Czereśniak 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Czereśniak 2011

Post »

Basiu kolekcja clematisów cudna, co jeden to piękniejszy. :shock: o piwoniach nie wspominam bo są nie do opisania. :shock:
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu! Piwonie pięknie ci kwitną...Władysława i Profesor Wójcicki-raryrtaski ;:138
Powojniki też zaczęły swój pokaz,co jeden to ładniejszy :D a tyle ich,ze będzie co oglądać,oj będzie ;:65
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Przepiękne te piwonie, zwłaszcza Władysława mi wpadła w oko. Dlaczego piszesz, że Polka ma brzydkiego kwiatka :roll:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basieńko, no teraz widzę różnicę pomiedzy szłwią a naparstnicą :oops: Chyba rozeta lisciowa mnie zwiodła. A szałwia jeszcze nie kwitnie, to jej dopiero pączuszek ? Tym bardziej bedę śledziła to cudo :D
Clemki , och, ach ....
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Basiu ale Ci pięknie kwitną piwonie i powojniki ;:138
moje piwonie dopiero zaczynają kwitnienie , ale zapach już sobie wyobrażam :wit :wit
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Władysława :shock: Basiu ty to masz rękę i serce do kwiatów ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56

Post »

Te piwonie są czarodziejskie... już wiem, że jedna z rabat na pewno będzie u mnie piwoniowa....
;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Basiu mam bylinowego Alba 1m. myślałam że Twój jest z tych wysokich. Piwonie przepiękne ,będę czekać na rozkwit cudnej szałwii. Pozdrawiam serdecznie :heja
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BAŚKA gdzie się podziewasz . :wit U mnie dzisiaj zakwitnął Karl Rosenvield jaki on śliczny podobny do tych które teraz mają Ci zakwitnąć i Chopichon jak pieknie pachnie i ma piękny karminowy kwiat ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56

Post »

Basia... jesteś WIELKA . Bardzo, bardzo Ci dziękuję za paczkę :heja :heja Jestem Twoją dłużniczką ;:196
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Tajko piwonie są bezproblemowe, a że bardzo je lubię, to namnożyłam ich trochę. Ciągle wpadają mi w oko nowe i już kombinuję, gdzie je posadzić ;:65
Wydawało mi się, że powojniki potrzebują szczególnych warunków, więc na początek posadziłam niewiele. Okazało się jednak, że nie jest tak źle :) toteż dokupiłam więcej. Mimo przemarznięcia odbijają od ziemi i zakwitają dość dobrze.

Jadzia nadal narzekam na aparat ;:108 wychodzą mi tylko zdjęcia macro, a już perspektywa nie bardzo. Zakwitają kolejne piwonie, a ich zapach wyczuwalny już z daleka :D
Wracam do domu tak zajechana, że nawet nie chce mi się pisać.
Tajemniczy Chopichon bardzo mnie ciekawi. Już ją zidentyfikowałam, ale na kwitnienie muszę trochę poczekać.

Ania Biedermeierkę możesz na razie mieć w donicy i chować ją przed deszczem...bo ponoć wrażliwa. Jesienią na pewno znajdzie się dla niej miejsce. Mary kupuj bez zastanowienia, jest piękna i niezniszczalna.

Kasiu Perennial to róża, która podoba się nielicznym osobom. Typowi amatorzy określają ją jako dziką :) będę jej często robić zdjęcia, abyś mogła uchwycić jej czar.

Nela Jubilee Celebration rozpoczęła swój popis i ani przez chwilę nie żałowałam jej zakupu. Ma mnóstwo pąków, w różnej fazie i oczywiście kwiaty. Są duże, pełne, w ogóle nie brzydną podczas deszczu. Starają się schować łebki przed prażącym słońcem.

Majka Ty chyba nie bardzo lubisz piwoni? Ja nie przepadam za irysami, kupiłam wraz ogródkiem, całą ich kolekcję. Posadzone były na całej długości murku. Natychmiast obdarowałam nimi rodzinę i sąsiadów :)

Ala do grona kwitnących nazwanych piwonii dołączyła Pecher, z wiadomego źródła. Wygląda, jak lody malinowe, z dużą ilością śmietany :D
Powojniki rosną, jak powoje...i oby im tak zostało.

Iwonko zauważyłam, że Polce nie odpowiada zbyt duża dawka słońca. Kwiaty, które mają trochę cienia są lepiej wybarwione i pełniejsze. Teraz już kwitnie obficie, chociaż jest przysmakiem jakiegoś chrabąszcza - ma wiele poobgryzanych pączków.
Chyba zdążysz jeszcze zabaczyć kwitnącą Władysławę?

Ola u mnie naparstnice wcale nie chcą mieszkać, za to szałwia zapowiada się nieźle. Gdyby zakwitła tak, jak na to wskazują pąki, to byłaby numerem JEDEN w moim ogródku.

Obrazek

Bożenko mój ogródek znajduje się naprzeciwko głównej bramki do sektora. W ciągu ostatnich dni wszyscy wchodzący zachwycają się zapachem piwonii :D Ja czuję tylko na początku, potem już tylko trawę...wzięłam się za darniowanie ścieżek :;230

Marzanka kocham ten mój ogródek bezgranicznie, ale przydałyby się jeszcze ze dwie pary rąk i zapasowy kręgosłup :uszy może kiedyś nadejdzie taki czas, że będę podziwiać włości z leżaczka z książeczką w ręku :)

Ania i to jest słuszna decyzja :D chcesz namiary na porządną szkółkę z odmianowymi piwoniami? Mnie się wciąż marzą nowe.
Czego nie robi się dla Tytuska ;:196

Stasia moja Alba zaledwie kilkupędowa, ale to tegoroczny nabytek. Cieszy, bo jako pierwsza bylinówka pokazała kwiatek :D Czy Ty masz jakieś bylinowe, którym nie dajesz podpór, a zostawiasz jako okrywowe?

Róża godna sesji zdjęciowej
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pachnąca nn
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwsze kwiaty Polki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Piwonie muszą być
Roztańczona Scarlett
Obrazek

Rozmarzony Pecher
Obrazek

Obrazek

A nad nimi czuwamy MY :D
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Basiu ale ta różowa piwonia super, bardzo delikatniuśki kolorek :D :D czekam , aż Ci ta szałwia zakwitnie . Nie widziałam jej jeszcze :D :D
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Basiu witaj. :wit
Prawdziwe królestwo piwoni i róż w Twoim ogrodzie, z pewnością Twoja działka jest napiękniejsza wśród innych w tym ogrodzie. ;:138
Róża Celebration tak fajnie się zmienia w czasie zakwitania.
Miłego weekendu Ci życzę. :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Jak zwykle Ola i Adaś na posterunkach i gdzie diabeł nie może ,,,,,,,,,,. Polka ma śliczny kolor chyba z tych wszystkich 6 patyczków zostanie tylko 1 chyba ,że reszta sie zabierze do pracy . Piekna i w dodatku pachąca nieznajoma ,tańcząca Scarlet w pofalowanej sukience . Celebration widziałam w realu u Tosi śliczna jak z obrazka ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Basiu, szaławia wspaniała :D Piękną sesję zrobiłaś. Celebration taka kusząca. Ma ładny delikatny kolorek. Sąsiadom, działkowcom wcale się nie dziwię, że zwalniaja przy Twoim szpalerku piwonii. Zapachmusi być niezwykle mocny od takiej ilości kwiecia.
Czy to Ola na budce lęgowej ? I tam ma zamieszkać ptaszek :;230
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”