Czereśniak 2011
-
edulkot
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Czereśniak 2011
Basiu kolekcja clematisów cudna, co jeden to piękniejszy.
o piwoniach nie wspominam bo są nie do opisania. 
- MalinaG
- 1000p

- Od: 30 sie 2008, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Basiu! Piwonie pięknie ci kwitną...Władysława i Profesor Wójcicki-raryrtaski
Powojniki też zaczęły swój pokaz,co jeden to ładniejszy
a tyle ich,ze będzie co oglądać,oj będzie 
Powojniki też zaczęły swój pokaz,co jeden to ładniejszy
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
Przepiękne te piwonie, zwłaszcza Władysława mi wpadła w oko. Dlaczego piszesz, że Polka ma brzydkiego kwiatka 
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basieńko, no teraz widzę różnicę pomiedzy szłwią a naparstnicą
Chyba rozeta lisciowa mnie zwiodła. A szałwia jeszcze nie kwitnie, to jej dopiero pączuszek ? Tym bardziej bedę śledziła to cudo
Clemki , och, ach ....
Clemki , och, ach ....
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Basiu ale Ci pięknie kwitną piwonie i powojniki
moje piwonie dopiero zaczynają kwitnienie , ale zapach już sobie wyobrażam

moje piwonie dopiero zaczynają kwitnienie , ale zapach już sobie wyobrażam
- Andzia1

- Od: 15 maja 2009, o 07:56
Te piwonie są czarodziejskie... już wiem, że jedna z rabat na pewno będzie u mnie piwoniowa....

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Basiu mam bylinowego Alba 1m. myślałam że Twój jest z tych wysokich. Piwonie przepiękne ,będę czekać na rozkwit cudnej szałwii. Pozdrawiam serdecznie 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
BAŚKA gdzie się podziewasz .
U mnie dzisiaj zakwitnął Karl Rosenvield jaki on śliczny podobny do tych które teraz mają Ci zakwitnąć i Chopichon jak pieknie pachnie i ma piękny karminowy kwiat 
- Andzia1

- Od: 15 maja 2009, o 07:56
Basia... jesteś WIELKA . Bardzo, bardzo Ci dziękuję za paczkę
Jestem Twoją dłużniczką 
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Tajko piwonie są bezproblemowe, a że bardzo je lubię, to namnożyłam ich trochę. Ciągle wpadają mi w oko nowe i już kombinuję, gdzie je posadzić
Wydawało mi się, że powojniki potrzebują szczególnych warunków, więc na początek posadziłam niewiele. Okazało się jednak, że nie jest tak źle
toteż dokupiłam więcej. Mimo przemarznięcia odbijają od ziemi i zakwitają dość dobrze.
Jadzia nadal narzekam na aparat
wychodzą mi tylko zdjęcia macro, a już perspektywa nie bardzo. Zakwitają kolejne piwonie, a ich zapach wyczuwalny już z daleka
Wracam do domu tak zajechana, że nawet nie chce mi się pisać.
Tajemniczy Chopichon bardzo mnie ciekawi. Już ją zidentyfikowałam, ale na kwitnienie muszę trochę poczekać.
Ania Biedermeierkę możesz na razie mieć w donicy i chować ją przed deszczem...bo ponoć wrażliwa. Jesienią na pewno znajdzie się dla niej miejsce. Mary kupuj bez zastanowienia, jest piękna i niezniszczalna.
Kasiu Perennial to róża, która podoba się nielicznym osobom. Typowi amatorzy określają ją jako dziką
będę jej często robić zdjęcia, abyś mogła uchwycić jej czar.
Nela Jubilee Celebration rozpoczęła swój popis i ani przez chwilę nie żałowałam jej zakupu. Ma mnóstwo pąków, w różnej fazie i oczywiście kwiaty. Są duże, pełne, w ogóle nie brzydną podczas deszczu. Starają się schować łebki przed prażącym słońcem.
Majka Ty chyba nie bardzo lubisz piwoni? Ja nie przepadam za irysami, kupiłam wraz ogródkiem, całą ich kolekcję. Posadzone były na całej długości murku. Natychmiast obdarowałam nimi rodzinę i sąsiadów
Ala do grona kwitnących nazwanych piwonii dołączyła Pecher, z wiadomego źródła. Wygląda, jak lody malinowe, z dużą ilością śmietany
Powojniki rosną, jak powoje...i oby im tak zostało.
Iwonko zauważyłam, że Polce nie odpowiada zbyt duża dawka słońca. Kwiaty, które mają trochę cienia są lepiej wybarwione i pełniejsze. Teraz już kwitnie obficie, chociaż jest przysmakiem jakiegoś chrabąszcza - ma wiele poobgryzanych pączków.
Chyba zdążysz jeszcze zabaczyć kwitnącą Władysławę?
Ola u mnie naparstnice wcale nie chcą mieszkać, za to szałwia zapowiada się nieźle. Gdyby zakwitła tak, jak na to wskazują pąki, to byłaby numerem JEDEN w moim ogródku.

Bożenko mój ogródek znajduje się naprzeciwko głównej bramki do sektora. W ciągu ostatnich dni wszyscy wchodzący zachwycają się zapachem piwonii
Ja czuję tylko na początku, potem już tylko trawę...wzięłam się za darniowanie ścieżek
Marzanka kocham ten mój ogródek bezgranicznie, ale przydałyby się jeszcze ze dwie pary rąk i zapasowy kręgosłup
może kiedyś nadejdzie taki czas, że będę podziwiać włości z leżaczka z książeczką w ręku
Ania i to jest słuszna decyzja
chcesz namiary na porządną szkółkę z odmianowymi piwoniami? Mnie się wciąż marzą nowe.
Czego nie robi się dla Tytuska
Stasia moja Alba zaledwie kilkupędowa, ale to tegoroczny nabytek. Cieszy, bo jako pierwsza bylinówka pokazała kwiatek
Czy Ty masz jakieś bylinowe, którym nie dajesz podpór, a zostawiasz jako okrywowe?
Róża godna sesji zdjęciowej

Pachnąca nn

Pierwsze kwiaty Polki

Piwonie muszą być
Roztańczona Scarlett

Rozmarzony Pecher

A nad nimi czuwamy MY

Wydawało mi się, że powojniki potrzebują szczególnych warunków, więc na początek posadziłam niewiele. Okazało się jednak, że nie jest tak źle
Jadzia nadal narzekam na aparat
Wracam do domu tak zajechana, że nawet nie chce mi się pisać.
Tajemniczy Chopichon bardzo mnie ciekawi. Już ją zidentyfikowałam, ale na kwitnienie muszę trochę poczekać.
Ania Biedermeierkę możesz na razie mieć w donicy i chować ją przed deszczem...bo ponoć wrażliwa. Jesienią na pewno znajdzie się dla niej miejsce. Mary kupuj bez zastanowienia, jest piękna i niezniszczalna.
Kasiu Perennial to róża, która podoba się nielicznym osobom. Typowi amatorzy określają ją jako dziką
Nela Jubilee Celebration rozpoczęła swój popis i ani przez chwilę nie żałowałam jej zakupu. Ma mnóstwo pąków, w różnej fazie i oczywiście kwiaty. Są duże, pełne, w ogóle nie brzydną podczas deszczu. Starają się schować łebki przed prażącym słońcem.
Majka Ty chyba nie bardzo lubisz piwoni? Ja nie przepadam za irysami, kupiłam wraz ogródkiem, całą ich kolekcję. Posadzone były na całej długości murku. Natychmiast obdarowałam nimi rodzinę i sąsiadów
Ala do grona kwitnących nazwanych piwonii dołączyła Pecher, z wiadomego źródła. Wygląda, jak lody malinowe, z dużą ilością śmietany
Powojniki rosną, jak powoje...i oby im tak zostało.
Iwonko zauważyłam, że Polce nie odpowiada zbyt duża dawka słońca. Kwiaty, które mają trochę cienia są lepiej wybarwione i pełniejsze. Teraz już kwitnie obficie, chociaż jest przysmakiem jakiegoś chrabąszcza - ma wiele poobgryzanych pączków.
Chyba zdążysz jeszcze zabaczyć kwitnącą Władysławę?
Ola u mnie naparstnice wcale nie chcą mieszkać, za to szałwia zapowiada się nieźle. Gdyby zakwitła tak, jak na to wskazują pąki, to byłaby numerem JEDEN w moim ogródku.

Bożenko mój ogródek znajduje się naprzeciwko głównej bramki do sektora. W ciągu ostatnich dni wszyscy wchodzący zachwycają się zapachem piwonii
Marzanka kocham ten mój ogródek bezgranicznie, ale przydałyby się jeszcze ze dwie pary rąk i zapasowy kręgosłup
Ania i to jest słuszna decyzja
Czego nie robi się dla Tytuska
Stasia moja Alba zaledwie kilkupędowa, ale to tegoroczny nabytek. Cieszy, bo jako pierwsza bylinówka pokazała kwiatek
Róża godna sesji zdjęciowej

Pachnąca nn

Pierwsze kwiaty Polki

Piwonie muszą być
Roztańczona Scarlett

Rozmarzony Pecher

A nad nimi czuwamy MY

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Basiu ale ta różowa piwonia super, bardzo delikatniuśki kolorek
czekam , aż Ci ta szałwia zakwitnie . Nie widziałam jej jeszcze

- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Basiu witaj.
Prawdziwe królestwo piwoni i róż w Twoim ogrodzie, z pewnością Twoja działka jest napiękniejsza wśród innych w tym ogrodzie.
Róża Celebration tak fajnie się zmienia w czasie zakwitania.
Miłego weekendu Ci życzę.
Prawdziwe królestwo piwoni i róż w Twoim ogrodzie, z pewnością Twoja działka jest napiękniejsza wśród innych w tym ogrodzie.
Róża Celebration tak fajnie się zmienia w czasie zakwitania.
Miłego weekendu Ci życzę.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Jak zwykle Ola i Adaś na posterunkach i gdzie diabeł nie może ,,,,,,,,,,. Polka ma śliczny kolor chyba z tych wszystkich 6 patyczków zostanie tylko 1 chyba ,że reszta sie zabierze do pracy . Piekna i w dodatku pachąca nieznajoma ,tańcząca Scarlet w pofalowanej sukience . Celebration widziałam w realu u Tosi śliczna jak z obrazka 
- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Basiu, szaławia wspaniała
Piękną sesję zrobiłaś. Celebration taka kusząca. Ma ładny delikatny kolorek. Sąsiadom, działkowcom wcale się nie dziwię, że zwalniaja przy Twoim szpalerku piwonii. Zapachmusi być niezwykle mocny od takiej ilości kwiecia.
Czy to Ola na budce lęgowej ? I tam ma zamieszkać ptaszek
Czy to Ola na budce lęgowej ? I tam ma zamieszkać ptaszek
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki