja bardzo mi się podoba, mimo, że nie jest tak dekoracyjna jak rh albo azalia. No to teraz będziemy oboje czekać na wiosenne cuda
Uwielbiam niespodzianki

-
- 500p
- Od: 20 paź 2009, o 23:47
Witaj ..
pięknie tu u ciebie az nie chce sie wychodzic
pozdrawiam.
pięknie tu u ciebie az nie chce sie wychodzic