tara- oaza marzeń cz.5
- zuzia55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: tara- oaza marzeń cz.5
Masz bardzo ciekawy ogród, lubię kamienie a u Ciebie ich nie brakuje.Tyle róż...ależ będzie pięknie i zapachowo jak zakwitną.Z jaśminowca na pewno będzie duży krzak i takie ładne kwiaty.No i oczko,ja przybieram się juz 2 lata do budowy i nie mogę zacząć.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ANIU pięknie kwitną różyczki mostek już w zamontowany a M sie napracował i musiał zobaczyć czy wszystko dobrze zamurowane będzie . Zdrowiej Aniu mam nadzieję ,ze deszcz troche podlał ogródek u mnie jest mokro aż za mokro 

- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Aniu, chyba coś przeoczyłam. Mostek ok, ale gdzie woda
Jaśminowiec ma fajną nazwę, ale kwiatuszki jeszcze fajniesze . Czy on tak samo mocno pachnie ?
Symphatie urosły pod same niebo

Jaśminowiec ma fajną nazwę, ale kwiatuszki jeszcze fajniesze . Czy on tak samo mocno pachnie ?
Symphatie urosły pod same niebo

Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Taruniu - życzę zdrowie z całego
Chciałam Ci powiedzieć, że w środę jadę do Dobrzycy. Co prawda tylko na jeden dzień i ze zorganizowaną grupą ( wolałabym indywidualnie) ale dobre i to

Chciałam Ci powiedzieć, że w środę jadę do Dobrzycy. Co prawda tylko na jeden dzień i ze zorganizowaną grupą ( wolałabym indywidualnie) ale dobre i to

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Aniu zdrówka życzę
i czekam na fotki skończonej roboty 

- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aneczko, dużo zdrówka i pieknie kwitnących róż. Anabellka ślicznie się zapowiada z tyloma bukietami kwiatów bedzie co
podziwiać. Mosteczek pewnie już niedługo nam pokażesz juz skończony
Buziaczki
podziwiać. Mosteczek pewnie już niedługo nam pokażesz juz skończony

Buziaczki

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01

poruszam listkami piwonii niech roznosi się cudowny zapach

casanova zaczyna pękać :P

lobella

hortensja Anabell

nie wierzyłam, ze zakwitnie Basiu/Cyntia

a teraz nieco historii mojej działki - jak wiecie płakałam bo mnie zalewają, w tym roku wykopaliśmy rów i wio za działkę, ale trzeba było to jakoś zakamuflować, rów brzydko wygląda no to pomysł z mostkiem - wiem, nie ma tam wody, będzie rowek obłożony kamyczkami czyli taki suchy strumyk, oby tak pozostał ale jak znam życie zaczną się opady i woda będzie holowała pod mostkiem....................... nie wiem czy sprytnie wymyślone, ale czas pokaże co zmodernizować, co wykopać lub zakopać

Najlepiej mostek wyglądałby z oczkiem ale niestety taka jest potrzeba chwili, robimy to na pewno prowizorycznie, mało fachowo ale nie sztuka wziąć firmę, wypucować i co robić na działce, nudy a tak będzie jeszcze grilo-wędzarnia, chwaściory też będą rosły ale kwiatki na pierwszym planie róże a co? pomarzyć dobra rzecz
wygląda to na razie tak:

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ANIU pomysłowo zrobiony mostek z całym otoczeniem . Coraz wiecej róż już u Ciebie kwitnie piwonia śliczna
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
A wygąda super
i te kamienie to fajny pomysł.

- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Aneczko, cieszę się że hipcio zakwitł
Z pracami na działce idziecie jak burza !!!
Ta grillo-wędzarnia brzmi smakowicie, z czego będziecie ją stawiać?
Twój eM to prawdziwy skarb
Pozdrawiam Was cieplutko

Z pracami na działce idziecie jak burza !!!
Ta grillo-wędzarnia brzmi smakowicie, z czego będziecie ją stawiać?
Twój eM to prawdziwy skarb

Pozdrawiam Was cieplutko

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Postępy z mostkiem niesamowite.ale masz M zdolnego,możesz być z niego dumna.Za bardzo nie chwal Go ,bo obrośnie w piórka jak paw,wiem coś o tym... 

- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Ale super mostek i ta rzeka z traw
a czy pod mostkiem coś będzie przepływać 

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
dzięki, dzięki za miłe słowa,

Barock

Sympatia

NN

Casanova

Fresia

Charles de Gaulle, Pierwszy rok. Podobno najbardziej niebieska róża...
Pic na wodę...
Nie ma niebieskich róż! Jest liliowa, jak widać na zdjęciu. Mam kilka tzw. niebieskich róż i tak naprawdę, niewiele różnią się kolorem... Znana powszechnie w Polsce Mainzer Fastnacht, (we Francji "Sissi"), jest tylko nieco jaśniejsza, może odrobinę bardziej różowa.
Charles de Gaulle ma piękny, pachnący kwiat, jest zdrowa i... no cóż... na pewno należy do różanej elity...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Chartreuse de Parme Pierwszy rok w moim ogrodzie. Młody kwiat przypomina Caprice de Meilland. Jednak, podczas gdy C de M jest ubarwiony jednolicie i prawie nie zmienia koloru "do starości", płatki Chartreuse de Parme są z drugiej strony bledsze a z wiekiem, kwiat przypomina coraz bardziej kolorem... zupę jagodową ze śmietaną...
Brzmi to może mało romantycznie, ale chyba najlepiej określa kolor. Jest to jedna z róż, której prawdziwego koloru nie udało mi się uchwycić na zdjęciach, mimo, że zrobiłam ich bardzo wiele. Może to wina ekspozycji, może mojego aparatu...
Róża przepiękna, o pięknym zapachu... Na pewno należy do tych wyjątkowych! Niesamowicie wyglądały jej kwiaty na tle jesiennie przebarwionych na rudo liści lagerstroemii... Zrobiłam może ze 100 zdjęć, żadne nie oddaje tego uroku!
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Chippendale Kolejny dzidziuś! Zasadzona tej wiosny. Piękna, zdrowa jak rydz- jeszcze w tej chwili ma wszystkie liście i żadnej plamki! Kwiat intensywnie pomarańczowy, który z wiekiem lekko blednie i różowieje. Przecudnie pachnąca! Uwielbiam jej zapach, kolor, kształt kwiatów... Nie widzę wad!
Clair Renaissance

Nostalgia

Winchester Cathedral

Barock

Sympatia

NN

Casanova

Fresia

Charles de Gaulle, Pierwszy rok. Podobno najbardziej niebieska róża...

Charles de Gaulle ma piękny, pachnący kwiat, jest zdrowa i... no cóż... na pewno należy do różanej elity...
Chartreuse de Parme Pierwszy rok w moim ogrodzie. Młody kwiat przypomina Caprice de Meilland. Jednak, podczas gdy C de M jest ubarwiony jednolicie i prawie nie zmienia koloru "do starości", płatki Chartreuse de Parme są z drugiej strony bledsze a z wiekiem, kwiat przypomina coraz bardziej kolorem... zupę jagodową ze śmietaną...

Róża przepiękna, o pięknym zapachu... Na pewno należy do tych wyjątkowych! Niesamowicie wyglądały jej kwiaty na tle jesiennie przebarwionych na rudo liści lagerstroemii... Zrobiłam może ze 100 zdjęć, żadne nie oddaje tego uroku!
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Chippendale Kolejny dzidziuś! Zasadzona tej wiosny. Piękna, zdrowa jak rydz- jeszcze w tej chwili ma wszystkie liście i żadnej plamki! Kwiat intensywnie pomarańczowy, który z wiekiem lekko blednie i różowieje. Przecudnie pachnąca! Uwielbiam jej zapach, kolor, kształt kwiatów... Nie widzę wad!
Clair Renaissance

Nostalgia

Winchester Cathedral

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Aniu. I Ty nie grzeszysz narzekając na własne róże.
Piękne, rozrośnięte a nie takie kurduple jak moje. Czekam kiedy mi wyskoczą na co najmniej metr od ziemi a u Ciebie większość taka albo i większe. Na poprzedniej działce przemarzały do wysokości kopczyka, więc nie miały jak wyrosnąć, w ubiegłym roku były przycięte do transportu, więc przy tej jeszcze w dodatku suszy też w tym roku nie poszaleją. Ile można przenieść konewek z wodą, a podlewanie z węża powoduje, że niektóre już zaczynają łapać plamistość i muszę zrobić oprysk. Zazdroszczę Ci pozytywnie róż, gdyż masz przepiękne krzaki o jakich ja marzę. 

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki